~ Ya Allah! Apabila rezekiku ada di langit, maka turunkanlah bagiku, apabila di dalam bumi maka keluarkanlah untukku, apabila di laut maka naikkan, apabila jauh maka dekatkanlah bagiku, sekiranya dekat maka permudahkanlah untukku, sekiranya sedikit maka perbanyakkanlah dan sekiranya sedia banyak maka permudahkanlah untukku mendapatkannya, juga berilah keberkatan terhadap rezeki tersebut dan berikanlah rezeki padaku sebagaimana yang kujangka, dengan rezeki yang halal dan baik, serta banyak lagi berkat sehinggakan ku tidak memerukan sesiapa selain dariMu, dan jadikanlah kedua tanganku ini berada di atas dengan suka memberi dan menderma, dan jangan jadikan dua tanganku ini di bawah dengan suka meminta-minta, sesungguhnya Dikau amat berkuasa ke atas setiap sesuatu. Amin. ~

GOOGLE+ FOLLOWERS

Monday, April 21, 2014

Breakfast .. perlu ke?


Assalamualaikum dan selamat sejahtera....

MG doakan semoga semua pengunjung blog MG sihat walaifiat.. MG harap semuannya dah breakfast..

Sekiranya belum sempat breakfast, berhenti seketika, ambil sedikit breakfast, kerana ia sangat penting..

Mungkin ramai yang mengabaikan pentingnya mengambil sarapan..

Hari ni MG nak share breakfast merupakan salah satu diet harian yang sememangnya perlu diambil. Terdapat 6 sebab utama mengapa breakfast ni penting sebelum meneruskan aktiviti harian;

1. Memberikan kita lebih tenaga

Tubuh memerlukan tenaga yang cukup untuk menjalankan aktiviti di pagi hari dan tenaga tersebut dapat diperoleh dgn mengambil sarapan pagi. Ini membuat badan kita tetap fit dan tidak cepat letih.

2. Menyegarkan otak

Otak juga mendapatkan nutrisi dari sarapan sehingga otak dapat berpikir dengan lebih baik dan cepat. Selain itu sarapan pagi juga boleh membantu meningkatkan konsentrasi.

3. Mencegah gastrik

Sarapan pagi membuat perut dipenuhi makanan sehingga dapat meneutralkan asid gastric. Perut yang terlalu lama kosong dapat mengakibatkan rasa pedih dan berakibat sakit gastrik.

4. Membantu perkembangan anak

Bagi pelajar sekolah, konsentrasi belajar, kemampuan berpikir, daya mengingat akan meningkat jika sudah mengambil sarapan. Anak pun jadi lebih mudah memahami pelajaran yang diajar dan keperluan nutrisi untuk perkembangan anak turut dipenuhi.

5. Menyihatkan badan

Sarapan pagi membuat tubuh terhindar dari kolestrol. Ini kerana sarapan mampu mendorong metabolisme sehingga produksi enzim yang meningkatkan kolestrol berkurang. Selain itu, sarapan secara rutin juga bisa mengecilkan lingkar pinggang hingga 5cm. Satu hal yang perlu dititikberatkan, portion sarapan hendaknya tidak terlalu banyak, kerana ia akan mengganggu aktiviti.

6. Menghindari makan tak terkawal

Sarapan pagi menghindarkan kita dari rasa lapar berlebih. Jika tidak sarapan, yang terjadi adalah rasa lapar mengakibatkan portion makan untuk lunch akan menjadi lebih banyak dan memberi peluang untuk mengambil banyak kudapan. Kudapan2 inilah yg akan menyebabkan kegemukan.

Betulkan seperti yang bagitau awal2 tadi, BREAKFAST adalah sangat penting. Banyakkan  manfaat breakfast ni, so lepas ni jangan di pandang ringan..

Happy weeken uols... Luv uols

Fast Action Fast Result
http://www.ebookniaga.com/sorryboss/suemohd%20

Sue Mohd Si Mama Gorgeous
013.510.005

Never stop to HELP OTHERS TO HELP OTHERS TO HELP OTHERS

Friday, April 18, 2014

Ostematrix vs. Period pain


Assalamualaikum dan Morning...

MG harap kawan-kawan MG gembira hari ni, kalau tak gembira pun senyum yer, so nanti uols mesti rasa lega sikit, kalau tak pun..boleh happy2 baca posting MG hari ni...

Hari ni MG nak story tentang Supplement yg bermana OSTEMATRIX dan kaitannnya dalam menangani masalah period pain, bagi yang menghadapinyalah, pada sesiapa yang ok, Alhamdulilah... syukur
Dilanda Sengugut... kesiannnnn kan
MG ingat lagi masa sekolah dulu, ada seorang kawan MG, kalau dia datang bulan, period pain sampai tahap tak pergi sekolah..

