~ Ya Allah! Apabila rezekiku ada di langit, maka turunkanlah bagiku, apabila di dalam bumi maka keluarkanlah untukku, apabila di laut maka naikkan, apabila jauh maka dekatkanlah bagiku, sekiranya dekat maka permudahkanlah untukku, sekiranya sedikit maka perbanyakkanlah dan sekiranya sedia banyak maka permudahkanlah untukku mendapatkannya, juga berilah keberkatan terhadap rezeki tersebut dan berikanlah rezeki padaku sebagaimana yang kujangka, dengan rezeki yang halal dan baik, serta banyak lagi berkat sehinggakan ku tidak memerukan sesiapa selain dariMu, dan jadikanlah kedua tanganku ini berada di atas dengan suka memberi dan menderma, dan jangan jadikan dua tanganku ini di bawah dengan suka meminta-minta, sesungguhnya Dikau amat berkuasa ke atas setiap sesuatu. Amin. ~

GOOGLE+ FOLLOWERS

Sunday, December 22, 2013

Sate Tulang Jelebu, Senawang..Yummmmmmy


Assalamualaikum dan salam sejahtera...

Sate Tulang Jelebu, maybe ade yang penah makan, maybe ade yang belum.....

Sebenarnya memang dah lama MG mengidam nak makan Sate Tulang Jelebu ni, sebelum mengandungkan anak MG yang ke-lima lagi, tapi kalau dah tak ade rezeki, memang tak dapek nak nolong... sehinggalah masa Magic Jutawan, Everyone Can Be a Millionaire... mula2 nak makan Cucur Udang kat Alor Gajah, tapi habis, En. Hubby kata, Jomlah kita try Sate Tulang Senawang (sebab masa tu tak tahu nama sebenar sate tulang ni Sate Tulang Jelebu), dalam hati memang terdetik nak makan sate ni, tapi malas nak cakap, tup2 keluar dari mulut En. Hubby...yahhooooo. he can read my mind... dashyat lah my hubby..ni yg buat MG makin sayang......hehehehe

SIL lah memperkenalkan Sate Tulang Jelebu ni kat MG.... dia kata sedap2, biasalah org pregnant kan, mestilah terliur.... tapi jauh nak pegi, MG try psiko diri sendiri masa tu, MG said to my mind, it's just satay, sama je, berperang dengan fikiran sendiri... tapi at the same time, tanya jugak En. Google, apa pandangan orang yang dah pergi, betul ke sedap... search je pop up, alamak ramai yang puji sedap... ni yang buat nak menangis ni... huhuhuhu, tapi Alhamdulillah air liur baby tak meleleh....

Actually sate ni sate tulang ayam, yang normally kita makan tu, sate isi right, tapi, sate ni dia ade tulang sekali. Masa En. Hubby nak order, MG dah remind siap-siap, jangan order banyak sangat, sebab MG ingat pesan my SIL, makan 5 pun dah kenyang... lagipun the kids, macam dah mengantuk je... takut dia org malas nak makan, Elisya memang dah tidur, malas nak kejut. Penat sangat le tu, sebab masa MG menyedut ilmu the kids sakan mandi kat swimming pool. so MG told En. Hubby to order Sate Tulang 20 je, yang lain add sate ayam dan sate daging je.

Mesti uols tak sabar nak tengok macam mana rupa Sate Tulang Jelebu ni... xpe MG dera uols sikit lagi..hehehehe. Service quite ok, cepat, bagus, MG suka sangat sebab dah excited sangat nak tengok rupa Sate Tulang Jelebu idaman kalbu...

SATE TULANG JELEBU, LOKASI SENAWANG...yg Golap tu yer
Yang ni pulak gambar si pembakar sate...

SI PEMBAKAR SATE....
And yang ni pulak harga, harga dah naik 10 sen sebab masa my SIL pergi harga Sate Tulang Jelebu ni RM1 je. Dan masa operasinya kalau weekend 6pm to 3am, weekdays awal sikit la...



LATEST PRICE....
Macam mana nak pergi???? masa 1st time susah juga, tapi En. Google kan ade, follow je direction di bagi sampailah, nak senang follow je panduan MG ni..

Dari PLUS highway, korang kluar melalui exit tol Senawang, kalau dari KL, exit Senawang tu selepas exit Seremban... lps bayar tol, korang terus jer... ade a few jugak la traffic light, sampai la uols nampak Giant sebeblah kanan... sebelah Giant tu ade McD besar... dah jumpa 2 landmark ni stay lane kanan sekali sebab nanti trafik light depan tu kena ambik kanan... trafik light tu ambik kanan masuk ke deretan rumah kedai kat situ... dah masuk situ  pusing2 je la dalam tu... tak susah nak cari kedai tu... nama kedai tu, Restoran Minang Bundo Kanduang, betul2 di belakang Restoran Satay Kajang Haji Sahmuri... kedai ni kat corner.. ni ha GPS: 2.705198,101.987934. nama taman..Taman Komersil Senawang..... 

Nak ikut Lekas pun boleh straight je, keluar exit Senawang.. then carilah panduan yang sama Giant & McD

ok.... selamat mencari kepada sesiapa yang nak mamam Sate Tulang Jelebu, Senawang ni..

Komen MG, Sate Tulang Jelebu memang sedap, I like, tapi sate ayam dan daging dia biasa-biasa je... we all tak habis makan pun, sebab yang makan MG & En. Suami je yang makan, tapau jugak at last, mana taknya, tengok budak ni sambil tidur sambil makan blh...yg lain semua dah masuk kereta.. lagipun the kids dah kenyang sebab masa solat isyak kat masjid yang tak jauh dari lokasi restoran ade jamuan, rezeki, kami di ajak makan, tapi sebab dah mengidam lama punya pasal belasah jugak sate tulang ni, tapi memang betul kenyang, MG yang kuat makan ni pun makan 4 je...

HARRAZ DEEN...  tidoooo 
Lepas makan baru ingat kolestrol, lemak... haruslah berOMEGA, berAlfafa & berESP. kenapa MG tak berHERBALAX n berCINCH sekali... sebab MG breasfeed, buat ibu-ibu menyusu, Herbalax dan Cinch tidak digalakkan yer...

