~ Ya Allah! Apabila rezekiku ada di langit, maka turunkanlah bagiku, apabila di dalam bumi maka keluarkanlah untukku, apabila di laut maka naikkan, apabila jauh maka dekatkanlah bagiku, sekiranya dekat maka permudahkanlah untukku, sekiranya sedikit maka perbanyakkanlah dan sekiranya sedia banyak maka permudahkanlah untukku mendapatkannya, juga berilah keberkatan terhadap rezeki tersebut dan berikanlah rezeki padaku sebagaimana yang kujangka, dengan rezeki yang halal dan baik, serta banyak lagi berkat sehinggakan ku tidak memerukan sesiapa selain dariMu, dan jadikanlah kedua tanganku ini berada di atas dengan suka memberi dan menderma, dan jangan jadikan dua tanganku ini di bawah dengan suka meminta-minta, sesungguhnya Dikau amat berkuasa ke atas setiap sesuatu. Amin. ~

GOOGLE+ FOLLOWERS

Thursday, March 20, 2014

Busy Busy di Hujung Minggu...


Assalamualaikum dan salam sejahtera peminat MG...

MG ni bukan weekdays je busy tau..Weekend lagilah, double triple busy.. MG rasa uols pun macam tu juga betul tak...

MG ni takde assistant, kalau ade hubby tersayang and askar-askar MG yang tercinta je, bolehlah... tp MG lebih suka buat sendiri semua, mencapai standard sendiri..... hehehehe

Masa weekend wajid salah satu hari tu allocate untuk berkemas, at least lah rumah ade 1 hari rumah nampak best, sejak ade Baby Hasif, memang susah sangat nak kemas, lately Baby Eiliya pun dah pandai follow abang kecik buat aktiviti punggah-memunggah... tu yang double triple penat

Alhamdulillah.. sejak consume Shaklee FAMILY WELLNESS SET ni memang banyak sangat membantu.. terasa kelainannya, rasa sihat, bertenaga dan kurang stress. Kalau tak dulu cepat sangat letih... kalau dah letih, banyak benda tak settle, mulalah angin cepat naik... teruknya MG dulu..

Bagi MG sangat penting untuk kita menjaga kesihatan sepanjang masa, sebabnya terasa rugi sangaat lah kalau weekend tak bermaya, weekend lah sahaja hari untuk MG untuk bersama keluarga, nk all out dgn family katakan..

MG selalu juga terdengar rakan2 yang mengadu rasa nak fever pada hari jumaat, kata mereka, nasib baiklah esok sabtu... bukan ni tak fair ke utk family... itu bagi MGlah, tak pasti pulak uols

Shaklee FAMILY WELLNESS SET ni, basically ada Vitalea, Bcomplex, Vitamin c.. tapi untuk tenaga dan kesegaran yang berpanjangan MG add on ESP.. Lagipun kalau dah leka membuat kerja2 rumah sampai lupa nak makan.. so dengan ESP Alhamdulillah terasa kenyang yang agak lama...
Set Asas/Family Wellness

Kenapa MG suka sangat? Shaklee FAMILY WELLNESS SET, bagaimana ia membantu MG?

Jom MG explain kehebatan kandungan setiap supplement ni yang boleh memberi maanfaat kepada kita semua.. Antara kebaikan Shaklee FAMILY WELLNESS SET adalah :

::: Membantu mempertingkatkan kesihatan secara menyeluruh
::: Membantu seisi keluarga rasa lebih bertenaga
::: Menguatkan system imun anda
::: Membekalkan kesihatan kulit , rambut, kuku, tulang dan otot yang sihat


Vitalea, Iron Formula


Multivitamin yang hebat. Suplemen seimbang dan komprehensif yang dihasilkan dengan Sains terbaik Shaklee yang mampu dibeli.

Vita-Lea dirumus khas bagi memenuhi keperluan 28 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh orang dewasa.

