~ Ya Allah! Apabila rezekiku ada di langit, maka turunkanlah bagiku, apabila di dalam bumi maka keluarkanlah untukku, apabila di laut maka naikkan, apabila jauh maka dekatkanlah bagiku, sekiranya dekat maka permudahkanlah untukku, sekiranya sedikit maka perbanyakkanlah dan sekiranya sedia banyak maka permudahkanlah untukku mendapatkannya, juga berilah keberkatan terhadap rezeki tersebut dan berikanlah rezeki padaku sebagaimana yang kujangka, dengan rezeki yang halal dan baik, serta banyak lagi berkat sehinggakan ku tidak memerukan sesiapa selain dariMu, dan jadikanlah kedua tanganku ini berada di atas dengan suka memberi dan menderma, dan jangan jadikan dua tanganku ini di bawah dengan suka meminta-minta, sesungguhnya Dikau amat berkuasa ke atas setiap sesuatu. Amin. ~

GOOGLE+ FOLLOWERS

Wednesday, November 19, 2014

Vivix dan Ibu Mertuaku


Assalamualaikum dan Salam sejahtera semua. Semoga anda sihat, ceria,gembira dan bahagia.

Hari ini , Saya nak share dengan uols tentang Mak Mertua (MIL) saya dan Vivix.

Sebelum raya haji lagi, MIL sering demam, dua tiga hari baik, demam balik. begitulah berlanjutan hinggalah MIL mengambil Vivix.

In between MIL banyak pergi follow up di sebuah hospital berkenaan kesihatan lutut, mata serta kulit. Tiada rawatan disyorkan, Mungkin follow up tersebut tiada berkaitan. Wallahualam.

Semasa melawat MIL, nampak MIL kurang bermaya dari biasa, sering mengadu tiada selera makan. Saya selalu sarankan supaya beliau mengambil Horlick agar lebih kenyang.

MIL selalu calll hubby. Satu hari saya tolong jawab telepon MIL. Alangkah sedihnya mendengar suami MIL waktu itu. Dari suara MIL saya tahu dia sangat tidak sihat. Tanpa sedar airmata saya mengalir. Ya Allah, begini ke suatu hari nanti kalau aku sakit.

Tiap kali MIL call hubby mesti termenung, sedih. Saya tidak mahu melihat ini berpanjangan. Maka, saya syorkan hubby belikan Vivix untuk MIL. Boleh ikuti story ini di Order Vivix untuk MIL.

Kebetulan selepas beberapa hari mengambil Vivix, kami menjenguk MIL. Saya nampak MIL sedikit sihat. Syukur Alhamdulillah. Hubby berbisik pada saya; emak nampak sihat. Nampak kegembiraan pada Hubby. Saya pulak; sangat sangat gembira bila melihat insan-insan tersayang gembira.

Kegembiraan semakin terpancar di wajah en. hubby bila kami berkelah di Sg Tua untuk sambutan hari lahir adik ipar, biras serta anak saudara, MIL nampak sangat-sangat sihat. Hati saya sangat berbunga gembira.

Semasa ramai dah turun ke sungai selepas menjamu perut, saya tinggal berdua dengan MIL, dengan happy nya MIL beritahu, dia berasa sangat sihat dan badan rasa sangat ringan selepas mengambil Vivix. Saya sudah menduga dari wajah serta suara ceria MIL, kesihatan MIL memang jauh lebih baik dari sebelumnya. Dalam hati saya tidak henti-henti berkata alhamdulillah.

Juga selang seminggu dari itu MIL call hubby menyatakan hasrat untuk mahu meneruskan mengambil Vivix. Nampaknya Vivix sangat serasi dengan MIL. Vivix dapat membantu menambah kesihatan MIL.

Alhamdulillah. Syukur atas nikmat dan rezeki yang Allah berikan.

Sue Mohd
Bring Happiness to Others. InsyaAllah

#sayapenjualshaklee

Saturday, November 1, 2014

Omega Guard Promotion Buy 6 Free 1 Muncul Kembali


Assalamualaikum dan salam sejahtera buat semua pengunjung blog. Saya doakan anda semua diberikan kesihatan, gembira di samping orang-orang tersayang serta berjaya di dunia dan akhirat. InsyaAllah. Amin

Hari ini hari happy buat saya. Pagi-pagi lagi dah dapat berita gembira.

Yeayyyyy.. Promotion Buy 6 Free 1 Omega Guard muncul kembali. Memang best. memang awesome. Bukan saya saje yang gembira. Orang yang di luar sana especially pengguna tegar Omega Guard pun gembira. Anda juga boleh menjadi sebahagian dari mereka. Tak kenal maka tak cinta. dah kenal nanti, baru uols tahu penangan Omega Guard ni. Gurantee uols suka sangat. Lagipun Omega Guard ni banyak kelebihannya.

Inilah poster promotion Omega Guard Buy 6 free 1.


Bagi yang berminat jangan tunggu lama-lama, bertindak sekarang. Nanti out of stock. Rugikan

Oh ye, sebelum terlupa sebenarnya ada lagi yang offer menarik untuk bulan ni... jeng..jeng..jeng. Yang ini tersangatlah best. Nak tahu kenalah roger saya ok.

Contact saya disini, 013-510 0005

Ok sehingga ketemu lagi.. Luv uols.

Saturday, October 18, 2014

ViVix Untuk Emak Mertua Buat Suami Tersenyum


Assalamualaikum dan selamat sejahtera buat semua pengunjung blog saya.

Bertemu kembali kita di alam maya. Alhamdulillah. Semoga anda semua diberikan kesihatan dan rezeki yang luas olehNYA. InsyaAllah. Amin

Tiada apa yang boleh membahagiakan insan tersayang melainkan melihat mereka gembira dan berwajah manis. Sejak kebelakangan ini En. Suami nampak sedikit stress melihat kesihatan emak tercinta yang tidak begitu memberansangkan.

Saya tahu suami sedang memikirkan kesihatan emaknya. Ialah anak mana yang tidak khuatir akan kesihatan emak tercinta. Kegusarannya bertambah sejak jiran kami, yang mana ibunya sedang terlantar sakit, dan simptom-simptomnya agak menyerupai sepertimana yang dikhabarkan oleh anak-anak yang menjaga ibu mereka.

Setiap kali selepas berbicara dengan emaknya, suami mesti termenung. Saya tidak sanggup melihat suami berkeadaan begini. Bak kata pepatah, cubit paha kiri paha kanan terasa. Sebelum ni kesihatan emak boleh dikatakan bagus. Saya bekalkan emak dengan Vitalea untuk kesihatan keseluruhan.

Sejak kebelakangan ini, kesihatan emak sering terjejas, demam dua tiga hari, kebah sehari, kemudian demam lagi. Emak kerapkali berkunjung ke hospital tapi atas temujanji lain. Musykil pulak saya, dalam keadaan kesihatan begitu emak tidak pulak diperiksa secara menyeluruh tetapi hanya diperiksa atas tujuan temujanji. Kadang-kadang kita terlalu mengikut 'Rules of Thumb'. Saya rasa tidak salah rasanya berbuat sesuatu yang 'Out of the Box'.

Dalam perjalanan pulang dari tempat kerja semalam, saya teringat Vivix, teringat kepada emak. Ya Vivix mungkin sesuai untuk emak. Usai solat Maghrib, saya utarakan pada suami agar kami belikan Vivix untuk emak. Saya terangkan satu persatu kandungan serta manfaat Vivix serta berkongsi serba-sedikit testimoni mereka yang mengambil Vivix. Setelah faham dan mengetahui manfaat Vivix, akhirnya suami bersetuju.
Manfaat VIVIX
Saya mencadangkan agar kami order online dan pos terus pada emak yang tinggal bersama adiknya. Suamiku hanya tersenyum sambil mengangguk. Alhamdulillah suami gembira. Ada sedikit sinar pada wajahnya. Usaha. Allah suka orang yang berusaha.

Saya memohon para pembaca yang budiman mendoakan kesihatan emak mertua saya kembali seperti sedia kala. Semoga Allah membalas jasa anda dengan ganjaran yang berlipat kali ganda serta memakbulkan segala hajat anda semua. Amin

Sekiranya anda mahu berbicara dengan saya, boleh hubungi saya di talian 013-510.0005

Wassalam.

Sue Mohd
Bring Happiness to EveryOne

Thursday, October 2, 2014

ESP.. Apa Yang Anda Perlu Tahu


Assalamualaikum dan salam sejahtera pengunjung yang budiman..

Sempena bulan ESP ni, jom berkenalan dengan ESP lebih dekat lagi. Di sinilah bermulanya sebuah CINTA saya dengan SHAKLEE.

SHAKLEE ENERGIZING SOY PROTEIN

Ini adalah makanan utama dalam program Shaklee. Amat penting dalam diet harian kita. Ia merupakan minuman berkhasiat, sumber lengkap protein secara biologi yang bermutu paling tinggi yang dihasilkan dari kacang soya. Ia memberi tenaga yang berpanjangan dan membaikpulih sel-sel dan tisu-tisu yang rosak.

Soy Protein Shaklee mengandungi 14 gram protein soya semulajadi yang baik pada setiap hidangan. Diproses dengan air (bukan dengan bahan kimia) bagi mengekalkan sumber semula jadi isoflavones seperti genistein dan daidzein.

