~ Ya Allah! Apabila rezekiku ada di langit, maka turunkanlah bagiku, apabila di dalam bumi maka keluarkanlah untukku, apabila di laut maka naikkan, apabila jauh maka dekatkanlah bagiku, sekiranya dekat maka permudahkanlah untukku, sekiranya sedikit maka perbanyakkanlah dan sekiranya sedia banyak maka permudahkanlah untukku mendapatkannya, juga berilah keberkatan terhadap rezeki tersebut dan berikanlah rezeki padaku sebagaimana yang kujangka, dengan rezeki yang halal dan baik, serta banyak lagi berkat sehinggakan ku tidak memerukan sesiapa selain dariMu, dan jadikanlah kedua tanganku ini berada di atas dengan suka memberi dan menderma, dan jangan jadikan dua tanganku ini di bawah dengan suka meminta-minta, sesungguhnya Dikau amat berkuasa ke atas setiap sesuatu. Amin. ~

GOOGLE+ FOLLOWERS

Saturday, January 18, 2014

MG bukan Expert tapi MG tau camne buat Facebook Like @blogspot for each post...LIKE,LIKE,LIKE


Assalamualaikum dan selamat sejahtera peminat setia MG..perasan gitu

Hari ni MG excited sangat nak share dengan uols ilmu baru yang MG pelajari ni, memang terujalah MG dapat menyelesaikan masalah MG dan rakan-rakan seperjuangan, pernah juga tanya rakan-rakan lain, belum dapat jawapan, yelah MG faham mereka bukannya tidak mahu membantu tetapi masing-masing ade komitmen.

So, MG positifkan diri untuk buat finding sendiri, dalam hati MG dah tanamkan niat kalau MG berjaya MG akan bantu rakan-rakan MG dan berdoa agar niat suci murni MG ni dipermudahkan Allah... Alhamdulillah, segalanya di permudahkan..terima kasih Allah kerana membatu hambaMu yang kerdil ni.

Maybe bagi uols ilmu ni tak seberapa tapi bagi MG, it's value added to MG... wah begitu dashyat MG menghargai ilmu yang MG perolehi ni.

Sebenarnya ilmu apa yang MG nak share ni panjang giler membebel.. actually MG nak share bagaimana nak add button like facebook kat dalam blog. Dulu MG pernah juga berBLOG, blogspot yang dulu senang je, cuma yang latest ni yang agak sukar.. pening jugalah kepala MG.


Tanya En. Google, try some of suggestion, tak jalan...hmmm.. walaupun tak berjaya MG tetap terus mencuba.. dalam hati MG kata MG boleh... sambill tu layan anak-anak juga, kakak ok je sebab Baby Hasif sleep, kalau tak kecoh jugak sebab suka tarik rambut kakak, then Baby Eiliya pulak nak susu, stop BF kejap... tetiba Baby Hasif bangun, aduhai, memang akan berlaku kekecohanlah kejap lagi... dan jangkaan MG sememangnya betul... menjerit-jerit si kakak..... Nasib baiklah MG memang consume Bcomplex.. Bcomplex ni boleh membantu mengawal stress... hahahaha, sesiapa yang selalu stress bolehlah consume

BComplex Shaklee yang banyak sangat kelebihan...
Ok back to Like button ni... at last MG tengok video Mat Salleh ni... berulang-ulang MG tengok, berulang-ulang MG try... asal tak jadi, banyaknya URL, nak guna yang mana ni, bikin lapa ni... need something to eat.. huhuhu.. MG pergi dapur bancuh Meal Shakes plus Milo.. nak ambik gambar memang x boleh sebab x dan..hahaha.. so uols imagine sendiri lah yer...try punya try rupanya ini like untuk blog bukan like...

