~ Ya Allah! Apabila rezekiku ada di langit, maka turunkanlah bagiku, apabila di dalam bumi maka keluarkanlah untukku, apabila di laut maka naikkan, apabila jauh maka dekatkanlah bagiku, sekiranya dekat maka permudahkanlah untukku, sekiranya sedikit maka perbanyakkanlah dan sekiranya sedia banyak maka permudahkanlah untukku mendapatkannya, juga berilah keberkatan terhadap rezeki tersebut dan berikanlah rezeki padaku sebagaimana yang kujangka, dengan rezeki yang halal dan baik, serta banyak lagi berkat sehinggakan ku tidak memerukan sesiapa selain dariMu, dan jadikanlah kedua tanganku ini berada di atas dengan suka memberi dan menderma, dan jangan jadikan dua tanganku ini di bawah dengan suka meminta-minta, sesungguhnya Dikau amat berkuasa ke atas setiap sesuatu. Amin. ~

GOOGLE+ FOLLOWERS

Friday, March 7, 2014

Tips kuruskan badan secara semulajadi


Assalamualaikum dan salam sejahtera...

Hari ni MG nak share dengan uols cara nak kurus secara semulajadi, Tips kuruskan badan secara semulajadi ni MG dapat dari sumber Sumber: Majalah Mingguan Wanita

Jom tengok tips2 yang dikongsikan, antaranya limau ni[is, nanas, buah delima, lobak merah dan terima, daun salam dan halia...

1. Limau Nipis
~~~~~~~~~~~~~~

Buah limau nipis adalah tumbuhan perdu yang menghasilkan buah dengan nama yang sama. Tingginya boleh mencapai enam meter dan ia mengandungi banyak air serta vitamin C yang tinggi. 
Untuk membuat ramuan kuruskan badan secara semulajadi, ambillah limau nipis dan belah empat Perahkan jusnya dan campurkan dengan secawan teh pahit yang pekat. 

Minum setiap malam sebelum tidur.
2. Nanas
~~~~~~~~~~~~~

Buah nanas dengan vitamin C serta dapat menyembuhkan beberapa penyakit seperti kekacingan, sakit tekak, beri-beri, sembelit, luka terbakar, gatal, bisul dan obesiti. 

Untuk mengurangkan obesiti, sediakan tidak terlalu masak, kupas dan cuci bersih. Potong mengikut keperluan, dan parut untuk diambil jusnya. 

Ambil pati nanas tadi dan minum dua kali sehari.
3. Buah delima
~~~~~~~~~~~~~~

Buah delima mempunyai banyak cabang, serta mempunyai duri pada cabang dahannya. Terdapat tiga jenis buah delima iaitu delima merah dan delima ungu. Tanaman ini memiliki pelbagai khasiat dan setiap bahagian tanaman ini berguna, dari akar hinggalah ke kulit kayunya. 


Untuk dimanfaatkan sebagai ramuan untuk kuruskan badan, ambil dua lembar daun delima muda.

Cuci dan tumbuk sehingga halus, ramas dan tambahkan air panas sebanyak tiga gelas. Campurkan dengan sedikit garam, dan tapis. 

Amalkan minum dua hingga dua hingga tiga kali sehari sebanyak setengah gelas.4. Lobak merah dan timun
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Lobak merah dan timun dapat digunakan untuk mengubati obesiti iaitu dengan menjadikan ia jus. Caranya, ambil dua atau tiga batang lobak merah dan sebiji timun berukuran sederhana. 

Parut dan perahkan jusnya. Boleh juga ditambahkan pati limau nipis bagi menambahkan rasanya dan minum dua kali sehari sehinggaanda mencapai berat badan yang diinginkan.


5. Daun salam (atau daun kari)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Daun  salam atau dipanggil daun kari biasanya digunakan didalam masakan. Selain itu, ia juga dapat digunakan untuk mengubati pelbagai penyakit, antaranya adalah kolesterol tinggi, kencing manis, tekanan darah tinggi, cirit-birit dan mengurangi obesiti. 

Bagi yang ingin mengurangkan obesiti/kuruskan badan, ambil lima sehingga tujuh helai daun salam yang masih segar. Cuci sehingga bersih dan masak dengan air secukupnya sehingga mendidih. Kemudian, tapis dan biarkan sejuk. 

Amalkan minum air rebusan daun salam sebelum makan pada waktu siang dan malam.
6. Halia
~~~~~~~~~~~~~~

Jus halia sangat berkhasiat membuang angin serta dapat menurunkan berat badan. Air limau memang sangat bagus untuk pembakaran lemak dalam tubuh badan kita. 

Caranya rebus halia 5 inci yang sudah dibuang kulitnya. Cuci sehingga bersih dan masak dengan air secukupnya sehingga mendidih.

Kemudian, tapis dan biarkan sejuk. Amalkan minum air rebusan sebelum makan pada waktu siang dan malam.


MG doakan semoga UOLS berani menyahut cabaran menurunkan berat badan menggunakan kaedah semulajadi. MG memang salute dengan uols yg mampu melakukannya everyday.

Tapi sekiranya uols nak kurus dengan supplement semulajadi, dengan cara yang lebih mudah, jangan lupa contact MG, MG boleh share & consult uols.

Fast Action Fast Result
http://www.ebookniaga.com/sorryboss/suemohd%20

Sue Mohd Si Mama Gorgeous
013.510.0005
Never stop to HELP OTHERS TO HELP OTHERS TO HELP OTHERS

No comments:

Post a Comment