~ Ya Allah! Apabila rezekiku ada di langit, maka turunkanlah bagiku, apabila di dalam bumi maka keluarkanlah untukku, apabila di laut maka naikkan, apabila jauh maka dekatkanlah bagiku, sekiranya dekat maka permudahkanlah untukku, sekiranya sedikit maka perbanyakkanlah dan sekiranya sedia banyak maka permudahkanlah untukku mendapatkannya, juga berilah keberkatan terhadap rezeki tersebut dan berikanlah rezeki padaku sebagaimana yang kujangka, dengan rezeki yang halal dan baik, serta banyak lagi berkat sehinggakan ku tidak memerukan sesiapa selain dariMu, dan jadikanlah kedua tanganku ini berada di atas dengan suka memberi dan menderma, dan jangan jadikan dua tanganku ini di bawah dengan suka meminta-minta, sesungguhnya Dikau amat berkuasa ke atas setiap sesuatu. Amin. ~

GOOGLE+ FOLLOWERS

Monday, October 7, 2013

Set Bersalin Shaklee...Premium


Salam UOLS,

Semoga semuanya sihat belaka..Kalau consume supplement shaklee InsyaAllah sihat....hehehe

Kali ni MG nk story sikit la Set Bersalin yg MG offer to my lovely customer, to those yg blm lagi jadi customer MG, sila2...jangan malu2, jangan segan2...so far alhamdulillah, customer MG berpuashati dgn khidmat nasihat MG..bukan MG kata, customer MG yg kata..hehehe...ok enough about that...resume to what MG want to share...

Lately banyak sangat set bersalin yg market offer, mmg variaty..pelbagai jenis dan harga, semuanya untuk kesihatan ibu dalam tempoh berpantang dan masa akan datang. Tapi rata-rata set bersalin yang ditawarkan hanyalah untuk, bukan ibu dan anak.


Pemilihan set bersalin juga perlu mengambilkira keadaan baby, terutamanya bayi yang dilahirkan jaundice. Normally kalau perkara ini terjadi, jururawat mahupun nurse akan menasihati si ibu supaya menghentikan pengambilan sebarang supplement yang dianggap 'panas' sehinggalah baby bebas dari jaundice. Ini berlaku kepada MG sebelum2 ini, di mana supplement tersebut terus terperap tidak dimakan..membazirkan

Alhamdulillah kali ini pilihan MG tepat, kalaulah MG berkenalan dari dulu dgn set bersalin Shaklee ni kan best,good for both, ibu dan anak,x hmm..nak buat macam mana tiada rezeki dan jodoh...inilah set bersalin MG, MG ambik set bersalin premium...

Supplement apa yang terkandung dalam Set Bersalin Premium Shaklee ni..jom tengok;

Set Bersalin Premium Shaklee
B Complex - mengandungi kesemua 8 vitamin penting iaitu B1, B2, B3, B5, B6, B12, asid folik dan biotin membantu menambah selera, mengurangkan stress, menghasilkan tenaga dan juga penting untuk replikasi sel darah merah sekiranya letih dan lesu.

Zinc - meningkatkan rasa makanan dan deria bau, mengukuhkan akar rambut ketika berpantang kerana kebiasaan rambut gugur terjadi kepada wanita yang menyusukan anak dan masih berpantang. Zinc 

Vitalea - multivitamin dan mineral yang disaluti dengan spirulina memberi tenaga pada kadar segera. Ia juga membantu ibu yang menghadapi masalah tidur semasa confinement.  Mempunyai imbangan nutrisi lengkap membantu dalam menangani masalah kurang selera, tekanan darah rendah, depresi, kebas-kebas, letih dan lesu, masalah anemia dengan pembentukan sel darah merah dan juga gula rendah.

Vitamin C -  mengukuhkan sistem imunisasi, mengurangkan stress dengan membantu kalenjar adrenal mengawal penghasilan hormon stress dalam tubuh disamping membantu membina kolagen dan membantu mempertingkatkan peredaran kulit kepala disebabkan rambut gugur.

ESP - non-GMO soy protein mempunyai 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia. Protein sangat penting untuk ibu selepas bersalin bagi membekalkan tenaga segera dan meningkatkan sistem imun, mencegah migrain, imsonia dan tekanan. 

Ostematrix - terdiri daripada nutrien kalsium, magnesium, fosforus dan vitamin D, zinc, kuprum dan magnesium yang penting diperlukan oleh tubuh. Menggantikan semula kalsium dalam tubuh ibu, ini adalah penting untuk ibu yang menyusukan dan juga bayi.

Alfalfa - bertindak sebagai milk booster di samping membantu menangani sakit-sakit badan dengan mengurangkan keasidan dalam tubuh. Ia juga membantu dalam menangani masalah sembelit yang sering dialami wanita selepas melahirkan.

Omega Guard - minyak ikan terbaik di dunia yang mengandungi rangkaian spectrum penuh 7 asid lemak Omega 3 semulajadi. Membantu perkembangan otak bayi dan memori, dan merupakan nutrien utama untuk otak, sistem saraf dan retina.

Di samping Set Bersalin Premium, para ibu boleh add on Lecithin, ia membantu dalam pemecahan lemak dan kolesterol dengan bertindak sebagai ‘pembersih’ salur darah dan membantu emulsi dan metabolisma lemak, kolesterol dan trigliserid didalam tubuh seterusnya mendapatkan badan yang langsing dan sihat. Ia juga membantu dalam menyerap vitamin yang larut lemak iaitu vitamin A, D, E dan K.

Secara kesimpulannya, Set Bersalin Premium yg MG ambil imi merupakan gabungan Set Kesihatan Asas + Zinc + Milk Booster + Set Kurus, amacam best tak...sihat, susu meriah, boleh kurus at the same time, value for money...that why MG kata gunakan tanpa was2, Always Safe, Works and Green, Halal...

Ada Set Bersalin Asas x MG?..ada..tu kita cerita lain masa k..

Note;
1.Pengambilan ESP bersama ostematrix membantu dalam penyerapan kalsium dan menguatkan tisu-tisu penghubung.
2.Pengambilan alfalfa adalah bergantung kepada ibu dan anak yang tidak mempunyai penyakit SLE dan bebas jaundice

Fast Action Fast Result
http://www.ebookniaga.com/sorryboss/suemohd%20

Sue Mohd Si Mama Gorgeous
013.510.0005
Never stop to HELP OTHERS TO HELP OTHERS TO HELP OTHERS