~ Ya Allah! Apabila rezekiku ada di langit, maka turunkanlah bagiku, apabila di dalam bumi maka keluarkanlah untukku, apabila di laut maka naikkan, apabila jauh maka dekatkanlah bagiku, sekiranya dekat maka permudahkanlah untukku, sekiranya sedikit maka perbanyakkanlah dan sekiranya sedia banyak maka permudahkanlah untukku mendapatkannya, juga berilah keberkatan terhadap rezeki tersebut dan berikanlah rezeki padaku sebagaimana yang kujangka, dengan rezeki yang halal dan baik, serta banyak lagi berkat sehinggakan ku tidak memerukan sesiapa selain dariMu, dan jadikanlah kedua tanganku ini berada di atas dengan suka memberi dan menderma, dan jangan jadikan dua tanganku ini di bawah dengan suka meminta-minta, sesungguhnya Dikau amat berkuasa ke atas setiap sesuatu. Amin. ~

GOOGLE+ FOLLOWERS

Sunday, December 22, 2013

Sate Tulang Jelebu, Senawang..Yummmmmmy


Assalamualaikum dan salam sejahtera...

Sate Tulang Jelebu, maybe ade yang penah makan, maybe ade yang belum.....

Sebenarnya memang dah lama MG mengidam nak makan Sate Tulang Jelebu ni, sebelum mengandungkan anak MG yang ke-lima lagi, tapi kalau dah tak ade rezeki, memang tak dapek nak nolong... sehinggalah masa Magic Jutawan, Everyone Can Be a Millionaire... mula2 nak makan Cucur Udang kat Alor Gajah, tapi habis, En. Hubby kata, Jomlah kita try Sate Tulang Senawang (sebab masa tu tak tahu nama sebenar sate tulang ni Sate Tulang Jelebu), dalam hati memang terdetik nak makan sate ni, tapi malas nak cakap, tup2 keluar dari mulut En. Hubby...yahhooooo. he can read my mind... dashyat lah my hubby..ni yg buat MG makin sayang......hehehehe

SIL lah memperkenalkan Sate Tulang Jelebu ni kat MG.... dia kata sedap2, biasalah org pregnant kan, mestilah terliur.... tapi jauh nak pegi, MG try psiko diri sendiri masa tu, MG said to my mind, it's just satay, sama je, berperang dengan fikiran sendiri... tapi at the same time, tanya jugak En. Google, apa pandangan orang yang dah pergi, betul ke sedap... search je pop up, alamak ramai yang puji sedap... ni yang buat nak menangis ni... huhuhuhu, tapi Alhamdulillah air liur baby tak meleleh....

Actually sate ni sate tulang ayam, yang normally kita makan tu, sate isi right, tapi, sate ni dia ade tulang sekali. Masa En. Hubby nak order, MG dah remind siap-siap, jangan order banyak sangat, sebab MG ingat pesan my SIL, makan 5 pun dah kenyang... lagipun the kids, macam dah mengantuk je... takut dia org malas nak makan, Elisya memang dah tidur, malas nak kejut. Penat sangat le tu, sebab masa MG menyedut ilmu the kids sakan mandi kat swimming pool. so MG told En. Hubby to order Sate Tulang 20 je, yang lain add sate ayam dan sate daging je.

Mesti uols tak sabar nak tengok macam mana rupa Sate Tulang Jelebu ni... xpe MG dera uols sikit lagi..hehehehe. Service quite ok, cepat, bagus, MG suka sangat sebab dah excited sangat nak tengok rupa Sate Tulang Jelebu idaman kalbu...

SATE TULANG JELEBU, LOKASI SENAWANG...yg Golap tu yer
Yang ni pulak gambar si pembakar sate...

SI PEMBAKAR SATE....
And yang ni pulak harga, harga dah naik 10 sen sebab masa my SIL pergi harga Sate Tulang Jelebu ni RM1 je. Dan masa operasinya kalau weekend 6pm to 3am, weekdays awal sikit la...



LATEST PRICE....
Macam mana nak pergi???? masa 1st time susah juga, tapi En. Google kan ade, follow je direction di bagi sampailah, nak senang follow je panduan MG ni..

Dari PLUS highway, korang kluar melalui exit tol Senawang, kalau dari KL, exit Senawang tu selepas exit Seremban... lps bayar tol, korang terus jer... ade a few jugak la traffic light, sampai la uols nampak Giant sebeblah kanan... sebelah Giant tu ade McD besar... dah jumpa 2 landmark ni stay lane kanan sekali sebab nanti trafik light depan tu kena ambik kanan... trafik light tu ambik kanan masuk ke deretan rumah kedai kat situ... dah masuk situ  pusing2 je la dalam tu... tak susah nak cari kedai tu... nama kedai tu, Restoran Minang Bundo Kanduang, betul2 di belakang Restoran Satay Kajang Haji Sahmuri... kedai ni kat corner.. ni ha GPS: 2.705198,101.987934. nama taman..Taman Komersil Senawang..... 

Nak ikut Lekas pun boleh straight je, keluar exit Senawang.. then carilah panduan yang sama Giant & McD

ok.... selamat mencari kepada sesiapa yang nak mamam Sate Tulang Jelebu, Senawang ni..

Komen MG, Sate Tulang Jelebu memang sedap, I like, tapi sate ayam dan daging dia biasa-biasa je... we all tak habis makan pun, sebab yang makan MG & En. Suami je yang makan, tapau jugak at last, mana taknya, tengok budak ni sambil tidur sambil makan blh...yg lain semua dah masuk kereta.. lagipun the kids dah kenyang sebab masa solat isyak kat masjid yang tak jauh dari lokasi restoran ade jamuan, rezeki, kami di ajak makan, tapi sebab dah mengidam lama punya pasal belasah jugak sate tulang ni, tapi memang betul kenyang, MG yang kuat makan ni pun makan 4 je...

HARRAZ DEEN...  tidoooo 
Lepas makan baru ingat kolestrol, lemak... haruslah berOMEGA, berAlfafa & berESP. kenapa MG tak berHERBALAX n berCINCH sekali... sebab MG breasfeed, buat ibu-ibu menyusu, Herbalax dan Cinch tidak digalakkan yer...

Buat yang tak tau Omega Guard, Alfafa dan ESP, inilah dia...set nilah yang bantu MG turun 3kg..best kan set diet ni, kurus plus sihat, 2 in 1, save budget....hehehehe
Set Diet MG...
Dan yang bawah ni pulak Set Diet yang uols boleh consume, depends on budget uols, dari yang paling budget hingga yg mantops, all up to u, choice in your hand..nak tahu bagaimana yang sesuai dengan uols, pm le MG, MG yang baik setia membantu...
Rangkaian Set Diet/Kurus/Turunkan Berat


Fast Action Fast Result
http://www.ebookniaga.com/sorryboss/suemohd%20

Sue Mohd Si Mama Gorgeous
013.510.0005
Never stop to HELP OTHERS TO HELP OTHERS TO HELP OTHERS

No comments:

Post a Comment