Buat yang tak tau Omega Guard, Alfafa dan ESP, inilah dia...set nilah yang bantu MG turun 3kg..best kan set diet ni, kurus plus sihat, 2 in 1, save budget....hehehehe
Set Diet MG...
Dan yang bawah ni pulak Set Diet yang uols boleh consume, depends on budget uols, dari yang paling budget hingga yg mantops, all up to u, choice in your hand..nak tahu bagaimana yang sesuai dengan uols, pm le MG, MG yang baik setia membantu...
Rangkaian Set Diet/Kurus/Turunkan Berat


Fast Action Fast Result
http://www.ebookniaga.com/sorryboss/suemohd%20

Sue Mohd Si Mama Gorgeous
013.510.0005
Never stop to HELP OTHERS TO HELP OTHERS TO HELP OTHERS

Saturday, December 14, 2013

Harimau Mengaummm....Bukan Harimau yang Berbahaya tetapi Harimau Masyukkkkk


Assalamualaikum dan selamat sejahtera

Syukur...Syukur...Syukur, MG sangat bersyukur pada hari ini. Alhamdulillah... pada hari jumaat yang barakah ini, melimpah-ruah rezeki Allah turunkan kepada MG. Gembira, usah dikata, terlalu happy.

Bermula dengan incident HARIMAU MENGAUMMMM... kenapa harimau MG mengganas di tengah-tengah bulan, sedangkan HARIMAU UOLS senyap, entah2 tengah nazak... dulu MG pun macam uols jugak, tengah bulah HARIMAU nazak, tunggu diberi suntikkan pada penghujung bulan, baru boleh mengaum balik...nak tau???? atas alasan apa lagi, SHAKLEE lah..., dah sah-sah MG ni SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR.

Tu dia harimau kesayangan dah mengaummmm
4 angka uols, sape nak bagi, tambah-tambahlah penghujung tahun ni, banyak sangatlah nak spend duit, especially orang macam MG ni, anak ramai yang sekolah, 4 orang uols, banyak persediaan yang perlu dibuat... baju sekolah, kasut sekolah, buku sekolah, beg sekolah, stationery lagi, memang banyak, siapa yang mempunyai anak bersekolah tahulah peritnya menjelang penghujung tahun ni.....selalu company MG bagi advance every year end, tapi this year TIADA yer... korek tabung le jawabnya
alamak.. pecah tabungku
Itu perihal nak buka sekolah, time school holiday ni...spending bawa anak-anak makan angin lagi. Normallah, kalau cuti anak-anak mestilah nak ber'holiday', nanti masuk sekolah, kawan-kawan story mory pergi ke sana sini, anak kita nganga, tak ke kesian. Tak kisahlah dalam ke luar negeri, dekat ke jauh, perlu jugak bawa mereka berlibur-lara untuk release tension...ingat anak-anak tak reti tension, dia orang pun tension jugak tau, macam kite...

Minggu lepas, cikgu taska pulak inform next year owner nak naikkan yuran bulanan taska, duit lagi. Kalau dulu boleh bincang2 je dengan cikgu, tapi next year totally NO...huhuhuhu.

Alhamdulillah syukur sangat join SHAKLEE ni, dapat topup monthly income, dapat bantu En. Suami, dapat hulurkan lebih kat emak dan parents in law, dapat gembirakan anak-anak.. anak-anak apa lagi, happylah, siap doakan MG semoga semakin berjaya, berjaya dan kaya... wanita kaya berhati mulia katanya. AMIN. Terima kasih duhai anak-anakku doakan mama.

Sebenanrnya tak susah manapun nak ber'SHAKLEE' ni... dulu pun MG ni macam uols lah, belum apa-apa lagi dah fikir susah-susah, takut-takut, tapi sekarang tengok MG, MG boleh buat, yang penting kena berfikiran positif, tahu tatacara berniaga, perlu ade sistem yang betul, mempunyai mentor dan leader yang tip-top macam upline2 saya, mention je susur galur MARIA FIRDAUS, memang menyesallah kalau tak join, memang eager giler nak coaching downline... orang macam MG yang banyak komitmen ni pun boleh buat apatah lagi uols...

Inilah SIFU hebat susur galur Maria Firdaus yang mencetuskan fenomena tu.....
Baru terfikir nak join??? boleh je belum terlambat pun, tapi buat yang still ragu-ragu, still nak berfikir lagi, kena ingat FAST ACTION FAST RESULT.

Bagaimana nak join???  senang sangat, contact MG lah, contact no. ade kat bawah.
Berapa modal??? RM65 je
Tapi nak free membership pun boleh, bulan ni memang best sebab promotion OMEGA GUARD BUY 6 FREE 1, grab je promotion ni free membership in your hand. best tak... OMEGA GUARD memang HOT ITEM tau, banyak gilerlah kelebihannya


Fast Action Fast Result
http://www.ebookniaga.com/sorryboss/suemohd%20

Sue Mohd Si Mama Gorgeous
013.510.0005
Never stop to HELP OTHERS TO HELP OTHERS TO HELP OTHERS

Wednesday, December 4, 2013

Barang Naik, Orang Merungut, MG Berbicara


Assalamualaikum dan selamat sejahtera...

Semoga hari ni merupakan hari yang baik untuk anda semua… saya Alhamdulillah, sejak terjerumus dengan SHAKLEE ni, hidup saya terpaksa lebih indah daripada sebelumnya…. Menjadi seorang yang lebih positif, berkeyakinan tinggi dan berani..


Ya.. terus terang saya pernah melakukan pelbagai bisness sebelum ini, tapi kurang berjaya dan tidak enjoy, amat berbeza dengan SHAKLEE, sebab saya sendiri merasakan keseronokan itu, seronok berkongsi produk kerana saya sendiri merupakan pengguna produk SHAKLEE, disebabkan itu saya boleh berkongsi dengan anda secara jujur dan ikhlas mengenai produk SHAKLEE, bagaimana produk tersebut berkesan terhadap saya, dan yang penting dan best apabila customer yang consume product memberikan feedback yang positif, supplement yang mereka ambil memberi kesan sebagaimana yang mereka harapkan...... Alhamdulillah, secara tidak langsung saya dah maju selangkah ke hadapan iaitu membantu mereka menambahkan lagi tahap kesihatan mereka…..