Kalau masa tu MG dh kenal ostematrix nilah, dah lama MG syorkan kat dia, sebab MG kesian tengok dia... terlantar je tau dalam bilik..

Tapi betul ke ostematrix boleh bantu kurangkan period pain?

Bagaimanakah caranya ostematrix membantu mengurangkan period pain?

Ok... mcm ni, Ostematrix berfungsi untuk melancarkan sistem jantung dan aliran darah.

Jantung adalah nadi kehidupan manusia. Otot jantung bergerak apabila menerima arahan daripada kalsium.

Kalsium mengaktifkan sejenis protein yang bertindak menggerakkan otot jantung dan mengalirkan darah.

Apabila darah dapat mengalir dengan lancar, maka period pain pun insyaallah hilang.

So.. Siapa2 yang ada masalah period pain, bolehlah cuba Ostematrix, bulan ni boleh tapau ostematrix... Kan promo bulan ni buy 6 free 1. Pelaburan untuk kesihatan sendiri juga...
Promo Ostematrix Buy 6 Free 1...
Ostematrix sememangnya sumber kalsium yang sangat baik...  kalau nak tahu detail kandungan Ostematrix sila baca ni..Ostematrix

Fast Action Fast Result
http://www.ebookniaga.com/sorryboss/suemohd%20

Sue Mohd Si Mama Gorgeous
013.510.0005

Never stop to HELP OTHERS TO HELP OTHERS TO HELP OTHERS

Sunday, April 13, 2014

Fall in Love Part 1


Assalamualaikum dan Morning...

Alhamdulillah...

Seperti yang semua ketahui, semalam saya telah menghadiri NDT, New Distributor Training, dan seperti yang saya kongsikan dalam Group Whatsapp semalam, NDT ni preview training yang sangat menarik, banyak pengetahuan berguna berkenaaan dengan Shaklee yang boleh kita pelajari dan ketahui...

Sebelum ini mungkin kita hanya berteka-teki tentang kehebatan produk dan bisness yang shaklee tawarkan, di sini, InsyaAllah walaupun tak 100 %, 50% memang akan dalam gengaman kita..

Tidak kisahlah, apa jua keperluan kita, untuk ber'bisness' mahupun kegunaan sendiri, biarlah kita jelas dengan produk dan kesungguhan Shaklee dalam menghasilkan produk yang terbaik buat consumer.

Sebenarnya selepas menghadiri NDT ini, saya berasa sangat bangga bahawasanya saya menggunakan produk shaklee ni, slogan kata selamat, berkesan, mesra alam, bukan sekadar kata-kata, tetapi memang Shaklee maksudkannya...

InsyaAllah rasanya, di Malaysia anda tidak akan memperolehi produk sehebat produk Shaklee ni, tetapi di Amerika Syarikat Shaklee merupakan Syarikat Nutrisi semulajadi #1, so percayalah dan positiflah kepada keberkesanannya produk shaklee yang anda consume, tidak kiralah apa jua alasan kita mengambilnya..

Salah satu sebab kenapa kita perlu yakin dengan produk Shaklee, ia mempunyai Landmark Study (Kajian Unggul). Apa itu Landmark Study? Ia merupakakan kajian Unggul terhadap pengguna supplemen yang menunjukkkan, mereka yang mengambil Supplemen Shaklee dalam jangkamasa lama mempunyai kesihatan yang lebih baik berbanding mereka yang mengambil vitamin jenama lain atau langsung tidak mengambil sebarang Vitamin.

Untuk pengetahuan, buat yang tahu tahniah, Shaklee melaburkan USD300 juta untuk ujikaji, penyelidikan dan pembangunan. Ini bukan merupakan satu jumlah yang sedikit. Dan ia juga merupakan syarikat suplemen nutirisi yang telah berjaya bertahan sehingga kehari ini, yang ditubuhkan sejak 1956. Adalah sangat penting untuk mengetahui apa jua produk yang kita guna, perlu tahu sedikit sebanyak

Yang hebatnya lagi, pengasasnya, Dr. Forrest C. Shaklee ni, mengasaskan Shaklee berlandaskan Living in Harmony With Nature (Hidup secara Alami) dan prinsip utama yang bertanggungjawab dalam mencipta produk yang boleh meningkatkan kesihatan manusia. Ini bermakna Shaklee memang telah menekankan konsep mesra alam, save the earth, sejak dulu-dulu lagi..iaitu konsep yang hanya baru ditekankan sejak kebelakangan ini.