Soy Protein tidak mengandungi kolesterol dan laktosa. Ia mengandungi semua asid-asid amino yang diperlukan oleh tubuh anda bagi mengekal tisu-tisu yang sihat, termasuk 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh dengan sendirinya. Produk Protein Soya ini adalah sumber-sumber kalsium dan zat besi yang baik. Selain itu ia tidak mengandungi perisa tiruan, pemanis, pewarna dan bahan pengawet.

PROTEIN SOYA SHAKLEE IALAH NON-GMO SOY!

Shaklee hanya menggunakan protein soya yang tidak diubahsuai genetiknya, iaitu Non-GMO (Non-Genetically Modified Organism), dimana ia disahkan melalui Identity Preservation Program. Program ini memastikan soya yang digunakan oleh Shaklee adalah dipantau dengan ketat dan dikawal sejak mula ditanam, dituai hinggalah diproses.

TAHUKAH ANDA?

Shaklee adalah syarikat pertama yang mewujudkan suplemen protein berasaskan kacang soya. Sebenarnya, pengasingan soya pertama yang pernah dihasilkan adalah dicipta oleh Dr. Forest C. Shaklee pada tahun 1970an. Selang beberapa tahun kemudian, beberapa ujian klinikal telah membuktikan apa yang ditemui oleh Dr. Shaklee sebelumnya iaitu protein soya merupakan sebuah blok binaan utama bagi membina kesihatan jangka panjang.
 
PENTINGKAH PROTEIN?

Badan manusia memerlukan protein untuk pembesaran. It’s a basic material of all living cells and organ-building block of the body. Stuktur asas badan manusia adalah sel. Segala penyakit pada zaman moden ini disebabkan oleh pengumpulan sel-sel yang LEMAH & KURANG SIHAT. Keperluan protein yang mencukupi dikatakan kunci kesihatan yang optimum – protein diperlukan untuk menghasilkan hormones, enzymes, antibodies and neurotransmitter.

25% daripada badan kita berasal (diperbuat?) daripada Protein. – kuku, rambut, kulit, otot-otot adalah protein. Malah Dr. Bruce Miller dalam bukunya mengatakan kita adalah protein.

Protein berasal dari perkataan Greek (PROTOS) bermaksud – ‘the first’ dan badan kita terdiri daripada :-

1. 66% Water
2. 25% Protein
3. 8% Fats

4. 1% Combination of Minerals & Vitamins 100%

KEPERLUAN PROTEIN DALAM DIET HARIAN

Protein hakikatnya boleh didapati dalam makanan harian kita seperti ikan, ayam, daging, kekacang dan banyak lagi  . Namun protein ini mudah musnah apabila berada dalam suhu masakan yang tinggi. Apabila ini berlaku, tubuh kita akan menyerap saki baki protein yang ada dan selebihnya badan kita menyerap minyak hasil masakan seperti ikan goreng, ayam goreng atau apa sahaja masakan terutama yang bergoreng.


Badan kita terdiri daripada sel. Dari sel membentuk tisu. Dari tisu membentuk organ. Dari organ membentuk sistem. Protein merupakan makanan kepada sel. Jika sel mendapat cukup protein ditambah dengan protein yang bagus, sel yang sihat akan mudah terbentuk demi menggantikan sel yang lama dan mati.

RISIKO KEKURANGAN PROTEIN (SECARA UMUM):

1. Anemia (kurang darah atau kurang oksigen dalam darah)
2. Kidney disease (penyakit buah pinggang)
3. Liver (penyakit hati)
4. High Cholesterol (kolesterol tinggi)
5. Low blood pressure (tekanan darah rendah)
6. Low blood sugar (kandungan gula darah rendah)
7. Nerve instability (Fungsi saraf tak stabil)
8. Peptic ulcer (Ulser perut + usus)
9. Poor wound healing (Luka ambat sembuh)
10. Poor blood circulation (Pengaliran darah yang tidak lancar)
11. Poor vision (Penglihatan kurang baik)
12. Irritability (Badan menggeletar)
13. Fatigue (Letih lesu)
14. Weakness (Lemah)
15. Water retention (Tinggi kandungan air dalam tisu badan)
16. Prolonged period of time mental retardation (Terancat akal)
17. Lack of resistance to infection (Ketahanan badan rendah terhadap jangkitan)

KELEBIHAN ESP

Membantu membina dan perbaiki tisu-tisu badan, dari sel akan terbentuk organ. Dari organ terhasilnya sistem. Ia penting kepada pembentukan janin dan juga membantu untuk menambahkan susu.

Ia menyediakan 14gram protein kacang soya dalam setiap hidangan untuk kesihatan jantung.

Setiap hidangan membekalkan 50% daripada Nilai Harian kalsium untuk menyokong tulang yang kuat.

Kandungan fitoestrogen pula untuk kesihatan prostat, payudara dan menepous.

Indeks glisemik yang rendah untuk membantu mengekalkan paras gula dalam darah.

KESAN PENGAMBILAN ESP

Pelajar, pekerja atau individu dewasa - As energy booster (kalau minum pagi-pagi terasa energetic dan tak rasa lapar sangat.. so bonuslah for weight management)

Lelaki - melindungi dari any disease(heart, cancer etc)

Ibu mengandung - for a healthier pregnancy – well-grown fetus ; less late pregnancy discomfort.

Wanita - keanjalan kulit… (protein penting kepada mereka yang ingin kulit yang cantik dan ton warna yang sekata. Mereka yang mempunyai bekas jerawat yang berwarna hitam adalah disebabkan kekurangan protien untuk membina sel baru dan menyingkirkan sel mati yang berwarna hitam tersebut).

Makanya, ESP ni sesuai dan memberi manfaat kesihatan buat semua. Peluang promosi BUY 6 FREE 1 ESP bulan ini memang tidak seharusnya disia-siakan.

Hubungi saya untuk sebarang pertanyaan di 013.510.0005. Saya sedia membantu

Wassalam.

Wednesday, October 1, 2014

Promotion ESP Buy 6 Free 1 Bulan October 2014


Assalamualauikum dan selamat sejahtera semua..

Hari ni saya sangat gembira!!!!!!

Kenapa saya gembira. Malam tadi sebelum tidur saya dah terbayang, bestnya kalau  bulan ini milik ESP. Ya Allah tengahari tadi selepas dapat messsage sememangnya promosi bulan ni milik SI ESP YANG GORGEOUS.

Saya rasa macam nak melompat sampai ke bintang je... hehehehe, inilah statement orang terlampau happy.

Saya berharap bulan ni semuanya happy dengan promosi ESP Buy 6 Free 1 ni. Setahu sayalahkan Promosi ESP ni memang ditunggu ramai terutamanya bagi PEMINAT KIPAS ESP.

Poster Promo Buy 6 Free 1 ESP yang cantikkkk sangat...
Selalunya masa Promosi ESP Buy 6 Free 1 nilah ramai orang join member, sebab itulah ramai yang happy. Time ni memang jimatnya berganda-ganda, mana tidaknya, dahlah dapat FREE 1 ESP dapat free membership pulak tu. Memang melompat ke bintang beramai-ramailah.

Pendek kata inilah yang uols dapat kalau grab peluang ni;

Dengan membeli Promosi ESP Buy 6 Free 1, uols entitle untuk semua ni:
1. PERCUMA 1 bernilai RM150
2. PERCUMA keahlian bernilai RM65
3. CASH REBATE bernilai RM36
4. ACCESS ke Millionaire Secret Group worth PRICELESS!!

Sangat berbaloi!!!!

Grab sekarang before out of stock!!!

Contact me, Sue Mohd, 013-510 0005 for more sharing about ESP, Saya memang PEMINAT KIPAS ESP, everyday saya memang ambil, dalam frigde rumah memang sentiasa standby.. hihihi

Ok.. itu sahaja untuk hari ni, stay tune yer for more sharing about ESP...

Friday, September 19, 2014

40 Hari Misi Jurnal Kesyukuran


Assalamualaikum dan salam sejahtera buat semua penghujung-penghujung yang setia mengunjungi blog saya. Saya doakan anda semua berjaya, kaya dan bahagia dunia akhirat. Amin

Hari ini, Jumaat, penghulu segala hari, saya dengan rendah diri ingin berkongsi cerita tentang Jurnal Kesyukuran saya. Inilah Jurnal Kesyukuran saya, yang bakal menjadi peneman setia saya selama 40 hari pagi dan malam.

Jurnal Kesyukuran saya
Jurnal ini hanyalah sebuah buku biasa tapi sangat bermakna buat saya kerana jurnal ini bakal mencoretkan 1001 kesyukuran harian saya ke atas segala nikmat yang saya kecapi saban hari ke atas hadrat Illahi. Semoga saya Istiqamah sepanjang 40 hari ini. InsyaAllah. Amin

Mesti anda tertanya-tanya, kenapa 40 hari? Kerana selepas 40 hari sesuatu perkara dilakukan secara berulang-ulang InsyaAllah ianya menjadi habit atau rutin.

Pada asalnya Master saya buat, then saya follow. Perkara yang baik memang patut saya follow. Sekiranya anda yang budiman juga mahu turut serta, Alhamdulillah jom.

Mudah sangat caranya, catatkan 5 kesyukuran pada setiap hari. Sebagai tambahan untuk lebih mendalami serta menghargai nikmat Allah, jelaskan kenapa kita bersyukur. InsyaAllah anda akan rasa 'best'nya memanjatkan tanda kesyukuran, terima kasih kita kepada Allah melalui penulisan. Tidak perlu percaya, just buat je.