Vitalea ni merupakan Multivitamin yang lengkap. Kekurangan zat besi (Iron) boleh menyebabkan tekanan darah rendah... insyaAllah pengambilan Vitalea membantu dalam hal ini. Jika anda mengalami tekanan darah rendah, dicadangkan mengambil 2 biji vitalea setiap hari, iaitu sebelah pagi dan malam, kedua-duanya after meal yer

Pengambilan secara konsisten boleh membantu dalam mengekalkan kesihatan yang baik. Ia juga mengandungi beta karotena yang membantu dalam mengekalkan pertumbuhan, penglihatan dan pembinaan tisu.

Vitalea juga mengandungi kalsium, fosforus dengan vitamin C dan D untuk kesihatan tulang dan gigi.

Biotin dan asid pantotenik membantu untuk memetabolismekan lemak dan karbohidrat dalam tubuh serta Vitamin B12 membantu dalam pembentukan sel-sel darah merah.


Vitamin C Sustained Release



Vitamin C SR Shaklee mengandungi 500mg vitamin C keperluan badan seharian yang mana ia bertindak mengikut pelepasan masa. Ia hanya akan melepaskan vitamin C atas keperluan badan. sangat penting untuk imun tubuh kita.

Bertindak sebagai antioksidan dan sangat penting dalam melawan penyakit.

Ia juga membantu dalam menyokong tulang, gigi dan gusi yang sihat serta keseluruhan kesihatan tubuh badan

Sekiranya badan terasa seperti hendak demam, ambil sebiji Vitamin C, dipatahkan dua sebelum dimakan. Ambil 2 biji sehari sampailah demam ok.

MG memang amalkan ni bersama Vitalea, Alhamdulillah cepat recover.



B-Complex


Tekanan harian, tabiat pemakanan yang tidak sihat dan sesetengah bahan ubatan boleh meningkatkan risiko kekurangan bekalan vitamin B anda.

Justeru itu, vitamin B merupakan keperluan asas dalam diet sihat kita.

Ianya bertindak sebagai penjana tenaga (melalui tindakbalas glukos) disamping memberi ketenangan kepada tubuh . Vitamin B complex adalah vitamin yang paling utama dalam mengatasi kelesuan dan tekanan.

Vitamin B Complex yang lengkap mengandungi 11 jenis vitamin B yang memberi sokongan kepada badan, dari segi kesihatan fizikal dan juga mental.

Vitamin B complex mempunyai elemen yang meningkatkan metabolisma, tenaga dan kesihatan otak. Ianya juga mengelak kulit wajah kelihatan kusam tak bermaya.



Energizing Soy Protein



Serbuk ESP Shaklee merupakan sumber protein soya terbaik. ESP menyediakan 14 gram protein soya bukan-GMO berkualiti tinggi dengan semua  asid amino yang tubuh anda perlukan bagi proses sintesis protein termasuk sembilan asid amino penting.

Berbanding  protein daripada sumber daging, telur dan tenusu,  ESP adalah  rendah  lemak dan  bebas laktosa dan kolesterol.

25% Badan kita adalah protein. Keperluan protein yang mencukupi dikatakan kunci kesihatan yang optimum – protein diperlukan untuk menghasilkan hormones, enzymes, antibodies and neurotransmitter.

Energizing Soy Protein membekalkan tenaga berterusan yang bertahan selama beberapa jam selepas diminum kerana ia mengandungi 5 jenis Vitamin B yang diperlukan tubuh, serta Kalsium separuh daripada jumlah keperluan seharian.

Protein soya juga membantu mengurangkan kolesterol.


Sebenarnya SET FAMILY WELLNESS Shaklee ni sesuai untuk sesiapa pun, terutamanya bagi mereka yang sangat mementingkan kesihatan. Buat yang kekal sihat dan ingin menjalankan aktiviti bersama kelauarga tercinta, bolehlah mengamalkann pengambilan suplemen ini.. berusaha ke arah hidup sihat, InsyaAllah...

Fast Action Fast Result
http://www.ebookniaga.com/sorryboss/suemohd%20

Sue Mohd Si Mama Gorgeous
013.510.0005
Never stop to HELP OTHERS TO HELP OTHERS TO HELP OTHERS

Friday, March 7, 2014

Tips kuruskan badan secara semulajadi


Assalamualaikum dan salam sejahtera...