Ya Allah... terlalu banyak yang ingin saya kongsikan, InsyaAllah, selepas ni, saya akan sambung entry saya berkenaan Kenapa Shaklee? serta perkongsian yang lebih mendalam tentang Slogan Selamat, berkesan dan Mesra Alam... out dulu


Fast Action Fast Result
http://www.ebookniaga.com/sorryboss/suemohd%20

Sue Mohd Si Mama Gorgeous
013.510.0005

Never stop to HELP OTHERS TO HELP OTHERS TO HELP OTHERS

Saturday, April 5, 2014

OMC... Oh My Calsium - Perlu ke?


Assalamualaikum dan selamat sejahtera....

Sebelum uols baca entry kali ni, MG nak uols senyum dulu... barulah ade mood untuk baca, apa kata orang, ambil mood dulu... haha gitu... kan comel..

MG nak uol tau, sejumlah 99% kalsium dalam tubuh tersimpan pada tulang dan gigi. Manakala 1% lagi dalam darah.

And..... 1% inilah yang memastikan fungsi tubuh kita berjalan dengan sempurna.

Kebiasaannya, apabila seseorang tidak mendapat sejumlah kalsium yang mencukupi, makanya, kalsium yang tersimpan pada tulang dan gigi inilah yang akan diambil atau diserap keluar untuk memastikan tubuh kita dapat berfungsi dengan baik.

Sekiranya keadaan ini berterusan dan tidak diganti, kepadatan tulang kita sure akan merosot. betul tak?

MG nak tanya uols... uols tahu tak, berapa banyak kalsium yang hilang dari tubuh kita pada setiap hari?

Setiap hari, at least sebanyak 600gm kalsium hilang dalam badan kita, so amat penting untuk memastikan makanan yang diambil mampu membekalkan atau menampung jumlah kalsium yg hilang ini.

MG nak tanya lagi... berapa banyak pulak kalsium yang hilang ni perlu diganti? haaaaa... tauuuu...

Ok.. don't worry...  ni MG share berapa banyak kalsium yang diperlukan mengikut peringkat umur;

~ > Kurang dari 1 Tahun : 210mg - 270mg
~ > 1 tahun - 3 tahun : 500mg
~ > 4 tahun - 8 tahun : 800mg
~ > 9 tahun - 18 tahun : 1300mg
~ > 19 tahun - 50 tahun : 1000mg
~ > Lebih dari 50 tahun : 1200mg

Kalau seseorang tu kekurangan kalsium, apa pulak kesannya?

Ni.. kat bawah ni MG dah list antara kesan kekurangan kalsium, so uols bolehlah check, uols ada tak simptom2 tu;

1. Kekejangan atau kram otot
2. Sukar/susah nak tidur
3. Perasaan berdebar2
4. Eczema-penyakit kulit
5. Kuku rapuh
6. Sakit Sendi
7. Tekanan darah tinggi
8. Gigi reput
9. Paras Kolestrol tinggi
10. Kebas-kebas kaki dan tangan
11. Rheumatiod arthritis
12. Rickets
13. Tumit pecah atau kasar

So, kalau ini terjadi... apa yang perlu kita buat? Untuk memastikan kalsium yang hilang diganti, ambillah makanan yang membekalkan kalsium seperti susu, cheese, tofu, kacang, yogurt.

ataupun boleh juga mengambil Kalsium sebagai supplemen. Memilih kalsium juga perlu bijak.

MG memilih OSTEMATRIX sebagai supplemen kalsium kerana;
1. mempunyai kandungan kalsium paling seimbang dan kadar penyerapan adalah 99%.
2. malahan ianya diperbuat dari mineral semulajadi dan garam mineral dari Laut Mati
3. Ia bukan sahaja mengandungi kalsium malahan magnesium, fosforus dan vitamin D, Zinc, kuprum, manganase dan juga boron.

Tapi ... ada tapi lagi, Pengambilan kalsium sahaja tidak mencukupi, imagine kalsium sebagai batu-bata dalam proses pembinaan tulang-temulang yang kuat dan sihat. Batu-bata ini akan lebih kuat dan lebih seimbang jika digabungkan bersama mortar. Mortar mengandungi vitamin D, magnesium, boron, zink, tembaga dan mangan. so, dengan gabungan nutrisi ini, kalsium mendapat sokongan yang diperlukan untuk membina tulang yang kuat ketika anda muda serta meminimumkan kereputan tulang ketika anda tua...

InsyaAllah...

Alhamdulillah.. bulan ni merupakan promosi ostematrix, buy 6 free 1, so MG tak mungkin lepaskan peluang ni untuk stok Kalsium MG.. Anda? Jangan kata MG tak bagitau... Grab jangan grab... nanti rugi

Fast Action Fast Result
http://www.ebookniaga.com/sorryboss/suemohd%20

Sue Mohd Si Mama Gorgeous
013.510.0005

Never stop to HELP OTHERS TO HELP OTHERS TO HELP OTHERS