~ Ya Allah! Apabila rezekiku ada di langit, maka turunkanlah bagiku, apabila di dalam bumi maka keluarkanlah untukku, apabila di laut maka naikkan, apabila jauh maka dekatkanlah bagiku, sekiranya dekat maka permudahkanlah untukku, sekiranya sedikit maka perbanyakkanlah dan sekiranya sedia banyak maka permudahkanlah untukku mendapatkannya, juga berilah keberkatan terhadap rezeki tersebut dan berikanlah rezeki padaku sebagaimana yang kujangka, dengan rezeki yang halal dan baik, serta banyak lagi berkat sehinggakan ku tidak memerukan sesiapa selain dariMu, dan jadikanlah kedua tanganku ini berada di atas dengan suka memberi dan menderma, dan jangan jadikan dua tanganku ini di bawah dengan suka meminta-minta, sesungguhnya Dikau amat berkuasa ke atas setiap sesuatu. Amin. ~

GOOGLE+ FOLLOWERS

Saturday, October 18, 2014

ViVix Untuk Emak Mertua Buat Suami Tersenyum


Assalamualaikum dan selamat sejahtera buat semua pengunjung blog saya.

Bertemu kembali kita di alam maya. Alhamdulillah. Semoga anda semua diberikan kesihatan dan rezeki yang luas olehNYA. InsyaAllah. Amin

Tiada apa yang boleh membahagiakan insan tersayang melainkan melihat mereka gembira dan berwajah manis. Sejak kebelakangan ini En. Suami nampak sedikit stress melihat kesihatan emak tercinta yang tidak begitu memberansangkan.

Saya tahu suami sedang memikirkan kesihatan emaknya. Ialah anak mana yang tidak khuatir akan kesihatan emak tercinta. Kegusarannya bertambah sejak jiran kami, yang mana ibunya sedang terlantar sakit, dan simptom-simptomnya agak menyerupai sepertimana yang dikhabarkan oleh anak-anak yang menjaga ibu mereka.

Setiap kali selepas berbicara dengan emaknya, suami mesti termenung. Saya tidak sanggup melihat suami berkeadaan begini. Bak kata pepatah, cubit paha kiri paha kanan terasa. Sebelum ni kesihatan emak boleh dikatakan bagus. Saya bekalkan emak dengan Vitalea untuk kesihatan keseluruhan.

Sejak kebelakangan ini, kesihatan emak sering terjejas, demam dua tiga hari, kebah sehari, kemudian demam lagi. Emak kerapkali berkunjung ke hospital tapi atas temujanji lain. Musykil pulak saya, dalam keadaan kesihatan begitu emak tidak pulak diperiksa secara menyeluruh tetapi hanya diperiksa atas tujuan temujanji. Kadang-kadang kita terlalu mengikut 'Rules of Thumb'. Saya rasa tidak salah rasanya berbuat sesuatu yang 'Out of the Box'.

Dalam perjalanan pulang dari tempat kerja semalam, saya teringat Vivix, teringat kepada emak. Ya Vivix mungkin sesuai untuk emak. Usai solat Maghrib, saya utarakan pada suami agar kami belikan Vivix untuk emak. Saya terangkan satu persatu kandungan serta manfaat Vivix serta berkongsi serba-sedikit testimoni mereka yang mengambil Vivix. Setelah faham dan mengetahui manfaat Vivix, akhirnya suami bersetuju.
Manfaat VIVIX
Saya mencadangkan agar kami order online dan pos terus pada emak yang tinggal bersama adiknya. Suamiku hanya tersenyum sambil mengangguk. Alhamdulillah suami gembira. Ada sedikit sinar pada wajahnya. Usaha. Allah suka orang yang berusaha.

Saya memohon para pembaca yang budiman mendoakan kesihatan emak mertua saya kembali seperti sedia kala. Semoga Allah membalas jasa anda dengan ganjaran yang berlipat kali ganda serta memakbulkan segala hajat anda semua. Amin

Sekiranya anda mahu berbicara dengan saya, boleh hubungi saya di talian 013-510.0005

Wassalam.

Sue Mohd
Bring Happiness to EveryOne

Thursday, October 2, 2014

ESP.. Apa Yang Anda Perlu Tahu


Assalamualaikum dan salam sejahtera pengunjung yang budiman..