Hari ni MG nak share dengan uols cara nak kurus secara semulajadi, Tips kuruskan badan secara semulajadi ni MG dapat dari sumber Sumber: Majalah Mingguan Wanita

Jom tengok tips2 yang dikongsikan, antaranya limau ni[is, nanas, buah delima, lobak merah dan terima, daun salam dan halia...

1. Limau Nipis
~~~~~~~~~~~~~~

Buah limau nipis adalah tumbuhan perdu yang menghasilkan buah dengan nama yang sama. Tingginya boleh mencapai enam meter dan ia mengandungi banyak air serta vitamin C yang tinggi. 
Untuk membuat ramuan kuruskan badan secara semulajadi, ambillah limau nipis dan belah empat Perahkan jusnya dan campurkan dengan secawan teh pahit yang pekat. 

Minum setiap malam sebelum tidur.




2. Nanas
~~~~~~~~~~~~~

Buah nanas dengan vitamin C serta dapat menyembuhkan beberapa penyakit seperti kekacingan, sakit tekak, beri-beri, sembelit, luka terbakar, gatal, bisul dan obesiti. 

Untuk mengurangkan obesiti, sediakan tidak terlalu masak, kupas dan cuci bersih. Potong mengikut keperluan, dan parut untuk diambil jusnya. 

Ambil pati nanas tadi dan minum dua kali sehari.








3. Buah delima
~~~~~~~~~~~~~~

Buah delima mempunyai banyak cabang, serta mempunyai duri pada cabang dahannya. Terdapat tiga jenis buah delima iaitu delima merah dan delima ungu. Tanaman ini memiliki pelbagai khasiat dan setiap bahagian tanaman ini berguna, dari akar hinggalah ke kulit kayunya. 


Untuk dimanfaatkan sebagai ramuan untuk kuruskan badan, ambil dua lembar daun delima muda.

Cuci dan tumbuk sehingga halus, ramas dan tambahkan air panas sebanyak tiga gelas. Campurkan dengan sedikit garam, dan tapis. 

Amalkan minum dua hingga dua hingga tiga kali sehari sebanyak setengah gelas.



4. Lobak merah dan timun
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Lobak merah dan timun dapat digunakan untuk mengubati obesiti iaitu dengan menjadikan ia jus. Caranya, ambil dua atau tiga batang lobak merah dan sebiji timun berukuran sederhana. 

Parut dan perahkan jusnya. Boleh juga ditambahkan pati limau nipis bagi menambahkan rasanya dan minum dua kali sehari sehinggaanda mencapai berat badan yang diinginkan.


5. Daun salam (atau daun kari)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Daun  salam atau dipanggil daun kari biasanya digunakan didalam masakan. Selain itu, ia juga dapat digunakan untuk mengubati pelbagai penyakit, antaranya adalah kolesterol tinggi, kencing manis, tekanan darah tinggi, cirit-birit dan mengurangi obesiti. 

Bagi yang ingin mengurangkan obesiti/kuruskan badan, ambil lima sehingga tujuh helai daun salam yang masih segar. Cuci sehingga bersih dan masak dengan air secukupnya sehingga mendidih. Kemudian, tapis dan biarkan sejuk. 

Amalkan minum air rebusan daun salam sebelum makan pada waktu siang dan malam.




6. Halia
~~~~~~~~~~~~~~

Jus halia sangat berkhasiat membuang angin serta dapat menurunkan berat badan. Air limau memang sangat bagus untuk pembakaran lemak dalam tubuh badan kita. 

Caranya rebus halia 5 inci yang sudah dibuang kulitnya. Cuci sehingga bersih dan masak dengan air secukupnya sehingga mendidih.

Kemudian, tapis dan biarkan sejuk. Amalkan minum air rebusan sebelum makan pada waktu siang dan malam.






MG doakan semoga UOLS berani menyahut cabaran menurunkan berat badan menggunakan kaedah semulajadi. MG memang salute dengan uols yg mampu melakukannya everyday.

Tapi sekiranya uols nak kurus dengan supplement semulajadi, dengan cara yang lebih mudah, jangan lupa contact MG, MG boleh share & consult uols.