Owh...berpeluh-peluh dah ni... without give up, MG browse lagi....jeng..jeng..jeng, jumpa ke jumpa? hehehe, mestilah jumpa, kalau x jumpa, don't call me MG..senang sangat rupanya, simple as ABC, TQ En. Google..muahhhh

ok, let begins..
1st uols pegi to TEMPLATE>EDIT HTML>
2nd press CTRL F
3rd find <data:post.body/>
4th dah jumpa paste code ni kat bwh or atas kod ni <data:post.body/>, MG letak atas
<iframe allowTransparency='true' expr:src='&quot;http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=&quot; + data:post.url + &quot;&amp;layout=standard&amp;show_faces=false&amp;width=100&amp;action=like&amp;font=arial&amp;colorscheme=light&quot;' frameborder='0' scrolling='no' style='border:none; overflow:hidden; width:450px; height:40px;'/>
5th preview dulu, ok ke position uols..klau ok then siap, SAVE TEMPLATE

Senangkan... selamat berjaya dari MG

Fast Action Fast Result

Sue Mohd Si Mama Gorgeous
013.510.0005
Never stop to HELP OTHERS TO HELP OTHERS TO HELP OTHERS

Sunday, January 5, 2014

Alfafa Oh Alfafa...


Assalamualikum dan salam sejahtera peminat MG..

Kalau bulan lepas orang ramai sibuk sebut Omega Guard, bulan ni sibuk pulak dengan Alfafa.. Why? Senang sangat soalan MG ni, bagilah soalan2 agak mengegarkan minda ye dak..hihihihi, sebenarnya MG nak bagi uols happy klau boleh jawab soalan tu.. sebab bulan ni Shaklee buat Promotion Alfafa BUY 6 FREE 1 lah....

Ok...sebenarnya MG nak share dgn uols, klau uols baca entry MG kali ni apa yang uols dapat...
  1. Apa Alfafa Complex ni Sebenarnya?
  2. Apa kelebihan Alfafa Complex?
  3. Apa perbezaan/istimewanya Alfafa Complex?
  4. Apa kandungan Alfafa Complex?
  5. Siapa yang boleh/perlu ambil Alfafa Complex?
  6. Packaging / pricing?
Macam mana nak follow tak..mestilah nak kan, nak consume or buy something, kita perlu berkenalan dulu right.

Apa itu Alfafa Complex Shaklee


Alfalfa merupakan pusat pengumpulan segala nutrien. Akar tunjangnya yang mengunjur sedalam enam meter ke bawah mampu menyerap pelbagai zat dan mineral daripada mendapan di dalam tanah, sementara daunnya mengumpul klorofil yang banyak melalui proses fotosintesis semulajadi. Tidak mengandungi fungisid, bakteriosid, hormon2 sintetik, pengawalatur tumbesaran atau bahan2 kimia.

Ia merupakan formula Shaklee Signature yang pada asalnya dibangunkan oleh Dr. Shaklee dalam tahun 1950an. Kalau uols nak tau Alfafa ni dikenali sebagai RAJA SEGALA TUMBUHAN.

Kelebihan/Manfaat Alfafa Complex

Uols jangan tak tau, Alfafa ni ada sehingga 20 manfaat...banyakkan
  1.  Merawat gangguan pencernaan
  2.  Mengawal kolestrol dalam darah
  3.  Menghapuskan kolestrol buruk 'LDL' dari tubuh
  4.  Mengurangkan risiko penyakit jantung dan strok
  5. Bagus untuk pesakit diabetes kerana mengurangkan paras gula dalam darah
  6. Mencegah edema - Pengumpulan air dalam badan
  7. Mengurangkan simptom menopous
  8. Merawat asthma dan lain-lain masalah pernafasan
  9. Merawat masalah sembelit
  10. Menyahkan toksik dalam tubuh
  11. Mengurangkan kesakitan otot dan sendi
  12. Meningkatkan sistem pertahanan tubuh
  13. Membantu masalah penghadaman
  14. Membantu memperbanyakkan susu ibu
  15. Mengurangkan masalah pundi kencing
  16. Mengurangkan masalah gastrik dan gangguan hati
  17. Meningkatkan kesihatan prostat
  18. Bertindak seperti kacip fatimah kepada wanita
  19. Menghangatkan hubungan suami isteri
  20. Membantu tingkatkan kesihatan lelaki
Istimewanya Alfafa Complex

Of course lah Alfafa Complex Shaklee ni berbeza dengan Alfalfa yang lain... sebab Alfafa Complex Shaklee ni;

# tidak mengandungi perasa tiruan, pemanis, pewarna, bahan pengawet tambahan, fungisid, bakteriosid, hormon2 sintetik,pengawalatur tumbesaran atau bahan2 kimia.