Pengalaman saya setelah menulis Jurnal Kesyukuran ini, perasaan lebih tenang, bibir pulak terasa sentiasa mahu mengucapkan kesyukuran kepadaNya. Terasa banyaknya nikmat Allah beri. Terasa rendah dan kerdilnya diri sebagai hambaNya. Alhamdulillah. Syukur.

Janji Allah:

“Sesungguhnya jika kamu bersyukur, pasti Kami akan menambah (nikmat) kepadamu, dan jika kamu mengingkari (nikmat-Ku), maka sesungguhnya azab-Ku sangat pedih.” (QS. Ibrahim [14]: 7)

Untuk menyenangkan atau membantu semua memulakan misi 40 hari Jurnal Kesyukuran, saya share contoh di sini ok;

"Saya bersyukur kerana suami saya membantu saya memandikan dua anak kecil pagi tadi. Kalaulah suami saya tidak membantu meringankan tugas saya tadi, mungkin saya lambat"

Senangkan!!!!! Jom ramai-ramai kita mulakan misi 40 hari Jurnal Kesyukuran. Jom rasai keajaiban bersyukur!!!!

THE POWER OF GRATITUDE!

Jazakumullah Khairan Katsiran Wa Jazakumullah Ahsanal Jaza


Sue Mohd Si Mama Gorgeous
Never stop to HELP OTHERS TO HELP OTHERS TO HELP OTHERS

Saturday, September 6, 2014

Wanita Tua Kencing Berdiri... Apakah???

Assalamualaikum dan selamat sejahtera...

Hari ni saya sangat terkesima akibat mendengar story telling seorang kawan yang sangat tidak best pada awalnya tapi touching di akhirnya, siap terbayang diri sendiri tu..

Ya Allah, jauhkan diri aku dari menghadap semua ini, terasa sangat tidak senonoh rasanya.

Ceritanya macam ni.. ada seorang makcik ni kencing berdiri.  Tapi bukan suka-suka makcik ni nak kencing berdiri. Dia kencing berdiri sebab dia tidak mampu dan tidak boleh nak kencing duduk, so terpaksalah kencing berdiri.

Apa yang menyebabkan makcik ni kencing BERDIRI? Makcik ni sakit lutut. Kesiankan, sebab sakit lutut terpaksa kencing pun berdiri.  Cuba uols bayangkan keadaan makcik ni, bayangkan uols berada dalam situasi makcik ni, or kalau tak nak bayangkan diri sendiri, cuba bayangkan emak uols. Kesian tak? Seksa tak?

Janganlah pandang remeh dengan masalah SAKIT LUTUT  yer!!! Kalau kita tengok, golongan yang sangat terdedah dengan SAKIT LUTUT ni ialah WANITA, lebih-lebih lagi yang bersaiz besar, atau bahasa tingginya GEMOK, tapi yang kurus pun tidak kurang bahayanya terlepas dari masalah ni.

Just imagine, apabila lutut sakit, kencing susah terpaksa berdiri, nak solat pun susah terpaksa duduk, nak pergi shopping pun susah sebab berjalan lebih sikit je lutut dah sakit, jauh sekali nak travel or nak pergi holiday. Orang lain pergi holiday kita pun nak holiday tapi tak boleh jalan jauh. Rugi sangatlah kalau pergi holiday tapi terperuk dalam bilik, nak shopping pun tak boleh. Masa balik dalam flight tengok jelah orang lain beg beranak-pinak. Kalau pergi haji terpaksa naik wheel chair.

Sedihnya tak bebas nak lakukan semua ni.. huhuhuhu
Saya tak boleh bayangkanlah saya atau emak saya dalam keadaan macam ni, nauzubillah min zalik. So, uols sanggup ke menghadapi situasi ni? nak redha je ke? atau sekarang uols sihat, nak tunggu jadi macam makcik ni ke bila sampai waktunya..

Makcik ni bijak tau, dia still nak usaha walaupun usaha dah melebihi 50 tahun. Melalui kawan saya ni, yang dok share kebaikkan SET SENDI TULANG untuk kesihatan tulang, dia pun mohon khidmat nasihat untuk masalah kesihatannya, kawan saya rekomen SET SENDI yang terdiri daripada AJHT, OSTEMATRIX dan OMEGA GUARD dan makcik tu bersetuju untuk mencuba AJHT dan OSTEMATRIX.

Set Sendi Shaklee yang menjadi PILIHAN ramai.. Alhamdulillah
Guess what, one sweet day, makcik ni datang jumpa kawan saya, pegang tangan kawan saya, bertalu-talu dia cakap terima kasih, terima kasih sebab sekarang sakit lutut makcik ni dah banyak berkurangan dan kesihatannya pun bertambah baik. Kencing pun dah boleh kencing duduk, dan the best part is, makcik ni dah boleh solat seperti biasa, tak perlu nak solat duduk.. Allahuakbar. Ibadahnya lebih sempurna. Patut pun makcik tu happy sangat.

Dengan semangat untuk sembuh yang sangat kuat, disiplin yang sangat tinggi dalam pengambilan supplemen SET SENDI, dengan IZIN ALLAH, makcik tu boleh beribadah dengan sempurna. Alhamdulillah. Kawan saya berjaya membantu menyelesaikan masalah makcik tu. Seronok betullah dengar. Terasa dapat bantu emak sendiri, makcik-makcik sendiri, saudara-saudara sendiri.

So, uols pun boleh jadi macam makcik ni. Bersungguh-sungguh berusaha untuk sembuh. Nasihat saya, buat uols yang dah ada rasa sakit-sakit lutut, fikir-fikirkanlah. Belajarlah dari pengalaman, walaupun dari pengalaman orang lain. Kadang-kadang Allah tidak beri direct pada kita, Dia beri pada orang lain untuk kita ambil ikhtibar juga.

Sekian sahaja untuk kali ni. InsyaAllah kita bertemu di lain masa di ruangan yang sama. Untuk berbicara dengan saya bolehlah hubungi saya 013-510 0005, Whatsapp, LINE, Telegram, semua boleh.

Wassalam

#SayaShakleeDistributor

Wednesday, July 2, 2014

1 Hingga 2 Botol, 30 Turun 6



Bismillahirrahmanirrahim

Assalamualaikum dan salam sejahtera uols..

Petang tadi MG keluar pejabat lewat sikit. Untuk permulaan Ramadhan ini, MG antara orang yang terlewat jugaklah. Biasalah,month end hari tu busy dengan closing, sekarang report time pulak.

So, masa dalam lift terserempak dengan seorang kawan. Lama juga tidak jumpa dia sebab MG jarang berurusan dengan Divison dia. Lagipun geng2 MG ramai berada di wing lain. Memandangkan dah lama tidak bertemu, MG ambil peluang bertanya khabar;

MG: Apa khabar? Sihat?
Kawan: Sihat jugaklah? Sue mestilah sihat kan, ceria je, untunglah orang makan Shaklee...
MG: Alhamdulillah.. trylah Shaklee, InsyaAllah boleh bantu..
Senyap seketika
Kawan: Hmmm... Sue boleh share supplemen untuk kencing manis esok. Email yer..
MG: InsyaAllah esok Sue Email.

Timbul perasaan kesian MG. Sebenarnya MG tahu juga sedikit-sebanyak masalah kesihatan member MG ni. Seorang rakan MG pernah kongsi tahap penyakit kencing manis dia suatu ketika dulu. Tahap insulin dah. So, MG nekad untuk bantu dia sebaik mungkin. Harapan MG, sekurang-kurangnya boleh membantu dia turunkan tahap bacaan kencing manisnya.

Langkah pertama MG, on the way balik, MG share masalah rakan MG ni dalam Group kami. Dalam group inilah MG dan rakan-rakan akan berbincang dan mencari jalan penyelesaian bagi setiap masalah. Syukur ada Group yang sangat supportive.

Tujuan utama kami hanya satu, bantu orang lain menyelesaikan masalah kesihatan mereka kerana bagi kami ramai orang di luar sana yang memerlukan bantuan seperti ini.

Berdasarkan experience, penggunaan supplemen ini sangat membantu Ayah mertua seorang rakan. Ayah mertua berusia 60 tahun, keadaan kencing manis tahap insulin, bacaan 30 turun sehingga 6, memang sangat hampir dengan bacaan normal 4 hingga 5.

Menurut sahabat MG ni juga, sebelum ini semua benda ayah mertuanya cuba tetapi yang ini yang berkesan dan ayah mertuanya bertahan. Penggunaan 1 hingga 2 botol sangat-sangat membantu. Lagipun ayah mertuanya rasa sihat dengan supplemen ni. Alhamdulillah

Dengan info yang ada ni, InsyaAllah esok mudah MG share dengan rakan MG. Syukur ada testimoni terdekat. Mudah sikit untuk membantu dia.

Seharusnya semua orang perlu tahu penyakit kencing manis perlu dibendung kerana ia juga merupakan punca kepada penyakit berbahaya yang lain seperti sakit jantung dan strok.

So, MG menyarankan mereka yang mempunyai masalah kencing manis berusahalah untuk mengawalnya dengan kadar segera kerana semakin lama ia akan menjadi lebih sukar untuk dikawal dan boleh menjadi pembunuh.

Semoga rakan MG bersetuju untuk mencuba supplemen ini. InsyaAllah pengambilan supplemen ini mampu mengelakkan anggota badannya dari dibuang atau dipotong pada masa akan datang, atau meragut penglihatan. Selain dari itu, pengambilan supplemen ini memberikan banyak manfaat untuk kesihatan yang lain.