Fast Action Fast Result
http://www.ebookniaga.com/sorryboss/suemohd%20

Sue Mohd Si Mama Gorgeous
013.510.0005
Never stop to HELP OTHERS TO HELP OTHERS TO HELP OTHERS

Monday, March 3, 2014

Gigih Cerita ESP... Bagus Sangat Ke?


Assalamualaikum and Morning...

MG ni selalu cerita pasal ESP, jatuh cintalah, jatuh hatilah... sampai macam tu sekali...betul ke MG ni, ke saje nak pikat orang ramai....

Halooo... bukan senang tau MG nak jatuh hati pastu nak sharing2 dengan uols tau...

Meh.. berkenalan dulu dengan ESP, apa ke bendanya ESP ni?

ESP... Apakah sebenarnya?
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Nama penuh dia, Energizing Soy Protein, Soy Protein Isolate Powder. Ia merupakan sumber protein biologi yang lengkap berasaskan tumbuhan yang secara semulajadi rendah lemak, bebas kolestrol dan kaya dengan asid amino penting.

Didatangkan dalam bentuk satu canister dan berbentuk serbuk. 1 canister ESP = 850gm. 1 tin ESP (850g) dihasilkan daripada 30kg kacang soya. Serving size 28g atau 3 tablespoons. ESP boleh dibancuh dengan minuman kegemaran anda seperti milo, horlick, susu atau buah yang dikisar bersama. ESP digalakkan dibancuh dengan air sejuk atau suam demi memelihara protein supaya tidak termusnah pada suhu yang tinggi.



Apa yang best sangat kalau consume ESP?
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Mestilah banyak yang bestnya, mestilah banyak benefitnya, kalau tidak bukanlah hot item namanya right?

Jom tengok manfaat2 penggunaan ESP ni. Antaranya:

# Kekal Muda/Awet Muda ~~ Asid Amino membina otot manusia, kuku, rambut, darah, organ, kulit, kelenjar, dan lain-lain. Pengambilan Energizing Soy Protein Shaklee adalah kunci untuk mengekalkan kulit muda dan otot serta memastikan kita sentiasa bertenaga.

# Baik Untuk Hormon ~~ kacang soya adalah tumbuhan yang hanya kaya dalam isoflavon yang sama dengan fungsi hormon wanita. Ia membantu dalam mengurangkan paras kolesterol dan mencegah osteoporosis dan penyakit jantung.

# Baik untuk Prostat ~~ genistein yang terkandung dalam kacang soya telah membuktikan bahawa ia mempunyai keupayaan untuk menghalang pertumbuhan dan mencegah sel kanser daripada merebak. Ia memusnahkan radikal bebas di dalam sel badan sebelum ia menukarkan sel DNA kepada sel kanser. Ia juga sangat baik dalam pemulihan uterus, ovari, menopaus dan pembesaran prostat.

# Kulit berseri dan anjal/Kulit Remaja ~~ Meransang pembentukan semula  kulit dan otot, mengurangkan kedutan, agen anti-penuaan, mengembalikan keserian kulit dan kelembutan-lembutan otot, mempercepatkan pemulihan luka dan mengurangkan kesan parut.

# Pemberi tenaga segera ~~ Membekalkan tenaga dengan segera dan meningkatkan sistem imun, dengan itu ia memulihkan keletihan, migrain, insomnia dan tekanan gejala yang berkaitan seperti kemurungan, kebimbangan, ketakutan dan lain-lain.

Membaiki Pigmentasi ~~ Membaiki masalah rambut seperti melambatkan proses uban, rambut gugur, masalah keadaan rambut, masalah pigmentasi, kedutan dan kesan tua.

# Membaiki Memori ~~ meningkatkan kualiti ingatan, kecergasan, keupayaan seksual, dan sebagainya.

So, sekiranya uols ada masalah2 di atas MG mmg galakkan sangat untuk consume ESP... insyaAllah dapat membantu selesaikan masalah anda.. pasti uols pun jatuh hati...

Fast Action Fast Result
http://www.ebookniaga.com/sorryboss/suemohd%20

Sue Mohd Si Mama Gorgeous
013.510.0005
Never stop to HELP OTHERS TO HELP OTHERS TO HELP OTHERS

#nantikan lebih banyak info ESP later