Saya memang dah lama bercita-cita untuk menjadi Working At Home Mama (WAHM), dan memang dah lama mencari bisness apa yang sesuai untuk saya… sehinggalah pada suatu hari seorang sahabat, officemate saya menceritakan keseronokan dan perubahan yang beliau rasa setelah tejerumus dengan SHAKLEE, kebetulan ketika itu saya memang nak bercadang untuk mengambil SET BERPANTANG SHAKLEE dari beliau, nak merasa berpantang secara moden, sebab sebelum-sebelum ini saya mengambil supplement yang berbentuk herba, yang kebanyakkan memang saya tak habis makan sebab memudaratkan baby, last2 expired begitu saja, sayang kan, so untuk kali ini saya memilih supplement  SHAKLEE, sebab ianya Vitamin dan terlampau ramai yang memberi respons yang positif di Internet mendorong saya lebih positif kepada supplement Shaklee… so dapatlah saya join member free membership pada masa itu…
SET BERPANTANG SHAKLEE SAYA
Sebenarnya saya tiada intention pun nak jadikan bisness SHAKLEE ni sebagai bisness part time atau kerjaya saya pada masa tu sebab saya memang dah give up untuk menceburkan diri dengan sebarang kerjaya yang berbentuk bisness selain dengan apa yang saya ada sekarang, kerana dalam benak fikiran saya berkata, mungkin inilah takdir saya, bekerja makan gaji, mengharapkan pencen, kalau ade, dan saving yang ade… tetapi semua itu telah berubah apabila seorang rakan mahu membeli Meal Shake dari saya, dalam hati berkata..eh belum start apa2 pun dah ade customer yang tanya, menarik betul produk SHAKLEE ni..

MEAL SHAKES SHAKLEE... sale pertama saya
Agaknya naluri untuk menjadi WAHM tu memang sangat kuat dan masih ada dalam diri saya, saya ingin mencuba, tak salah mencuba, saya seolah-olah ingin memberi peluang seterusnya pada diri-sendiri ketika itu… Lagipun mendengar cerita sahabat saya sebelum ini, Group Secret Shaklee ini memang macam best (memang best pun) sebab menekankan bukan sahaja dunia tapi akhirat juga, menambahkan lagi daya tarikan saya. Dalam fikiran saya, mungkin inilah salah satu cara saya mendekatkan diri dengan Allah…InsyaAllah.

Setelah menjadi ahli, sahabat saya telah meng'invite'  saya ke dalam Group FB, ade beberapa group… apabila saya browse group2 tu, Ya Allah… saya sangat teruja, banyaknya tips dan info untuk berjaya terdapat dalam Group2 tu… tinggal diri kita je, nak atau tak nak, saya rasa tersangat bertuah kerana diberikan ALLAH petunjuk ini… Alhamdulillah… Seronok sangat melihat kejayaan-kejayaan mereka yang dalam Group2 tu, muda-muda lagi dah berjaya, rata-rata dibawah 30an, income dah mencecah 5 6 angka sebulan… bestnye. Dan yang membuatkan saya lagi teruja… corak kepimpinan dalam group ni, sangat-sangat membantu sekiranya kita betul-betul mau berjaya, leader2 dalam group2 ini memang sentiasa guide anak2 buah, malah sentiasa memberi motivasi, everyday ok, bukan hari ni ade, esok takde, memang mereka betul2 ingin membantu untuk berjaya…sampaikan kalau nak personal coaching pun ade tau, percuma lagi…

Semua orang ade push factor, salah satu push factor yang memaksa saya untuk meneruskan niat saya ialah keadaan ekonomi kita sekarang. Kos hidup yang semakin meningkat, satu barang naik, barang yang tiada berkaitan pun turut naik, tapi gaji bulanan masih sama, macam mana nak meneruskan hidup di kota metropolitan ni, yang semuanya memang memerlukan duit, nak merungut mengenang nasib… dapat ke mendatangkan pendapatan … tidak bukan, menambahkan lagi stress adalah… so saya munasabah diri, untuk menjerumuskan diri dalam bisness SHAKLEE...


Lagipun pada pandangan saya, memang sangat sesuai.. kenapa saya kata sesuai… sbb membership pun RM65 je, modal x perlu banyak, tak nak keluarkan modal pun xpe, so simple and easy, x perlu nak keluarkan duit yang banya atau nak apply loan untuk memulakan bisness… sekarang lagi senang, nak order stock boleh buat online..x perlu untuk ke branch, so kalau stay jauh dari branch pun still boleh buat bisness, susah nak coaching, thru phone pun boleh, tak perlu duduk semeja, saya dulu pernah ber'coaching', sorang di Ampang, sorang di Cheras dan sorang di Taiping...teknologi sekarang memang dah cukup canggih, boleh membantu...

Kalau dah barang naik, pendapatan masih sama, and tambah-tambah lagi sebelum ni gaji memang dah ngam2 je untuk keperluan harian, nak potong tang mana lagi… nak merungut, mengeluh sememangnya tak akan mendatangkan apa2, jalan yang mudah adalah mencari alternative macam mana nak menambahkan pendapatan keluarga, itu adalah lebih baikkan…lebih-lebih lagi bagi mereka yang bekerja dan tidak ade pencen, kalau dulu boleh buat saving sikit, dengan perbelanjaan yang semakin meningkat boleh ke nak menabung untuk hari tua, silap-silap yang di dalam tabung pun dikorek keluar.. dah lah masa tua nanti memang memerlukan perbelanjaan yang banyak terutamanya untuk kesihatan… bagi saya ade 2 value added untuk saya menyertai SHAKLEE, duit dapat, kesihatan dapat, 2 keuntungan yang kita perolehi dari SHAKLEE…keuntungan yang amat berharga dan membantu..