Doakan kesihatan rakan MG yer. Semoga uols juga mengambil langkah segera sekiranya mempunyai masalah seperti rakan MG ini. sekiranya bukan untuk anda, berusahalah untuk sihat kerana insan-insan tersayang. Fikirkanlah demi keluarga tercinta.

Sue Mohd Si Mama Gorgeous
013.510.0005
https://www.facebook.com/sue.mohd.7
http://www.ebookniaga.com/sorryboss/suemohd
Never stop to HELP OTHERS TO HELP OTHERS TO HELP OTHERS

Thursday, June 19, 2014

Ilmu itu Rezeki Allah Buatku



Assalamualaikum dan selamat sejahtera...

Syukur MG ucapkan kepadaNya kerana masih memberi ruang untuk MG bernafas dan boleh berkongsi lagi dengan rakan-rakan semua..

Hari ni MG sangat sibuk.. almaklumlah, hujung bulan, di bahagian yang melibatkan kewangan inilah masanya, kami berhempas-pulas dengan month end closing...

Tetapi walaupun sibuk, MG rasa MG nak sangat berkongsi perasaan MG ni, yang meronta-ronta memaksa MG untuk melakukannya, untuk memberitahu rakan-rakan semua...

Sesungguhnya rezeki Allah itu memang berbagai-bagai, setiap saat Allah berikan kita rezeki.. dan kadang-kadang kita tidak menyedari rezeki yang Allah berikan.. betapa sayangnya Allah pada kita, kadang-kadang kita tidak minta, tapi Allah bagi, kadang-kadang kita lupa, tapi Allah tetap datang mendekati kita..

Dan MG sangat-sangat bersyukur padaMu Ya Allah kerana menemukan MG dengan mereka yang lain semangatnya, yang lain pemikirannya, yang lain matlamatnya.. dan Ya Allah jadikan aku orang yang sentiasa memberi manfaat serta kebaikkan kepada orang lain. Amin

Semalam MG dapat tambah lagi ILMU.. Syukur. dapat rezeki. Dari mana MG dapat? Dari mana lagi, mestilah dari SECRET GROUP AWESOME tu, MFMS GROUP. Memang setiap hari ada sahaja ILMU yang dikongsikan. MG sangat-sangat terharu. Di saat MG memang memerlukan ILMU ini, Allah hantarkan mereka yang boleh membantu MG menyelesaikan masalah MG. Subhanallah.. Sesungguhnya aku bersyukur. Tidak Tahu bagaimana mahu membalas jasa mereka. Semoga Allah merahmati dan melimpahkan rezeki yang luas serta berpanjangan, memberi kebahagian dan kejayaan buat mereka di dunia dan akhirat. Amin.

ILMU yang MG perolehi semalam sangat-sangat berharga. MG tidak mahu menpersia-siakannya begitu sahaja, lanytas MG kongsi dengan rakan-rakan seperjuangan. MG pasti dan jelas mereka juga memerlukan ILMU yang sama. MG tidak mahu simpan lama ILMU ini.  mahu sematkan, coretkan dan sampaikan supaya ia boleh dimanfaatkan bersama. ALLAHUAKBAR.. betul sangkaan MG, rupa-rupanya ramai yang dahagakan ILMU tersebut  sebagaimana MG memerlukannya. Ramai yang BANGKIT. RAMAI yang bersemangat. Syukur.

Janji Allah memang tepat dan benar. ADA MEMBERI ADA MENERIMA. Semalam MG kongsikan ILMU tersebut bersama rakan-rakan seperjuangan. Hari ini ALLAH hantarkan seorang customer yang mahukan 3 ESP, 1 ALFAFA dan 1 Peppermint Ginger Plus. ALLAHUAKBAR.

Jangan takut untuk berkongsi REZEKI dengan sesiapa sahaja. Percayalah, sesuatu yang dilakukan dengan jujur dan ikhlas bakal mendapat balasan yang setimpal. Ramai beranggapan HIDUP ini tidak ADIL. Sebenarnya HIDUP ini sangat ADIL. ADA senang ADA sedih. KADANG gembira ADA terluka. ADA memberi ADA menerima. KENAPA? HIDUP ini terus berputar, Oleh itu SENYUM dan REDHA, itulah yang membuat kita kuat. PERCAYA pada ALLAH yang satu. Bersangka baiklah PADANYA.

Jazakumullah Khairan Katsiran Wa Jazakumullah Ahsanal Jaza


Sue Mohd Si Mama Gorgeous
013.510.0005
https://www.facebook.com/sue.mohd.7
http://www.ebookniaga.com/sorryboss/suemohd
Never stop to HELP OTHERS TO HELP OTHERS TO HELP OTHERS

Saturday, June 14, 2014

MG.. PLEASE Share Cara JOIN SHAKLEE!!!!!


Assalamualaikum dan selamat sejahtera buat semua..

Semoga hari ini uols semua senyum je.. Senyum tu syukur tau, senyum tu boleh bantu orang lain gembira tau.. so senyum je hari ni k..

Tapi hari ni MG bukan nak cerita pasal senyum.. tapi MG nak story-mory bagaimana caranya uols nak join Shaklee.. tidak kisah nak join untuk consume sendiri atau untuk memulakan bisness Shaklee..

Tapi selalunya kan... bukan nak kata, normally yang consume sendiri ni, kebanyakkannya terjebak dalam bisness.. hahaha, so jangan terkejutlah uols nanti kalau ini terjadi dengan uols.

Soalan yang sentiasa menjadi soalan cepumas dari semua yang berminat nak join member ialah MODAL... berapa banyak MODAL yang diperlukan untuk join... kalau consume sendiri berapa? kalau nak buat bisness berapa?

Tergelak tau dengan diaorang tu... UOLS.. ni MG nak bagitau, consume sendiri ke, bisness ke, MEMBERSHIP FEE dia sama je.. ulang suara.. sama, dan sangat affordable.

Affordable.. berapa RM yang diperlukan? Bagi yang sanggup untuk mengeluarkan MODAL, uols bolehlah melabur sebanyak RM75 untuk yang berada di Semenanjung Malaysia (dalam perkataan - TUJUH PULUH LIMA RINGGIT SAHAJA termasuk postage), RM85 untuk yang berada di Sabah dan Sarawak , bukankah ini sangat MURAH.

OK... ada juga yang bertanya, MG, saya tak sangguplah nak keluarkan RM75 tu, no budgetlah? PUN noleh diselesaikan masalah anda. Ini menarik. Caranya go for FREE MEMBERSHIP. Bagaimana nak JOIN FREE MEMBERSHIP?

Ada beberapa cara untuk uols nak JOIN FREE MEMBERSHIP;

1. untuk dapatkan FREE MEMBERSHIP, perlu buat belian sebanyak 200PUV atau RM650. So uols SPEND sejumlah wang tersebut uols dapat PRODUK SHAKLEE dan secara AUTOMATIK boleh sign as MEMBER SHAKLEE.

2. still tidak mahu keluarkan atau tiada MODAL, uols boleh lakukan ini. Dapatkan order dari customer seperti kawan-kawan, saudara-mara, jiran-jiran dan sewaktu dengannya, then apabila cukup order RM650, boleh bagitau MG, MG register untuk FREE MEMBERSHIP
CARA-CARA JOIN SHAKLEE
SANGAT MUDAH. Ianya semudah ABC. So sekarang uols boleh senyum, dan mula berfikir nak JOIN SHAKLEE cara bagaimana.

MG.. Kalau spend RM650 untuk JOIN SHAKLEE, perlu bayar postage juga ke? I totally tak nak keluar modal ni? Jawapannya, YER!!! Uols still perlu SPEND RM10 untuk postage ke Semenanjung dan RM20 ke Sabah dan Sarawak. So, kalau memang tak nak keluarkan modal, cari order sampai RM800 (Semenanjung Malaysia) atau RM1000 (Sabah dan Sarawak) then tidak perlu keluarkan extra money untuk POSTAGE, dengan erti kata lain, FREE POSTAGE

Sekarang uols dah tau cara-cara untuk JOIN MEMBER. Maka uols mesti nak tau RENEWAL FEE untuk SHAKLEE MEMBERSHIP berapa pulak, right? Tu.. menggangguk dah nak tau. MEMBERSHIP untuk SHAKLEE adalah LIFETIME, maknanya uols tidak perlu bayar apa-apa pun lepas register. Best sangat kan.. MEMBERSHIP NSK, MYDIN pun uols perlu RENEW, tapi JOIN SHAKLEE uols tidak perlu tidak perlu RENEW.
WORTH MONEY.. LIFETIME MEMBERSHIP
Cara JOIN SHAKLEE dah tau, RENEWAL SHAKLEE MEMBERSHIP dah tau, Sekarang uols mestilah nak tau apa kebaikan-kebaikan atau manfaat yang uols boleh dapat bila dah JOIN SHAKLEE. Sudah pasti uols akan dapat manfaat sekiranya JOIN SHAKLEE.

Antara kebaikan menjadi MEMBER SHAKLEE;

1. uols boleh membeli pelbagai rangkaian PRODUK SHAKLEE yang terdiri daripada PRODUK KESIHATAN BADAN, PRODUK KECANTIKAN KECANTIKKAN dan PRODUK KESIHATAN KEDIAMAN dengan diskaun hebat dari 15% hingga 20%. Banyakkan.