Sempena bulan ESP ni, jom berkenalan dengan ESP lebih dekat lagi. Di sinilah bermulanya sebuah CINTA saya dengan SHAKLEE.

SHAKLEE ENERGIZING SOY PROTEIN

Ini adalah makanan utama dalam program Shaklee. Amat penting dalam diet harian kita. Ia merupakan minuman berkhasiat, sumber lengkap protein secara biologi yang bermutu paling tinggi yang dihasilkan dari kacang soya. Ia memberi tenaga yang berpanjangan dan membaikpulih sel-sel dan tisu-tisu yang rosak.

Soy Protein Shaklee mengandungi 14 gram protein soya semulajadi yang baik pada setiap hidangan. Diproses dengan air (bukan dengan bahan kimia) bagi mengekalkan sumber semula jadi isoflavones seperti genistein dan daidzein.

Soy Protein tidak mengandungi kolesterol dan laktosa. Ia mengandungi semua asid-asid amino yang diperlukan oleh tubuh anda bagi mengekal tisu-tisu yang sihat, termasuk 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh dengan sendirinya. Produk Protein Soya ini adalah sumber-sumber kalsium dan zat besi yang baik. Selain itu ia tidak mengandungi perisa tiruan, pemanis, pewarna dan bahan pengawet.

PROTEIN SOYA SHAKLEE IALAH NON-GMO SOY!

Shaklee hanya menggunakan protein soya yang tidak diubahsuai genetiknya, iaitu Non-GMO (Non-Genetically Modified Organism), dimana ia disahkan melalui Identity Preservation Program. Program ini memastikan soya yang digunakan oleh Shaklee adalah dipantau dengan ketat dan dikawal sejak mula ditanam, dituai hinggalah diproses.

TAHUKAH ANDA?

Shaklee adalah syarikat pertama yang mewujudkan suplemen protein berasaskan kacang soya. Sebenarnya, pengasingan soya pertama yang pernah dihasilkan adalah dicipta oleh Dr. Forest C. Shaklee pada tahun 1970an. Selang beberapa tahun kemudian, beberapa ujian klinikal telah membuktikan apa yang ditemui oleh Dr. Shaklee sebelumnya iaitu protein soya merupakan sebuah blok binaan utama bagi membina kesihatan jangka panjang.
 
PENTINGKAH PROTEIN?

Badan manusia memerlukan protein untuk pembesaran. It’s a basic material of all living cells and organ-building block of the body. Stuktur asas badan manusia adalah sel. Segala penyakit pada zaman moden ini disebabkan oleh pengumpulan sel-sel yang LEMAH & KURANG SIHAT. Keperluan protein yang mencukupi dikatakan kunci kesihatan yang optimum – protein diperlukan untuk menghasilkan hormones, enzymes, antibodies and neurotransmitter.

25% daripada badan kita berasal (diperbuat?) daripada Protein. – kuku, rambut, kulit, otot-otot adalah protein. Malah Dr. Bruce Miller dalam bukunya mengatakan kita adalah protein.

Protein berasal dari perkataan Greek (PROTOS) bermaksud – ‘the first’ dan badan kita terdiri daripada :-

1. 66% Water
2. 25% Protein
3. 8% Fats

4. 1% Combination of Minerals & Vitamins 100%

KEPERLUAN PROTEIN DALAM DIET HARIAN

Protein hakikatnya boleh didapati dalam makanan harian kita seperti ikan, ayam, daging, kekacang dan banyak lagi  . Namun protein ini mudah musnah apabila berada dalam suhu masakan yang tinggi. Apabila ini berlaku, tubuh kita akan menyerap saki baki protein yang ada dan selebihnya badan kita menyerap minyak hasil masakan seperti ikan goreng, ayam goreng atau apa sahaja masakan terutama yang bergoreng.


Badan kita terdiri daripada sel. Dari sel membentuk tisu. Dari tisu membentuk organ. Dari organ membentuk sistem. Protein merupakan makanan kepada sel. Jika sel mendapat cukup protein ditambah dengan protein yang bagus, sel yang sihat akan mudah terbentuk demi menggantikan sel yang lama dan mati.