Dengan kos sara hidup yang semakin meningkat sekarang, tidak mustahil untuk tahun-tahun akan datang, kos tersebut akan bertambah-tambah meningkat… so kalau kita lambat bertindak…faham-faham sendirilah, bukan orang lain yang menanggung akibatnya, tapi diri sendiri… tepuk dada tanya selera.. selera saya memang tinggi, bukan nak kata, kalau saya suka sesuatu, saya tak pernah beli satu, pasti nak beli 2…sebab tu saya x pandai nak potong2 perbelanjaan saya…


Saya baru join SHAKLEE 5 bulan dan baru 3 bulan aktif, bulan pertama aktif 3 angka, lepas tu 4 angka siap naik rank lagi…bayangkan, saya, ibu yang bekerja dan mempunyai family yang besar, tiada pembantu rumah, mampu melakukannya… besar sangat ke family saya… memang besar.. saya ada 6 orang anak, 2 orang baby, seorang belum 2 tahun dan yang seorang lagi baru 4 bulan….bagaimana saya boleh melakukanya, sebab saya nak yang terbaik untuk keluarga saya, commitment saya adalah keluarga saya…

Yang membuatkan saya semakin seronok untuk meneruskan bisness SHAKLEE ni ialah emak saya, kalau dulu nak beli supplement untuk emak, YA ALLAH, berkira-kira, bukan kedekut tapi sebab tak cukup budget, Alhamdulillah sejak berSHAKLEE ni, dapat supply kan emak SET SENDI SHAKLEE setiap bulan, malahan pada bulan lepas, mampu memberi sedikit supplement kepada emak2 saudara… ini membuatkan hidup saya lebih bermakna… yang paling seronok saya mampu  hulurkan lebih wang saku buat emak….Syukur sangat dengan rezeki Allah, semoga Allah akan melipat-gandakan lagi rezeki saya... InsyaAllah

SET SENDI SHAKLEE UNTUK EMAK SAYA DAN ANTARA SET YANG HOT DALAM GEROBOK VITAMIN SAYA
Alhamdulillah… empayar saya pun dah semakin berkembang, anak-anak  SHAKLEE saya pun dah melebarkan empayar masing2, InsyaAllah akan semakin berkembang, melebar dan melebar selepas ini..

Apa yang sangat bermakna bagi saya sepanjang menjalankan bisness SHAKLEE ni ialah apabila saya dapat memberikan yang terbaik untuk customer saya, kegembiraan yang tak dapat digambarkan apabila customer bagi feedback yang positif… both side happy,  satu kepuasan buat saya setelah dapat membantu mereka menyelesaikan masalah kesihatan yang dialami……satu yang amat menguntungkan, produk SHAKLEE memang best, SELAMAT, BERKESAN, MESRA ALAM…dan yang paling penting HALAL.. ternyata saya tidak silap dalam membuat pilihan, InsyaAllah ia pilihan yang tepat.

Buat yang memang berminat, saya cadangkan janganlah membuang masa, di kala anda sedang menconggak sama ada untuk melangkah satu tapak ke hadapan , saya dah melangkah jauh meninggal anda, masa berlalu tidak akan berundur, be futuristic… remember, time is money...

Fast Action Fast Result

Sue Mohd Si Mama Gorgeous
013.510.0005
Never stop to HELP OTHERS TO HELP OTHERS TO HELP OTHERS

Monday, November 18, 2013

Why MG Consume Omega Guard Shaklee ???


Assalamualaikum dan selamat sejahtera....

Yeah... 

Ramai rakan-rakan tanya, Kenapa MG consume Omega Guard Shaklee...ni mesti case tengok saya kurus, sebab ramai yang tahu OGS ni membantu sesiapa yang nak menurunkan berat badan... Hehehehe
Omega Guard Shaklee Terbaikkkkk.....
Banyak sebab mengapa MG ambil OGS ni..
💊 membuang toksin yang semestinya banyak dlm badan MG
💊 MG kan ibu yang fully breastfeed, so mmg elok sangat la untuk perkembangan otak baby comel MG tu
💊 dah namanya wanita kan mestilah nak kecantikan.. flawless skin gitu
💊 meningkatkan kepekaan, daya ingatan dan kecekapan kerja.. almaklumlah dah anak 6, faham2 je la kan..
💊 menjaga tahap kesihatan MG seperti jantung, sendi, tulang dll

Banyak kan faedah yang MG dapat dari OGS ni..memang puas hati dan berbaloilah, boleh sihat, shape up dan cantik...

Sebenarnya ramai yang perlukan OGS ni Untuk Menyokong Tahap Kesihatan.. Antaranya;

~ Warga Emas
~ Pesakit Jantung
~ Wanita
~ Lelaki
~ Wanita yang telah melahirkan anak
~ Pesakit darah tinggi
~ Orang yang selalu lupa
~ Kanak-kanak berusia 1 tahun dan ke atas
~ Pelajar
~ Ibu menyusu
~ Ibu Hamil
~ Org yg menghadapi masalah Buasir, ezcema, insomnia, autism, schizophrenia
~ Orang yang mementingkan tahap kesihatan yang bagus

Untuk korang yang belum ade OGS ni, memang rugilah.. Sebab uols memang ade kan masalah2 kesihatan tu kan...jangan tunggu lama2 sebab OGS ni hot item, nanti out of stock.. uols juga yg rugi kan....


Fast Action Fast Result
http://www.ebookniaga.com/sorryboss/suemohd%20

Sue Mohd Si Mama Gorgeous
013.510.0005
Never stop to HELP OTHERS TO HELP OTHERS TO HELP OTHERS

Tuesday, November 12, 2013

Jutawan Magic Melaka, Anyone Can be A Millionaire.. Awesome memang Awesome

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua....

Alhamdulillah.... Alhamdulillah... Alhamdulillah.....syukur sangat dapat menghadirkan diri ke sesi Jutawan Magic Melaka, Anyone Can be A Millionare yang diadakan pada 09/10/2013 bertempat di Puteri Resort Melaka.


Jutaan terima kasih, cinta dan sayang buat suami tercinta ( mood suka sangat le tu....) yang sudi menjadi teman setia MG pada hari tu... dan juga sudi menjadi pengasuh anak-anak, I love you B...nanti dapat bonus MG belanja ok...hehehehe, mana taknya uols, from KL to Melaka tuuuu, bukan Kampung Baru, korang ade... sila jangan ade perasaan jealous ok...

Kenapa MG tak bagi korang jealous... sebabnya kalau uols nak uols pun boleh, tapi ade syarat-syaratnya..
1) bagi yang belum menjadi member, uols kena register as a member under MG dululah
2) siapa yang memang dah menjadi member under Group Jutawan ( group lain, tak dapek eden nak nolong), tanamkan niat nak hadirkan diri dan doa banyak-banyak, semoga dipermudahkan urusan uols, InsyaAllah sampai la tu nanti.

Senang sangatkan syarat-syaratnya, tapi ( banyak sangat tapi la MG ni... ) untuk sesi Jutaan Magic yang seterusnyalah... dengarnya lepas ni Kuantan, lepas tu ke Utara pulak, Perlis. MG pergi ke tak? Hmmm... Kalau ikut MG, semua MG nak pergi...