2. PRODUK SHAKLEE semakin hari semakin diterima rakyat MALAYSIA, kalau tidak masakkan JUALAN PRODUK SHAKLEE melonjak sehingga 200% pada tahun 2013. Maka memang ramai yang mencari distributor untuk membeli malahan untuk join ahli kerana untuk JOIN MEMBER perlu seseorang yang SPONSOR. So, secara tidak langsung, anda boleh mendapat customer dan downline. So, dalam era ekonomi yang semakin mencabar PENDAPATAN ISI RUMAH, uols boleh jadikan ia sebagai SIDE INCOME.

3. Bagi mereka yang berkelayakan, uols mampu mendapat, CASH BONUS, CAR BONUS, CONVENTION BONUS. Uols mesti mahu melancong ke luar negara secara FREE yang BERTARAF 6 BINTANG right.

Tambahan atau BONUS untuk uols yang JOIN SHAKLEE di bawah GROUP MFMS;

Bagi yang mahu berjaya, JOIN SHAKLEE di bawah GROUP MFMS merupakan satu langkah yang SANGAT BIJAK. Ini adalah kerana anda akan diberikan;

1. KEISTIMEWAAN untuk JOIN SECRET GROUP kami di mana uols akan diberi GUIDANCE SEPENUHNYA untuk memulakan bisness dan meneruskan kerjaya uols bersama SHAKLEE. SECRET GROUP ini hanya EKSKLUSIF untuk AHLI MFMS sahaja.

2. Dalam GROUP MFMS ini uols bakal mendapat segala info atau maklumat mengenai PRODUK SHAKLEE serta TESTIMONI berjaya. Yang menariknya juga, Uols akan didedahkan dengan segala ILMU MARKETING, sama ada ONLINE mahupun OFFLINE. MOTIVASI yang berpanjangan, serta hidangan kisah KEJAYAAN LEADER-LEADER yang PELBAGAI CORAK juga tersedia.

3. Malahan, dalam GROUP MFMS, penekanan bukan hanya dari sudut duniawi tetapi juga dunia HAKIKI. BERJAYA DUNIA dan AKHIRAT merupakan salah satu PRINSIP yang diterapkan dalam GROUP MFMS.

Pendek kata dalam GROUP MFMS, teamwork kami sangat SUPERB. Maka tidak hairanlah semakin ramai yang BERJAYA meraih INCOME sebanyak 4, 5 mahupun 6 ANGKA. HEBATTTTT

So, buat sesiapa STILL confius, MG harap sudah jelas dengan penerangan-peneranga MG. Nasihat MG, bertindaklah sekarang. TIADA istilah TERLEWAT untuk sesiapa yang mahu BERJAYA. PELUANG sudah terbentang, tunggu uols pulak untuk bertindak dan memulakannya.

Untuk pengetahuan uols, dengan BONUS SHAKLEE lah saya boleh menghulurkan lebih buat IBU tersayang, memenuhi sedikit sebanyak keperluan insan keluarga tersayang serta membantu orang disekelililing MG. Dengan pendapatan ini juga MG mampu menghulurkan lebih banyak untuk sedekah, infaq, zakat serta wakaf. Kalau dulu MG hanya mampu menghulurkan RM10 untuk semua itu, tetapi sekarang MG berjaya UPGRADE diri untuk memberi lebih. Bukan MG hendak menunjuk, riak atau bangga diri, tetapi itulah hakikatnya. Bagaimana MG mahu memberi lebih dulu, sekiranya tiada lebihan. MG bersyukur sangat dengan kehidupan MG sekarang. Lebih tenang dan bahagia. InsyaAllah, MG akan memulakan PROJEK QURAN, TELEKUNG serta KEPERLUAN SURAU dan MASJID yang lain sedikit masa lagi bersama KELUARGA TERSAYANG. InsyaAllah, MG juga mempunyai impian untuk menjadi WAHM bila target yang ditetapkan tercapai.

ALHAMDULILLAH.. HIDUP LEBIH BANYAK MEMBERI
Semoga perkongsian MG ini dapat memberi IDEA buat uols yang berminat JOIN SHAKLEE dan yang mahu keluar dari COMFORT ZONE. InsyaAllah, MG akan terus berkongsi KEBAIKAN dan MANFAAT pada masa akan datang. Bagi yang berminat boleh contact MG melalui nombor di bawah.

Fast Action Fast Result
http://www.ebookniaga.com/sorryboss/suemohd%20

Sue Mohd Si Mama Gorgeous
013.510.0005
https://www.facebook.com/sue.mohd.7

Never stop to HELP OTHERS TO HELP OTHERS TO HELP OTHERS

Saturday, May 17, 2014

Oh MG ber'Explore Race - Treasure Hunt'


Assalamualaikum dan selamat sejahtera uols...

Mula-mula MG doakan uols sentiasa sihat, happy-happy je, baik-baik2 je..

Hari ni MG nak share dengan uols, aktiviti MG dan anak-anak. Kami join Explore Race - Treasure Hunt, Sempena Program Isra' Mikraj 1435H/2014M.

Sticker tampal kat kereta...
Normally activiti macam ni husband dengan anak-anak yang selalu join, tapi memandangkan husband outstation, MG mengambilalih tugas tersebut.. MG boleh je..

Sebagai persediaan awal MG dah ambil VITALEA, BCOMPLEX dan VITAMIN C.. MG kena pastikan MG bertenaga hingga tamat program.. tambahan cuaca tak menentu, belum tentu lagi panas hingga ke petangkan, MG ni sensitif sikit kalau kena hujan, cepat rasa nak demam dan flu.. so sebelum apa-apa kita sediakan payung sebelum hujan...

Vitalea, Bcomplex, Vitamin C SR
inilah aturcara sepanjang program untuk hari ni;
Program Explore-Race
Syukur program half day.. kesian kat baby MG nanti.. Almaklumlah, MG lah drivernya, MG lah pesertanya, MG lah baby sitternya... hahahaha..

Setiap group terdiri dari 4 orang ahli, rasanya peserta yang paling sempoi MG dan anak-anaklah, group MG.. MG, Danish (anak sulung, 14 tahun), Hazim (anak ketiga, 10 tahun) dan Elisya (anak keempat, 8 tahun) dan ada 2 orang peserta comel, Hasif (2 tahun) dan Eiliya (9 bulan)... camne nak treasure hunt tu... hehehehe..
Breakfast sebelum bermula.. antara perserta wanita
Basically ada 5 surau yang terlibat dalam Explore race ni, Surau Al-Ansar, Surau Al-Fathonah, Surau As-Siddiq, Surau Al-Amin dan Madrasah Cheras Perdana.. 4 surau dari Bandar Tun Hussein Onn dan 1 surau dari Cheras Perdana. Jumlah group yang turut serta 26 group kalau tak silap MG, dan group-group tersebut semuanya gagah perkasa, group wanita atau group lelaki.. mantopsss uols

Explore Race bermula 8.30am.. peserta di beri soalan dan clue yang berlainan. Wisel permulaan dibunyikan peserta menuju destinasi masing-masing, MG dan group pun sama, sambil jawab ke manakah surau destinasi pertama kami..

Kami menuju destinasi;
1). destinasi pertama Surau Madrasah Cheras Perdana, rupa-rupanya silap destinasi, then we headed to Surau Al-Amin.. sampai di destinasi, kami diarahkan untuk bermain satu permainan, pukul 3 bulu tangkis masuk dalam baldi, so orang yang sesuai siapa lagi, Danishlah.. terror anak MG, tak sampai 5 minit dah settle.. then kena jawab soalan pulak.. berjaya

2). next surau pulak, now barulah Madrasah Cheras Perdana, kat sini terbalik punya, jawab soalan dulu then main game, kali ni baling dat pulak.. 4 dat semuanya.. kat sini pun sekejap je..

3).so next destinasi Surau Al-Ansar, kat sini kami kena solve puzzle, puzzle bina europlane, berpeluh jugaklah, lama jugalah kami di sini, lepas selesai jawab soalan lagi, sebelum bergerak keluar, memandangkan kat sini AJK program ramai yang mengenali kami, banyak soalan yang AJK tanya, mana papanya? siapa drivernya? bawa baby 2 orang ke? ni nombor HP yang cantik tu ke? wah bertalu-talu soalan, layan... mereka kata kami quite good sebab selesaikan dalam masa kurang dari 30 minutes, sebab ada group sampai 1 hour

4). Surau keempat pulak Surau Al-Fathonah, biasalah mama parking, Danish meluru ambil soalan, ahli kumpulan lelap, Hazim dan Elisya terkedik-kedik keluar, Hazim bawa Hasif, MG selalunya keluar last bawa baby Eiliya.. uols boleh imagine tak bagaimana MG dan anak-anak Explore Race. Danish kelam-kabut bagi kertas soalan, mama jawab, abang kena kira tangga... oh ok, lepas jawab, MG pass jawapan untuk AJK, kat sini pun AJK kenal kami, macam biasa kena interview.. layannn.. kat sini kami main bowling tin.. Danish settle kan sekejap..

5). kemudian destinasi terakhir kami ke Surau As-Siddiq, disini kena jawab soalan dulu then kena buat layang-layang. Anak-anak MG tak pernah buat layang-layang. Almaklumlah layang-layang sekarang beli je, bukan macam zaman MG dulu, buat sendiri. Danish tanya MG, mama tau ke? MG jawab, InsyaAllah mama boleh? Alhamdulillah.. berjaya.. memandangkan AJK kenal kami, lagi sekali kami kena interview, layan.. agak memeranjatkan AJK di sini dengan keadaan kami yang meriah dengan anak-anak, mampu menyelesaikan tugasan dengan cepat..