RISIKO KEKURANGAN PROTEIN (SECARA UMUM):

1. Anemia (kurang darah atau kurang oksigen dalam darah)
2. Kidney disease (penyakit buah pinggang)
3. Liver (penyakit hati)
4. High Cholesterol (kolesterol tinggi)
5. Low blood pressure (tekanan darah rendah)
6. Low blood sugar (kandungan gula darah rendah)
7. Nerve instability (Fungsi saraf tak stabil)
8. Peptic ulcer (Ulser perut + usus)
9. Poor wound healing (Luka ambat sembuh)
10. Poor blood circulation (Pengaliran darah yang tidak lancar)
11. Poor vision (Penglihatan kurang baik)
12. Irritability (Badan menggeletar)
13. Fatigue (Letih lesu)
14. Weakness (Lemah)
15. Water retention (Tinggi kandungan air dalam tisu badan)
16. Prolonged period of time mental retardation (Terancat akal)
17. Lack of resistance to infection (Ketahanan badan rendah terhadap jangkitan)

KELEBIHAN ESP

Membantu membina dan perbaiki tisu-tisu badan, dari sel akan terbentuk organ. Dari organ terhasilnya sistem. Ia penting kepada pembentukan janin dan juga membantu untuk menambahkan susu.

Ia menyediakan 14gram protein kacang soya dalam setiap hidangan untuk kesihatan jantung.

Setiap hidangan membekalkan 50% daripada Nilai Harian kalsium untuk menyokong tulang yang kuat.

Kandungan fitoestrogen pula untuk kesihatan prostat, payudara dan menepous.

Indeks glisemik yang rendah untuk membantu mengekalkan paras gula dalam darah.

KESAN PENGAMBILAN ESP

Pelajar, pekerja atau individu dewasa - As energy booster (kalau minum pagi-pagi terasa energetic dan tak rasa lapar sangat.. so bonuslah for weight management)

Lelaki - melindungi dari any disease(heart, cancer etc)

Ibu mengandung - for a healthier pregnancy – well-grown fetus ; less late pregnancy discomfort.

Wanita - keanjalan kulit… (protein penting kepada mereka yang ingin kulit yang cantik dan ton warna yang sekata. Mereka yang mempunyai bekas jerawat yang berwarna hitam adalah disebabkan kekurangan protien untuk membina sel baru dan menyingkirkan sel mati yang berwarna hitam tersebut).

Makanya, ESP ni sesuai dan memberi manfaat kesihatan buat semua. Peluang promosi BUY 6 FREE 1 ESP bulan ini memang tidak seharusnya disia-siakan.

Hubungi saya untuk sebarang pertanyaan di 013.510.0005. Saya sedia membantu

Wassalam.

Wednesday, October 1, 2014

Promotion ESP Buy 6 Free 1 Bulan October 2014


Assalamualauikum dan selamat sejahtera semua..

Hari ni saya sangat gembira!!!!!!

Kenapa saya gembira. Malam tadi sebelum tidur saya dah terbayang, bestnya kalau  bulan ini milik ESP. Ya Allah tengahari tadi selepas dapat messsage sememangnya promosi bulan ni milik SI ESP YANG GORGEOUS.

Saya rasa macam nak melompat sampai ke bintang je... hehehehe, inilah statement orang terlampau happy.

Saya berharap bulan ni semuanya happy dengan promosi ESP Buy 6 Free 1 ni. Setahu sayalahkan Promosi ESP ni memang ditunggu ramai terutamanya bagi PEMINAT KIPAS ESP.

Poster Promo Buy 6 Free 1 ESP yang cantikkkk sangat...
Selalunya masa Promosi ESP Buy 6 Free 1 nilah ramai orang join member, sebab itulah ramai yang happy. Time ni memang jimatnya berganda-ganda, mana tidaknya, dahlah dapat FREE 1 ESP dapat free membership pulak tu. Memang melompat ke bintang beramai-ramailah.

Pendek kata inilah yang uols dapat kalau grab peluang ni;

Dengan membeli Promosi ESP Buy 6 Free 1, uols entitle untuk semua ni:
1. PERCUMA 1 bernilai RM150
2. PERCUMA keahlian bernilai RM65
3. CASH REBATE bernilai RM36
4. ACCESS ke Millionaire Secret Group worth PRICELESS!!

Sangat berbaloi!!!!

Grab sekarang before out of stock!!!

Contact me, Sue Mohd, 013-510 0005 for more sharing about ESP, Saya memang PEMINAT KIPAS ESP, everyday saya memang ambil, dalam frigde rumah memang sentiasa standby.. hihihi

Ok.. itu sahaja untuk hari ni, stay tune yer for more sharing about ESP...