Kenapa MG kata best... mau tak best ,tengok sendiri la gambar kat atas tu, 14 master tu yang hadir, ini maknanya apa? Tak tau? kalau anak-anak saya main teka-teki, tak tau jawab, dia orang akan tanya...give up ( selit juga cerita anak-anak kan )? Ini maknanya 14 successful story, 14 tips uols akan dengar dan dapat, mana nak cari, dan group member yang hadir, Subhanallah, memang ramai, penuh la dewan...
group member yang hadir
Ada soalan lain lagi tak, nak tanya... OOO.. teringin nak pergi, tapi tak ade orang yang nak jaga anak, anak kuat menangis,.... takda masalah, bawa je anak-anak uols, macam MG dengan yg lain. Jangan risau siap ade aktiviti coloring lagi untuk anak-anak...

budak tecik ni pun nak belajar gak, tengok tu, cerianya dia...future millionaire InsyaAllah, yang lain layan swimming pool
Apa lagi MG? ... ade..ade lagi, ade 2 forum yang best, forum Adam dan forum Hawa, forum Adam, para jejaka lah yang menjadi panel, manakala forum Hawa, para wanita2 yang gigih lah yang menjadi panel.. siapa orang-orang yang menjadi Panel tu? hah.. yang tu tengok sendiri dalam gambar kat bawah ni...

kaum Adam yang cukup bersemangat...
kaum hawa yang sangat gigih...
Share la lagi MG?... boleh...boleh sangat, dalam event ni juga Master-master ni share bagaimana marketing plan Shaklee... apa yang Shaklee bagi kat uols... uols nak bonus aka monthly income berapa, RM6,000, RM10,000, RM100,000, RM 1,000,000, uols pilih, semuanya up to you, nak berapa banyak.

Lagi, dan lagi, dan lagi MG?... tamak kan uols, semua nak tahu, nasiblah MG ni baik orangnya ( ewahhhh puji diri sendiri nampak...hehehe tapi MG memang baik pun ), ok.. yang ni uols mesti suka, turut dikongsikan juga, cara bagaimana nak start business sehingga bagaimana uols nak bertahan dalam shaklee... Nak tau? bolehhhh... tapi (tapi lagi) uols datang lah ber'coaching' (berangan jadi master - haruslah kan) dengan MG pulak.... hahahaha

Banyaknye tips dan slot, sempat ke, uols takde break ke? of course la ade... siap lunch lagi, dengan cost yang MG bayar, uols mesti tak percaya, lunch and venue, best sangat, memang berbaloi-baloi, no regret la... pelbagai tips and slot, memang compact, perfect...master pun bersemangat, group member haruslah semangat..dapat aura dan sedut apa2 ilmu yang patut...
barisan masters yang hadir...
Ade lagi tak MG? ade...ni tips yang paling penting, sentiasa berdamping dengan Pencipta, Allah swt. InsyaAllah dipermudahkan urasan kita dunia dan akhirat..Amin

Sebenarnya, banyak lagi nak story dgn uols tapi MG rasa memang tak habis lah... MG pun dah nak pengsan dah ni, baby Eiliya dah panggil MG dah, Vitamin E dan Ostematrix MG pun dah melambai-lambai minta ditelan tu...

Last but not least,  bagi MG memang best, pelbagai tips yang diperolehi dalam masa satu hari, bukan se je ronok, tapi beronok-ronok (bahasa apa tu MG)...hehehe.. thanks masters semua.. love uols..muahhhh

muka puas MG tu nampak...ayu je tersengih sambil ambik aura, klau boleh nak grab semua masters, tp tamak la pulak, tp memang kena tamak kalau nak berjaya... betul ke betul (MG pun dah terror)..hehehehe

Fast Action Fast Result
http://www.ebookniaga.com/sorryboss/suemohd%20

Sue Mohd Si Mama Gorgeous
013.510.005
Never stop to HELP OTHERS TO HELP OTHERS TO HELP OTHERS

Sunday, November 3, 2013

Supplement Aku Yang Dulu, Supplement Aku Yang Sekarang


Assalamualaikum dan selamat sejahtera...

Bukan main lagi tajuk MG kali ni... dah macam lagu Tegar dah, ni lagu faverat MG selain I want to be  a Millionare...




Kali ni MG nak share dgn uols supplement yang MG consume masa dolu-dolu (wah macam dah lama beno) dengan yang MG consume selepas join Shalee. Kalau dulu nak beli supplement, jenuhlah MG berkira-kira, kalau ikut rank dalam monthly budget supplement ni memang rank yang paling last sekali la... Almaklumlah komitmen tinggi...bukan MG kedekut tau, MG bukan orang yang macam tulah... dan kalau MG beli pun selalunya multivitamin je la....makan pun on and off je, ingat makan, tak ingat lagi best, nanti lambat la nak beli lain... hahahaha, boleh cam gitu...

Tapi sejak join SHAKLEE, pendirian MG dah berubah,bukan apa...dah banyak study pasal supplement kan especially yang MG nak makan so sedikit-sebanyak memberi kesedaran pada MG betapa pentingnya pengambilan supplement untuk kesihatan kita...so dah tahu, dah consume, bolehlah share dengan uols..

So sekarang macam-macam supplement MG ade, untuk kesihatan, untuk kecantikan, untuk breastfeeding, untuk kesejahteraan rumahtangga, macam-macam ada..... Untuk anak-anak, untuk suami, untuk ibu tercinta, semua ade..


Set Kesihatan Asas MG
Set Menyusu MG
Set Diet MG
Ni best ...memandangkan bulan lepas bonus shaklee MG MASYUKkkkkkk, from 3 angka to 4 angka.. best kan, MG baru je 2 bulan aktif sharing about supplement yang MG consume, siap bulan ni boleh bagi extra cash to my MOM and PIL, ....and yang paling best... boleh usha supplement seterusnya yang akan masuk dalam gerobok supplement MG.....so MG pilih VIVIX
money... money.. money
Kenapa MG perlu VIVIX, si tonik ajaib ni...mestilah MG perlukan......usia MG pun dah nak late 30th haruslah MG cari supplement yang anti-ageing, awet muda...life begin with 40 katanya kan... kena la jaga, barulah cik abang bertambah sayangggg...