So.. last check point Masjid.. sampai parking, Danish meluru keluar menuju garisan penamat, kami team no.17, not bad, tapi pemenang belum tahu lagi, bergantung dengan jawapan yang diberikan semasa pertandingan, dan keputusan hanya akan diumumkan pada 27 Mei 2014... so tunggguuuu...

Ini adalah antara soalan yang perlu dijawab setiap destinasi, ada 2 soalan, 1 soalan berkaitan dengan setiap surau, 1 lagi soalan adalah lagi umum, iaitu;
1. 2 kifarah bagi orang yang merosakkan puasa di bulan Ramadhan?
2. Makna selawat dalam bahasa dan syarak?
3. Surah apa yang dibaca tidak perlu dimulakan dengan bismillah?
4. Makna Nafar Thani?
5. 3 golongan yang disebut dalam Surah Al-Waqiah?

So uols jawablah soalan-soalan tu...

Rehat sekejap, baby Eiliya tertidur, kepenatan;
penat... tidoooo
Acara yang seterusnya lunch..inilah pemadangan masa lunch, masing-masing penat tapi makan tetap makan, time ni hujan lebat sangat, syukur Allah permudahkan program tadi.. so kami menikmati lunch dalam keadaan hujan yang lebat.. besttttt..
menikmati lunch....
Dan program berakhir jam 12.00pm.. so kami terus pergi ke sekolah ambil anak kedua MG, Aas yang tuition dan tidak dapat join Explore Race..

Sebelum berakhir MG tanya anak-anak MG especially Danish, mereka happy or penat? jawapan macam biasa.. HAPPY!!!! so MG pun HAPPY!!!!! anak-anak MG ni suka aktiviti seumpama ini.. memang selalu join bersama husband, MG je yang jarang..

So.. MG harap uols happy dengan story MG kali ni...

Dan jangan lupa dapatkan stok supplemen anda dari MG; nak join member pun boleh..

Fast Action Fast Result
http://www.ebookniaga.com/sorryboss/suemohd%20






Sue Mohd Si Mama Gorgeous
SID : 961604
013.510.0005
https://www.facebook.com/sue.mohd.7
https://jomsihatjelita.blogspot.com

Monday, May 5, 2014

Meal Shakes Oh Meal Shakes


Assalamualaikum dan salam sejahtera semua pembaca setia MG..

Hari ni MG nak kongsi tentang supplemen Meal Shakes dengan uols. InsyaAllah pada perkongsian ni rakan2 semua akan lebih kenal supplemen HOT ni... kerana uols dapat menjawab persoalan yang menjadikan anda semua tertanya2.. cewah.
Inilah Meal Shakes Shaklee....
So, soalan-soalan yang bakal MG kupas ialah persoalan seperti berikut;

1. Apa itu Meal Shakes?
2. Apakah nutrisi-nutrisi yang terkandung dalam Meal Shakes?
3. Apakah manfaat utama Meal Shakes?
4. Siapakah yang sesuai untuk mengambil Meal Shakes?
5. Bagaimana cara pengambilan Meal Shakes?
6. Berapakah harga dan berat Meal Shakes?
7. Bagaimana untuk mendapatkan Meal Shakes?
8. Adakah MG juga pengguna Meal Shakes?

Wahhhh... banyakkan yang bakal anda tahu sekiranya meneruskan pembacaan perkongsian MG ni, pemurahkan MG ni (perasan.. sempat lagi) share dengan uols...hihihihi

Jom kita explore semua jawapan untuk soalan-soalan tersebut;

1. Apa itu Meal Shakes?

~ Meal Shakes Shaklee adalah makanan segera yang rendah lemak dan rendah-glycemic. Ia juga merupakan supplemen yang menyediakan  hidangan lengkap dan asid amino serta nutrisi yang mudah untuk diserap untuk kegunaan harian.

2. Apakah nutrisi-nutrisi yang terkandung dalam Meal Shakes?

~ Meal Shaklee Shaklee diperbuat daripada bahan semulajadi iaitu buah-buahan, sayur-sayuran, kacang soya, lactalbumin (sejenis susu) dan lain-lain. Lactalbumin adalah bahan yang terbaik dan mengandungi organisma protein yang sangat berkualiti dan mudah diserap ke dalam sistem tubuh dari peringkat bayi hinggalah orang dewasa.
Nutrisi-nutrisi yang terkandung dalam Meal Shakes Shaklee...
3. Apakah manfaat utama Meal Shakes?

~ Meal Shakes Shaklee ni kegemaran ramai kerana ia memberi banyak manfaat kepada mereka. Antara manfaat yang diperolehi dari Meal Shakes Shaklee ni ialah;

  • Nutrisi yang Lengkap - Meal Shakes menyediakan sebanyak 24 jenis vitamin, mineral dan zat perlu. Kekurangan pengambilan zat boleh menyukarkan kadar serapan vitamin dan serapan vitamin dan mineral oleh tubuh kita. Ia juga mengandungi lesitin soya yang berkerjasama dengan vitamin larut lemak.
  • Membekal Nutrisi kepada Sel Tubuh - Meal Shakes ialah supplemen yang kaya dengan protein ( tidak mengandungi laktosa) membantu pembinaan sel-sel kulit, kuku, rambut, organ, darah, imun dan lain-lain.
  • Membantu Tumbesaran - Meal Shakes mengandungi asid folik, biotin, kaya dengan kalsium dan magnesium yang diperlukan untuk membina tulang dan sel-sel untuk proses membesar.
  • Anti-Oksida - Meal Shakes mengandungi vitamin A, C, E, Zink, Selenium yang merupakan agen anti-oksida yang bertindak melawan jangkitan dan melambatkan proses penuaan.
  • Mengembalikan Seri Wajah - Meal Shakes mengandungi vitamin B yang lengka, Zat Besi dan Copper yang cukup untuk membina sel-sel darah merah yang sihat, sekaligus memberikan kompleksi wajah/kulit yang lebih cantik.
  • Detoksifikasi - Meal Shakes kaya dengan serat larut untuk membantu membuang lemak berlebihan dan sisa buangan dari perut dan usus.
  • Kelazatan Rasanya - Meal Shakes merupakan minuman yang lazat untuk diambil bersama fruktos semulajadi, penggantian segera terhadap kekurangan vitamin, mineral dan juga tenaga.  Ia tidak mengandungi pewarna dan gula tiruan.

4. Siapakah yang sesuai atau perlu mengambil Meal Shakes?

~ Sudah tau manfaat Meal Shake Shaklee, so.. agak-agaknya siapa yang sangat memerlukan Meal Shake Shaklee ni. Antara mereka yang memerlukan Meal Shakes Shaklee ni ialah;

  • Bayi
  • Kanak-kanak yang sedang membesar
  • Pelajar
  • Ibu mengandung
  • Atlit
  • Vegetarian
  • Orang Sakit
  • Orang yang Sibuk
  • Orang yang gemar memakan makanan segera
  • Orang yang berpuasa

5. Bagaimana cara pengambilan Meal Shakes?

~ Now MG nak share pulak cara pengambilan Meal Shakes Shaklee ni dari bayi hinggalah orang dewasa;

  • Bayi 1 - 2 tahun : 1 sudu makan + 1KG susu formula. Gaul sebati. Dibancuh seperti sukatan biasa.
  • Kanak-kanak 3 - 6 tahun : 2 sudu makan 1KG susu formula. Gaul sebati. Dibancuh seperti sukatan biasa.
  • 7 tahun hingga Dewasa : 1 sudu kecil + secawan minuman kegemaran seperti Milo, Horlick, susu atau minuman kegemaran yang sekali setiap pagi.
6. Berapakah harga dan berat Meal Shakes?

~ Harga Retail untuk Meal Shakes Shaklee ini ialah RM113.75, Net Weight 544gram

7. Bagaimana untuk mendapatkan Meal Shakes?

Untuk mendapatkan Meal Shakes Shaklee ini uols boleh contact MG seperti di bawah. MG sentiasa membantu dan berkongsi pengalaman dengan uols semua.

8. Adakah MG juga pengguna Meal Shakes?

~ Jawapannya Ya. MG memberikan Meal Shakes kepada  anak-anak MG, mereka sangat suka, especially anak perempuan MG yang berusia 8 tahun, kadang-kadang MG berikan juga untuk suami tercinta. In fact, MG pun kadang-kadang minum Meal Shakes ni sebab tak tahan dengan aroma French Vanilla tu.. hmmmm memang sedap.. masa tulis ni pun MG dah telan air liur... hihihi

Fast Action Fast Result
http://www.ebookniaga.com/sorryboss/suemohd%20






Sue Mohd Si Mama Gorgeous
SID : 961604
013.510.0005
https://www.facebook.com/sue.mohd.7
https://jomsihatjelita.blogspot.com

Monday, April 21, 2014

Breakfast .. perlu ke?


Assalamualaikum dan selamat sejahtera....

MG doakan semoga semua pengunjung blog MG sihat walaifiat.. MG harap semuannya dah breakfast..

Sekiranya belum sempat breakfast, berhenti seketika, ambil sedikit breakfast, kerana ia sangat penting..

Mungkin ramai yang mengabaikan pentingnya mengambil sarapan..

Hari ni MG nak share breakfast merupakan salah satu diet harian yang sememangnya perlu diambil. Terdapat 6 sebab utama mengapa breakfast ni penting sebelum meneruskan aktiviti harian;

1. Memberikan kita lebih tenaga

Tubuh memerlukan tenaga yang cukup untuk menjalankan aktiviti di pagi hari dan tenaga tersebut dapat diperoleh dgn mengambil sarapan pagi. Ini membuat badan kita tetap fit dan tidak cepat letih.