# dihasilkan dengan hanya menggunakan alfalfa terbaik dan bermutu yang tumbuh di California yang kaya dengan pelbagai jenis zat termasuk kalsium fosforus, zat besi dan magnesium serta klorofil, bioflavonoid, pelbagai mineral dan vitamin

# boleh dihancurkan dan dicampur dengan air sebagai minuman herba semulajadi

# tidak  memudaratkan bayi yang menyusu seperti panas dan cirit-birit

Vitamin dan Mineral yang terdapat dalam Alfafa Complex

Alfafa ni sangat hebat, kalau tidak, takkan boleh beri kita sehingga 20 manfaat kesihatan.. Fakta ok.. Alfafa ni kaya dengan pelbagai vitamin dan mineral. Jom tengok vitamin dan mineral apa yang terkandung dalam Alfafa pujaan ramai ni...

Vitamin-vitamin

 # Vitamin A – untuk penglihatan. Membina ketahanan terhadap jangkitan, terutamanya dalam saluran pernafasan, menggalakkan pertumbuhan sel, menggalakkan kulit yang sihat dan adalah penting semasa kehamilan.

# Vitamin E – melindungi sel-sel terhadap kerosakan daripada sinaran dan matahari dan pencemaran udara, kesihatan jantung, kardiovaskular dan kesihatan otot, memperbaiki fungsi imun, menguatkan otot di dalam badan, membantu membawa nutrien ke sel-sel dan membantu menguatkan dinding pembuluh darah, membantu fokus mata.

# Vitamin U – menggalakkan kesihatan badan untuk membantu mengatasi ulser peptik.

# Vitamin B6 – membantu asimilasi makanan dan metabolisme protein dan lemak, menggalakkan kesihatan saraf dan kulit, membantu mengurangkan loya.

# Vitamin K – penting bagi pembekuan darah, penting dalam fungsi hati, menyumbang kepada kecergasan.

# Vitamin D – mengawal penggunaan kalsium dan fosforus di dalam badan, oleh itu sangat diperlukan untuk pembentukan gigi dan tulang yang kuat dan sihat.

Mineral-mineral pulak

# Kalsium – membina dan mengekalkan tulang dan gigi, membantu darah membeku, membantu dalam kecergasan dan daya tahan, mengawal rentak jantung, melegakan saraf.

# Zat Besi – diperlukan dalam pembinaan hemoglobin, membantu pengangkutan oksigen di dalam darah.

# Kalium – perlu bagi saraf otot, tindakan jantung dan tindak balas enzim, juga untuk digests lemak.

Fosforus – diperlukan untuk tulang yang normal dan struktur gigi. Saling berkait dengan tindakan kalsium dan Vitamin D. Meningkatkan peranan tisu saraf.

# Klorin (klorida) – elektrolit penting yang membersihkan dan menyucikan badan, mengawal metabolisme lemak, gula dan kanji.

# Sodium – mengawal keseimbangan cecair di seluruh badan, meneutralkan asid, menghalang pembekuan darah, mengaktifkan limpa, usus dan fungsi perut.

# Silikon Magnesium – membantu badan untuk menangani sembelit; ketahanan saraf; melindungi kulit dan badan, dan merangsang fungsi otak.

Fuyooo... kan MG dah kata, memang berbaloi memiliki Alfafa Complex ni... 

Siapa perlukan Alfafa Complex

# yang perlukan Alfafa -  lelaki dan wanita, tua atau muda
# yang tidak boleh mengambil Alfafa - ibu mengandung, pesakit SLE

Packaging / Pricing

Ada 2 packaging yer;
# Saiz S 330 biji
# Saiz L 700 biji

Kalau dah ade 2 packaging, pastinye ade 2 harga, pm untuk harga yang best dari MG especially untuk bulan promo ni..grab best price before January end.

Alhamdulillah... MG dah cover semua yang dijanjikan di awal entry tadi, so maknanya uols dah kenal dan tahu serba-serbi Alfafa Complex Shaklee ni kan.. so tunggu apa lagi.. saya, dia dan mereka sudah berALFAFA, anda....


Fast Action Fast Result

Sue Mohd Si Mama Gorgeous
013.510.0005
Never stop to HELP OTHERS TO HELP OTHERS TO HELP OTHERS