Lagipun time nilah banyak penyakit-penyakit yang nak menyinggah, kalau singgah je takpe lah kan, hendaknya terus menetap kat badan MG macam Diabetislah, darah tinggi lah, nyanyuk lah (oh no), problem sendi lah, saraf lah, jantung lah, kulit berkedut lah... Banyak lagi lah, panjang pulak kang aklau nak list kat sini semua...

So sebelum terlewat... Kena la bertindak pantas. Tambahan pulak bulan ni mmg bulan promosi utk VIVIX, buy 6 free 1, apalagi grabbbbb je le....


Vvix, si tonic ajaib
1 botol boleh,
2, 3, 4, 5 botol boleh,
6 botol... tersangat lah boleh...

Fast Action Fast Result
http://www.ebookniaga.com/sorryboss/suemohd%20

Sue Mohd Si Mama Gorgeous
013.510.0005
Never stop to HELP OTHERS TO HELP OTHERS TO HELP OTHERS

Monday, October 7, 2013

Set Bersalin Shaklee...Premium


Salam UOLS,

Semoga semuanya sihat belaka..Kalau consume supplement shaklee InsyaAllah sihat....hehehe

Kali ni MG nk story sikit la Set Bersalin yg MG offer to my lovely customer, to those yg blm lagi jadi customer MG, sila2...jangan malu2, jangan segan2...so far alhamdulillah, customer MG berpuashati dgn khidmat nasihat MG..bukan MG kata, customer MG yg kata..hehehe...ok enough about that...resume to what MG want to share...

Lately banyak sangat set bersalin yg market offer, mmg variaty..pelbagai jenis dan harga, semuanya untuk kesihatan ibu dalam tempoh berpantang dan masa akan datang. Tapi rata-rata set bersalin yang ditawarkan hanyalah untuk, bukan ibu dan anak.


Pemilihan set bersalin juga perlu mengambilkira keadaan baby, terutamanya bayi yang dilahirkan jaundice. Normally kalau perkara ini terjadi, jururawat mahupun nurse akan menasihati si ibu supaya menghentikan pengambilan sebarang supplement yang dianggap 'panas' sehinggalah baby bebas dari jaundice. Ini berlaku kepada MG sebelum2 ini, di mana supplement tersebut terus terperap tidak dimakan..membazirkan

Alhamdulillah kali ini pilihan MG tepat, kalaulah MG berkenalan dari dulu dgn set bersalin Shaklee ni kan best,good for both, ibu dan anak,x hmm..nak buat macam mana tiada rezeki dan jodoh...inilah set bersalin MG, MG ambik set bersalin premium...

Supplement apa yang terkandung dalam Set Bersalin Premium Shaklee ni..jom tengok;

Set Bersalin Premium Shaklee
B Complex - mengandungi kesemua 8 vitamin penting iaitu B1, B2, B3, B5, B6, B12, asid folik dan biotin membantu menambah selera, mengurangkan stress, menghasilkan tenaga dan juga penting untuk replikasi sel darah merah sekiranya letih dan lesu.

Zinc - meningkatkan rasa makanan dan deria bau, mengukuhkan akar rambut ketika berpantang kerana kebiasaan rambut gugur terjadi kepada wanita yang menyusukan anak dan masih berpantang. Zinc 

Vitalea - multivitamin dan mineral yang disaluti dengan spirulina memberi tenaga pada kadar segera. Ia juga membantu ibu yang menghadapi masalah tidur semasa confinement.  Mempunyai imbangan nutrisi lengkap membantu dalam menangani masalah kurang selera, tekanan darah rendah, depresi, kebas-kebas, letih dan lesu, masalah anemia dengan pembentukan sel darah merah dan juga gula rendah.

Vitamin C -  mengukuhkan sistem imunisasi, mengurangkan stress dengan membantu kalenjar adrenal mengawal penghasilan hormon stress dalam tubuh disamping membantu membina kolagen dan membantu mempertingkatkan peredaran kulit kepala disebabkan rambut gugur.

ESP - non-GMO soy protein mempunyai 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia. Protein sangat penting untuk ibu selepas bersalin bagi membekalkan tenaga segera dan meningkatkan sistem imun, mencegah migrain, imsonia dan tekanan. 

Ostematrix - terdiri daripada nutrien kalsium, magnesium, fosforus dan vitamin D, zinc, kuprum dan magnesium yang penting diperlukan oleh tubuh. Menggantikan semula kalsium dalam tubuh ibu, ini adalah penting untuk ibu yang menyusukan dan juga bayi.

Alfalfa - bertindak sebagai milk booster di samping membantu menangani sakit-sakit badan dengan mengurangkan keasidan dalam tubuh. Ia juga membantu dalam menangani masalah sembelit yang sering dialami wanita selepas melahirkan.

Omega Guard - minyak ikan terbaik di dunia yang mengandungi rangkaian spectrum penuh 7 asid lemak Omega 3 semulajadi. Membantu perkembangan otak bayi dan memori, dan merupakan nutrien utama untuk otak, sistem saraf dan retina.

Di samping Set Bersalin Premium, para ibu boleh add on Lecithin, ia membantu dalam pemecahan lemak dan kolesterol dengan bertindak sebagai ‘pembersih’ salur darah dan membantu emulsi dan metabolisma lemak, kolesterol dan trigliserid didalam tubuh seterusnya mendapatkan badan yang langsing dan sihat. Ia juga membantu dalam menyerap vitamin yang larut lemak iaitu vitamin A, D, E dan K.

Secara kesimpulannya, Set Bersalin Premium yg MG ambil imi merupakan gabungan Set Kesihatan Asas + Zinc + Milk Booster + Set Kurus, amacam best tak...sihat, susu meriah, boleh kurus at the same time, value for money...that why MG kata gunakan tanpa was2, Always Safe, Works and Green, Halal...

Ada Set Bersalin Asas x MG?..ada..tu kita cerita lain masa k..

Note;
1.Pengambilan ESP bersama ostematrix membantu dalam penyerapan kalsium dan menguatkan tisu-tisu penghubung.
2.Pengambilan alfalfa adalah bergantung kepada ibu dan anak yang tidak mempunyai penyakit SLE dan bebas jaundice

Fast Action Fast Result
http://www.ebookniaga.com/sorryboss/suemohd%20

Sue Mohd Si Mama Gorgeous
013.510.0005
Never stop to HELP OTHERS TO HELP OTHERS TO HELP OTHERS

Friday, September 20, 2013

Cara Best Menikmati ESP Shaklee...mmmm



Salam UOLS....