2. Menyegarkan otak

Otak juga mendapatkan nutrisi dari sarapan sehingga otak dapat berpikir dengan lebih baik dan cepat. Selain itu sarapan pagi juga boleh membantu meningkatkan konsentrasi.

3. Mencegah gastrik

Sarapan pagi membuat perut dipenuhi makanan sehingga dapat meneutralkan asid gastric. Perut yang terlalu lama kosong dapat mengakibatkan rasa pedih dan berakibat sakit gastrik.

4. Membantu perkembangan anak

Bagi pelajar sekolah, konsentrasi belajar, kemampuan berpikir, daya mengingat akan meningkat jika sudah mengambil sarapan. Anak pun jadi lebih mudah memahami pelajaran yang diajar dan keperluan nutrisi untuk perkembangan anak turut dipenuhi.

5. Menyihatkan badan

Sarapan pagi membuat tubuh terhindar dari kolestrol. Ini kerana sarapan mampu mendorong metabolisme sehingga produksi enzim yang meningkatkan kolestrol berkurang. Selain itu, sarapan secara rutin juga bisa mengecilkan lingkar pinggang hingga 5cm. Satu hal yang perlu dititikberatkan, portion sarapan hendaknya tidak terlalu banyak, kerana ia akan mengganggu aktiviti.

6. Menghindari makan tak terkawal

Sarapan pagi menghindarkan kita dari rasa lapar berlebih. Jika tidak sarapan, yang terjadi adalah rasa lapar mengakibatkan portion makan untuk lunch akan menjadi lebih banyak dan memberi peluang untuk mengambil banyak kudapan. Kudapan2 inilah yg akan menyebabkan kegemukan.

Betulkan seperti yang bagitau awal2 tadi, BREAKFAST adalah sangat penting. Banyakkan  manfaat breakfast ni, so lepas ni jangan di pandang ringan..

Happy weeken uols... Luv uols

Fast Action Fast Result
http://www.ebookniaga.com/sorryboss/suemohd%20

Sue Mohd Si Mama Gorgeous
013.510.005

Never stop to HELP OTHERS TO HELP OTHERS TO HELP OTHERS

Friday, April 18, 2014

Ostematrix vs. Period pain


Assalamualaikum dan Morning...

MG harap kawan-kawan MG gembira hari ni, kalau tak gembira pun senyum yer, so nanti uols mesti rasa lega sikit, kalau tak pun..boleh happy2 baca posting MG hari ni...

Hari ni MG nak story tentang Supplement yg bermana OSTEMATRIX dan kaitannnya dalam menangani masalah period pain, bagi yang menghadapinyalah, pada sesiapa yang ok, Alhamdulilah... syukur
Dilanda Sengugut... kesiannnnn kan
MG ingat lagi masa sekolah dulu, ada seorang kawan MG, kalau dia datang bulan, period pain sampai tahap tak pergi sekolah..

Kalau masa tu MG dh kenal ostematrix nilah, dah lama MG syorkan kat dia, sebab MG kesian tengok dia... terlantar je tau dalam bilik..

Tapi betul ke ostematrix boleh bantu kurangkan period pain?

Bagaimanakah caranya ostematrix membantu mengurangkan period pain?

Ok... mcm ni, Ostematrix berfungsi untuk melancarkan sistem jantung dan aliran darah.

Jantung adalah nadi kehidupan manusia. Otot jantung bergerak apabila menerima arahan daripada kalsium.

Kalsium mengaktifkan sejenis protein yang bertindak menggerakkan otot jantung dan mengalirkan darah.

Apabila darah dapat mengalir dengan lancar, maka period pain pun insyaallah hilang.

So.. Siapa2 yang ada masalah period pain, bolehlah cuba Ostematrix, bulan ni boleh tapau ostematrix... Kan promo bulan ni buy 6 free 1. Pelaburan untuk kesihatan sendiri juga...
Promo Ostematrix Buy 6 Free 1...
Ostematrix sememangnya sumber kalsium yang sangat baik...  kalau nak tahu detail kandungan Ostematrix sila baca ni..Ostematrix

Fast Action Fast Result
http://www.ebookniaga.com/sorryboss/suemohd%20

Sue Mohd Si Mama Gorgeous
013.510.0005

Never stop to HELP OTHERS TO HELP OTHERS TO HELP OTHERS

Sunday, April 13, 2014

Fall in Love Part 1


Assalamualaikum dan Morning...

Alhamdulillah...

Seperti yang semua ketahui, semalam saya telah menghadiri NDT, New Distributor Training, dan seperti yang saya kongsikan dalam Group Whatsapp semalam, NDT ni preview training yang sangat menarik, banyak pengetahuan berguna berkenaaan dengan Shaklee yang boleh kita pelajari dan ketahui...

Sebelum ini mungkin kita hanya berteka-teki tentang kehebatan produk dan bisness yang shaklee tawarkan, di sini, InsyaAllah walaupun tak 100 %, 50% memang akan dalam gengaman kita..

Tidak kisahlah, apa jua keperluan kita, untuk ber'bisness' mahupun kegunaan sendiri, biarlah kita jelas dengan produk dan kesungguhan Shaklee dalam menghasilkan produk yang terbaik buat consumer.

Sebenarnya selepas menghadiri NDT ini, saya berasa sangat bangga bahawasanya saya menggunakan produk shaklee ni, slogan kata selamat, berkesan, mesra alam, bukan sekadar kata-kata, tetapi memang Shaklee maksudkannya...

InsyaAllah rasanya, di Malaysia anda tidak akan memperolehi produk sehebat produk Shaklee ni, tetapi di Amerika Syarikat Shaklee merupakan Syarikat Nutrisi semulajadi #1, so percayalah dan positiflah kepada keberkesanannya produk shaklee yang anda consume, tidak kiralah apa jua alasan kita mengambilnya..

Salah satu sebab kenapa kita perlu yakin dengan produk Shaklee, ia mempunyai Landmark Study (Kajian Unggul). Apa itu Landmark Study? Ia merupakakan kajian Unggul terhadap pengguna supplemen yang menunjukkkan, mereka yang mengambil Supplemen Shaklee dalam jangkamasa lama mempunyai kesihatan yang lebih baik berbanding mereka yang mengambil vitamin jenama lain atau langsung tidak mengambil sebarang Vitamin.

Untuk pengetahuan, buat yang tahu tahniah, Shaklee melaburkan USD300 juta untuk ujikaji, penyelidikan dan pembangunan. Ini bukan merupakan satu jumlah yang sedikit. Dan ia juga merupakan syarikat suplemen nutirisi yang telah berjaya bertahan sehingga kehari ini, yang ditubuhkan sejak 1956. Adalah sangat penting untuk mengetahui apa jua produk yang kita guna, perlu tahu sedikit sebanyak

Yang hebatnya lagi, pengasasnya, Dr. Forrest C. Shaklee ni, mengasaskan Shaklee berlandaskan Living in Harmony With Nature (Hidup secara Alami) dan prinsip utama yang bertanggungjawab dalam mencipta produk yang boleh meningkatkan kesihatan manusia. Ini bermakna Shaklee memang telah menekankan konsep mesra alam, save the earth, sejak dulu-dulu lagi..iaitu konsep yang hanya baru ditekankan sejak kebelakangan ini.

Ya Allah... terlalu banyak yang ingin saya kongsikan, InsyaAllah, selepas ni, saya akan sambung entry saya berkenaan Kenapa Shaklee? serta perkongsian yang lebih mendalam tentang Slogan Selamat, berkesan dan Mesra Alam... out dulu


Fast Action Fast Result
http://www.ebookniaga.com/sorryboss/suemohd%20

Sue Mohd Si Mama Gorgeous
013.510.0005

Never stop to HELP OTHERS TO HELP OTHERS TO HELP OTHERS

Saturday, April 5, 2014

OMC... Oh My Calsium - Perlu ke?


Assalamualaikum dan selamat sejahtera....

Sebelum uols baca entry kali ni, MG nak uols senyum dulu... barulah ade mood untuk baca, apa kata orang, ambil mood dulu... haha gitu... kan comel..

MG nak uol tau, sejumlah 99% kalsium dalam tubuh tersimpan pada tulang dan gigi. Manakala 1% lagi dalam darah.

And..... 1% inilah yang memastikan fungsi tubuh kita berjalan dengan sempurna.

Kebiasaannya, apabila seseorang tidak mendapat sejumlah kalsium yang mencukupi, makanya, kalsium yang tersimpan pada tulang dan gigi inilah yang akan diambil atau diserap keluar untuk memastikan tubuh kita dapat berfungsi dengan baik.

Sekiranya keadaan ini berterusan dan tidak diganti, kepadatan tulang kita sure akan merosot. betul tak?

MG nak tanya uols... uols tahu tak, berapa banyak kalsium yang hilang dari tubuh kita pada setiap hari?

Setiap hari, at least sebanyak 600gm kalsium hilang dalam badan kita, so amat penting untuk memastikan makanan yang diambil mampu membekalkan atau menampung jumlah kalsium yg hilang ini.

MG nak tanya lagi... berapa banyak pulak kalsium yang hilang ni perlu diganti? haaaaa... tauuuu...