Dah try ESP Shaklee pujaan ramai ni... belum lagi, rugi sangat2....dah le banyak khasiat.

Ni Mama Gorgeous nak share cara2 korang nk sedapkan lagi ESP Shaklee yang memang dah sedap ni... kat bawah ni Mama Gorgeous listkan utk korang resepi2 untuk korang menikmati ESP Shaklee;

>>  ESP + Susu Anmum
>>  ESP + Performance Drink Shaklee + MealShake Shakle
>>  ESP + Nesvita 3in1
>>  ESP + Jus Twister Tropicana
>>  ESP + Ribena
>>  ESP + Fruit Juice ( tembikai, epal, lobak putih,peria,pegaga)
>>  ESP + Milo/Horlicks
>>  ESP + Sirap Bandung
>>  ESP + Fresh Milk

>>  ESP + Fresh Milk + kurma (rendam kurma dalam susu for a few hours,then blend/shake it and mix with 1 sudu ESP, hasilnya bukan sahaja bertenaga, boost milk production and energized)


Tropika Twister..faveret
bestkan...mcm2 korang boleh mix dengan ESP Shaklee...variasikan, tapi kena ingat sayang2 Mama Gorgeous semua, no hot water for ESP Shaklee tau, nape x boleh pulak...sbb kalau panas2, nanti korang akan rosakkan protein tu...


ha...mesti korang dh x sabar nk try resepi ESP Shaklee kan, for those yg belum ade ESP Shaklee ni, contact je Mama Gorgeous, nak tanya banyak2 pun boleh, Mama Gorgeous sedia membantu korang, jangan segan2, Mama Gorgeous tak caj apa2 kat korang...

Fast Action Fast Result
http://www.ebookniaga.com/sorryboss/suemohd%20

Sue Mohd Si Mama Gorgeous
013.510.0005
Never stop to HELP OTHERS TO HELP OTHERS TO HELP OTHERS

Friday, September 13, 2013

Mama Cergas, Baby Sihat, Papa Sayang....


Salam semua....

Cuba teka, kali ni saya nak share ape dengan uols? Quiz yang paling senang di alam blogger ni...hahaha, SET HAPPY FAMILY la...apa lagi... tak tau ni set apa, of coz la... sbb nama tu Mama Gorgeous yg bagi, siapa pulak la Mama Gorgeous tu...saya la siapa lagi...hehehehe

Oklah..sebenarnya SET HAPPY FAMILY ni dlm bahasa rasminya (cewah) nama dia SET BERSALIN SHAKLEE.....kenapa Mama Gorgeous bagi nama SET HAPPY FAMILY plak? nak tau kenapa, sebab MAMA CERGAS, BABY SIHAT, PAPA SAYANG....

Kenapa Mama Cergas? Mama cergas sebab mama makan supplemen yang ade dalam SET BERSALIN SHAKLEE tu...mama kan dalam pantang, so tidak semua makanan mama boleh ambil sewenang-wenangnya, so untuk memastikan mama mendapat khasiat secukupnya supaya mama cepat sembuh, kekal bertenaga dan dapat menghasilkan susu yang mencukupi untuk baby mama.

Baby Mama Sihat? Of course la baby mama sihat, sebab mama breastfeed, secara tak langsung baby mama mendapat khasiat yang sama, dengan penghasilan susu yang meriah baby mama sentiasa kenyang... kalau baby dah kenyang, baby akan tidur lena, dan ini boleh membantu pembesaran baby dengan sempurna, InsyaAllah

Macam mana pulak alkisahnya Papa Sayang? Ini penting ni, papa sayang sebab hati papa senang melihat isteri tercinta dan anak tersayang sihat walaifiat, papa tak payah nak runsing mama kurang sihat ke, pening kepala baby meragam ke kan...dan dengan set bersalin ni juga mama dah savekan budget papa, sebab mama fully breastfeed, x perlu keluarkan wang untuk membeli susu formula yang sememangnya MAHAL...

Inilah Set Bersalin Shaklee yang Awesome tu:
Ok uols, setakat ni je yang Mama Gorgeous kongsikan untuk kali ni. Bagaimana vitamin2 di atas membantu kecergasan, kesihatan dan kemeriahan susu, Mama Gorgeous akan cerita di entry yang lain ok. Jangan lupa temujanji kite ok... luv SHAKLEE, luv uols

Sebarang inquiries atau nak order ke, contact Mama Gorgeous aka Sue Mohd kat bawah ni:

Fast Action Fast Result
http://www.ebookniaga.com/sorryboss/suemohd%20

Sue Mohd Si Mama Gorgeous
013.510.0005
Never stop to HELP OTHERS TO HELP OTHERS TO HELP OTHERS

Sunday, September 1, 2013

Selamat Menyambut Hari Merdeka yg Ke-56



Salam semua...

Selamat menyambut Hari Merdeka yg Ke-56, Alhamdulillah Malaysia masih lagi aman dan selamat...walaupun tiap2 hari kita disajikan dengan pelbagai jenis kes jenayah yg semakin menakutkan...dengan itu marilah kita beramai-ramai memanjatkan doa agar negara kita akan kekal selamat selamanya...InsyaAllah


Untuk sesiapa yg x tau tema & logo pada tahun ni;
Ehsan En Google
Merdeka...Merdeka...Merdeka

Fast Action Fast Result
http://www.ebookniaga.com/sorryboss/suemohd%20

Sue Mohd Si Mama Gorgeous
013.510.0005
Never stop to HELP OTHERS TO HELP OTHERS TO HELP OTHERS

Wednesday, August 28, 2013

The Power of Collagen Powder Shaklee.....


Salam UOLS

Sihat and Certia hendaknya UOLS yer...

Hari ni MG nk share sikit salah satu produk power Shaklee

 .......COLLAGEN POWDER SHAKLEE......

Sape nk kulit & muka yg licin, anjal & tegang, rambut yg cantik, kuku yg sihat, payudara yg tegang & anjal, sendi dan mata yg sihat....Sila angkat tangan

Mesti ramai yg angkat tangan kan....

Powerkan produk ni....

Nape x percaya... Kalau x tengok ni.....

Collage Powder Shaklee terbukti berkesan berdasarkan ujian klinikal untuk:
  • Meningkatkan kelembapan kulit sehingga 90%
  • Mengurangkan kekasaran dan kekeringan sehingga 75%
  • Peningkatan dalam penampilan keseluruhan sehingga 71%
  • Meningkatkan kelembutan dan kelicinan sehingga 69%
  • Meningkatkan pemakaian kekal mekap sehingga 60%
  • Meningkatkan keanjalan, ketegangan & elastisiti sehingga 55%
  • Meningkatkan ketebalan rambut sehingga 54%
  • Meningkatkan keserian, tona & warna kulit sehingga 50%
  • Mengurangkan garis halus dan kedutan sehingga 18%

Makanya, kesan dan faedah pengambilan Collagen Powder Shaklee:

  • ANTI PENUAAN – mengurangkan liang pori-pori (pori-pori terbuka),   kedutan dan garis halus.
  • MENGHIDRATKAN – Melembapkan kulit
  • MENGEMBALIKAN KEANJALAN KULIT – Menjadikan kulit anjal, lembut dan tegang
  • MELICINKAN – Tingkatkan kelicinan kulit
  • MENYUBURKAN – Menyuburkan rambut dan kuku yang sihat
  • MENCERAH – Mengurangkan pigmentasi, jerawat dan kulit tak sekata
  • MENEGANG – Membantu menegang dan menganjalkan payudara

Faedah tambahan : Menyokong kesihatan sesendi dan menguatkan tulang. Membantu mengekalkan otot di dlm mata supaya lembut.

Menarikkan...so tunggu ape lagi cubalah hari ini dan rasailah perbezaannya...

Fast Action Fast Result
http://www.ebookniaga.com/sorryboss/suemohd%20

Sue Mohd Si Mama Gorgeous
013.510.0005
Never stop to HELP OTHERS TO HELP OTHERS TO HELP OTHERS

Friday, August 2, 2013

Kelahiran my 2nd Princess...Alhamdulillah & TQ SHAKLEE


Syukur Alhamdulillah... dengan izinNya, 01/08/2013, jam 9.34 pagi, Mama Gorgeous (MG) telah selamat melahirkan anak MG yang ke-6, juga puteri kedua kami, di Pusat Rawatan Islam Az-Zahrah (AZIM) di Bangi, Gynae sy yg cool, Dr. Noraini Nor....

AZIM Bangi...
Kenapa MG pilih Hospital ni?...sebab gynaenya semua perempuan, so MG x perlu risau kalau gynae faveret MG not available, still ade 2 lagi gynae perempuan, Dr. Fazlina Hanum n Dr. Masitah. Lagipun semasa MG dalam perjuangan, dlm labour room tu, Surah Yassin sentiasa berkumandang untuk menemani MG yg dalam kesakitan yg teramat sangat...sure korang tau kan sakitnya macam mana. Dan mulut MG pulak x henti2 membaca doa yg tertampal di dinding labour room ni walaupun MG mmg dh hafal sgt doa ni;


Mesti korang nk tanya bagaimana perasaan MG kan... of course le MG gembira sesgt sbb Allah telah makbulkan doa MG, so PrincessMia saya dh ade kwn utk main pondok2, takde le abg2 n adik jadi mangsa PrincessMia.....Yang paling buat MG happy masa tu, baby MG sgt sihat dan x kena jaundice, lega sgt sbb slps 9 hari nnt kami akan naik flight, so amatlah penting utk MG dan baby sihat walaifiat, ...syukur pada ALLAH kerana DIA telah mempermudahkan urusan MG sekeluarga...
inilah baby comel saya...comel kan.....
So kalau korang nk sihat ibu dan baby yg sihat, tirulah macam MG, jangan ragu2, pilihlah produk SHAKLEE....


Untuk order, konsultansi dan berkongsi experience, jangan malu dan segan utk contact MG (best price offer definitely);

Fast Action Fast Result
http://www.ebookniaga.com/sorryboss/suemohd%20

Fast Action Fast Result
http://www.ebookniaga.com/sorryboss/suemohd%20

Sue Mohd Si Mama Gorgeous
013.510.0005
Never stop to HELP OTHERS TO HELP OTHERS TO HELP OTHERS

Tuesday, July 30, 2013

Detik Perkenalanku....



Assalamualaikum dan salam sejahtera buat semua....

Bismillahirahmannirahim....

Syukur Alhamdulillah.... dengan izinNya, blog ini berjaya disiapkan...

Apa tujuan blog ini? Setiap apa yang kita lakukan mesti bersebab betul tak? Ok... matlamat utama blog Mama Gorgeous ini adalah untuk berkongsi pengalaman dan ilmu mengenai produk SHAKLEE yang berjaya menambat hati Mama Gorgeous sebelum ini. Semoga dengan perkongsian ini kita akan mendapat manfaat bersama...InsyaAllah. Sesuatu yang baik harus dikongsikan bersama.

Sebagai wanita bekerja dan mempunyai lima orang anak yang kebanyakkannya lelaki dan InsyaAllah dalam masa terdekat bakal menimang seorang lagi cahaya mata, tanpa pembantu rumah, hanya dibantu oleh suami tercinta, Mama Gorgeous mencari-cari produk apa yang sesuai untuk saya dalam mengekalkan  serta menambah tenaga dalam menjalankan kerja-kerja harian dan melayan kerenah anak-anak.  Akhirnya saya mencuba produk Shaklee, Set Hamil yang diperkenalkan oleh rakan sepejabat pada ketika itu, Terasa kelainan setelah beberapa minggu consume, menjadikan Mama Gorgeous amat positif dan jatuh cinta terhadap produk Shaklee.

Perasaan cinta inilah yang mendorong Mama Gorgeous untuk menyertai keluarga Shaklee...

So jangan lupa follow blog Mama Gorgeous untuk mengetahui pelbagai jenis produk Shaklee...

Fast Action Fast Result
http://www.ebookniaga.com/sorryboss/suemohd%20

Fast Action Fast Result
http://www.ebookniaga.com/sorryboss/suemohd%20

Sue Mohd Si Mama Gorgeous
013.510.0005
Never stop to HELP OTHERS TO HELP OTHERS TO HELP OTHERS