Ok.. don't worry...  ni MG share berapa banyak kalsium yang diperlukan mengikut peringkat umur;

~ > Kurang dari 1 Tahun : 210mg - 270mg
~ > 1 tahun - 3 tahun : 500mg
~ > 4 tahun - 8 tahun : 800mg
~ > 9 tahun - 18 tahun : 1300mg
~ > 19 tahun - 50 tahun : 1000mg
~ > Lebih dari 50 tahun : 1200mg

Kalau seseorang tu kekurangan kalsium, apa pulak kesannya?

Ni.. kat bawah ni MG dah list antara kesan kekurangan kalsium, so uols bolehlah check, uols ada tak simptom2 tu;

1. Kekejangan atau kram otot
2. Sukar/susah nak tidur
3. Perasaan berdebar2
4. Eczema-penyakit kulit
5. Kuku rapuh
6. Sakit Sendi
7. Tekanan darah tinggi
8. Gigi reput
9. Paras Kolestrol tinggi
10. Kebas-kebas kaki dan tangan
11. Rheumatiod arthritis
12. Rickets
13. Tumit pecah atau kasar

So, kalau ini terjadi... apa yang perlu kita buat? Untuk memastikan kalsium yang hilang diganti, ambillah makanan yang membekalkan kalsium seperti susu, cheese, tofu, kacang, yogurt.

ataupun boleh juga mengambil Kalsium sebagai supplemen. Memilih kalsium juga perlu bijak.

MG memilih OSTEMATRIX sebagai supplemen kalsium kerana;
1. mempunyai kandungan kalsium paling seimbang dan kadar penyerapan adalah 99%.
2. malahan ianya diperbuat dari mineral semulajadi dan garam mineral dari Laut Mati
3. Ia bukan sahaja mengandungi kalsium malahan magnesium, fosforus dan vitamin D, Zinc, kuprum, manganase dan juga boron.

Tapi ... ada tapi lagi, Pengambilan kalsium sahaja tidak mencukupi, imagine kalsium sebagai batu-bata dalam proses pembinaan tulang-temulang yang kuat dan sihat. Batu-bata ini akan lebih kuat dan lebih seimbang jika digabungkan bersama mortar. Mortar mengandungi vitamin D, magnesium, boron, zink, tembaga dan mangan. so, dengan gabungan nutrisi ini, kalsium mendapat sokongan yang diperlukan untuk membina tulang yang kuat ketika anda muda serta meminimumkan kereputan tulang ketika anda tua...

InsyaAllah...

Alhamdulillah.. bulan ni merupakan promosi ostematrix, buy 6 free 1, so MG tak mungkin lepaskan peluang ni untuk stok Kalsium MG.. Anda? Jangan kata MG tak bagitau... Grab jangan grab... nanti rugi

Fast Action Fast Result
http://www.ebookniaga.com/sorryboss/suemohd%20

Sue Mohd Si Mama Gorgeous
013.510.0005

Never stop to HELP OTHERS TO HELP OTHERS TO HELP OTHERS

Thursday, March 20, 2014

Busy Busy di Hujung Minggu...


Assalamualaikum dan salam sejahtera peminat MG...

MG ni bukan weekdays je busy tau..Weekend lagilah, double triple busy.. MG rasa uols pun macam tu juga betul tak...

MG ni takde assistant, kalau ade hubby tersayang and askar-askar MG yang tercinta je, bolehlah... tp MG lebih suka buat sendiri semua, mencapai standard sendiri..... hehehehe

Masa weekend wajid salah satu hari tu allocate untuk berkemas, at least lah rumah ade 1 hari rumah nampak best, sejak ade Baby Hasif, memang susah sangat nak kemas, lately Baby Eiliya pun dah pandai follow abang kecik buat aktiviti punggah-memunggah... tu yang double triple penat

Alhamdulillah.. sejak consume Shaklee FAMILY WELLNESS SET ni memang banyak sangat membantu.. terasa kelainannya, rasa sihat, bertenaga dan kurang stress. Kalau tak dulu cepat sangat letih... kalau dah letih, banyak benda tak settle, mulalah angin cepat naik... teruknya MG dulu..

Bagi MG sangat penting untuk kita menjaga kesihatan sepanjang masa, sebabnya terasa rugi sangaat lah kalau weekend tak bermaya, weekend lah sahaja hari untuk MG untuk bersama keluarga, nk all out dgn family katakan..

MG selalu juga terdengar rakan2 yang mengadu rasa nak fever pada hari jumaat, kata mereka, nasib baiklah esok sabtu... bukan ni tak fair ke utk family... itu bagi MGlah, tak pasti pulak uols

Shaklee FAMILY WELLNESS SET ni, basically ada Vitalea, Bcomplex, Vitamin c.. tapi untuk tenaga dan kesegaran yang berpanjangan MG add on ESP.. Lagipun kalau dah leka membuat kerja2 rumah sampai lupa nak makan.. so dengan ESP Alhamdulillah terasa kenyang yang agak lama...
Set Asas/Family Wellness

Kenapa MG suka sangat? Shaklee FAMILY WELLNESS SET, bagaimana ia membantu MG?

Jom MG explain kehebatan kandungan setiap supplement ni yang boleh memberi maanfaat kepada kita semua.. Antara kebaikan Shaklee FAMILY WELLNESS SET adalah :

::: Membantu mempertingkatkan kesihatan secara menyeluruh
::: Membantu seisi keluarga rasa lebih bertenaga
::: Menguatkan system imun anda
::: Membekalkan kesihatan kulit , rambut, kuku, tulang dan otot yang sihat


Vitalea, Iron Formula


Multivitamin yang hebat. Suplemen seimbang dan komprehensif yang dihasilkan dengan Sains terbaik Shaklee yang mampu dibeli.

Vita-Lea dirumus khas bagi memenuhi keperluan 28 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh orang dewasa.

Vitalea ni merupakan Multivitamin yang lengkap. Kekurangan zat besi (Iron) boleh menyebabkan tekanan darah rendah... insyaAllah pengambilan Vitalea membantu dalam hal ini. Jika anda mengalami tekanan darah rendah, dicadangkan mengambil 2 biji vitalea setiap hari, iaitu sebelah pagi dan malam, kedua-duanya after meal yer

Pengambilan secara konsisten boleh membantu dalam mengekalkan kesihatan yang baik. Ia juga mengandungi beta karotena yang membantu dalam mengekalkan pertumbuhan, penglihatan dan pembinaan tisu.

Vitalea juga mengandungi kalsium, fosforus dengan vitamin C dan D untuk kesihatan tulang dan gigi.

Biotin dan asid pantotenik membantu untuk memetabolismekan lemak dan karbohidrat dalam tubuh serta Vitamin B12 membantu dalam pembentukan sel-sel darah merah.


Vitamin C Sustained Release



Vitamin C SR Shaklee mengandungi 500mg vitamin C keperluan badan seharian yang mana ia bertindak mengikut pelepasan masa. Ia hanya akan melepaskan vitamin C atas keperluan badan. sangat penting untuk imun tubuh kita.

Bertindak sebagai antioksidan dan sangat penting dalam melawan penyakit.

Ia juga membantu dalam menyokong tulang, gigi dan gusi yang sihat serta keseluruhan kesihatan tubuh badan

Sekiranya badan terasa seperti hendak demam, ambil sebiji Vitamin C, dipatahkan dua sebelum dimakan. Ambil 2 biji sehari sampailah demam ok.

MG memang amalkan ni bersama Vitalea, Alhamdulillah cepat recover.



B-Complex


Tekanan harian, tabiat pemakanan yang tidak sihat dan sesetengah bahan ubatan boleh meningkatkan risiko kekurangan bekalan vitamin B anda.

Justeru itu, vitamin B merupakan keperluan asas dalam diet sihat kita.

Ianya bertindak sebagai penjana tenaga (melalui tindakbalas glukos) disamping memberi ketenangan kepada tubuh . Vitamin B complex adalah vitamin yang paling utama dalam mengatasi kelesuan dan tekanan.

Vitamin B Complex yang lengkap mengandungi 11 jenis vitamin B yang memberi sokongan kepada badan, dari segi kesihatan fizikal dan juga mental.

Vitamin B complex mempunyai elemen yang meningkatkan metabolisma, tenaga dan kesihatan otak. Ianya juga mengelak kulit wajah kelihatan kusam tak bermaya.



Energizing Soy Protein



Serbuk ESP Shaklee merupakan sumber protein soya terbaik. ESP menyediakan 14 gram protein soya bukan-GMO berkualiti tinggi dengan semua  asid amino yang tubuh anda perlukan bagi proses sintesis protein termasuk sembilan asid amino penting.

Berbanding  protein daripada sumber daging, telur dan tenusu,  ESP adalah  rendah  lemak dan  bebas laktosa dan kolesterol.

25% Badan kita adalah protein. Keperluan protein yang mencukupi dikatakan kunci kesihatan yang optimum – protein diperlukan untuk menghasilkan hormones, enzymes, antibodies and neurotransmitter.

Energizing Soy Protein membekalkan tenaga berterusan yang bertahan selama beberapa jam selepas diminum kerana ia mengandungi 5 jenis Vitamin B yang diperlukan tubuh, serta Kalsium separuh daripada jumlah keperluan seharian.

Protein soya juga membantu mengurangkan kolesterol.


Sebenarnya SET FAMILY WELLNESS Shaklee ni sesuai untuk sesiapa pun, terutamanya bagi mereka yang sangat mementingkan kesihatan. Buat yang kekal sihat dan ingin menjalankan aktiviti bersama kelauarga tercinta, bolehlah mengamalkann pengambilan suplemen ini.. berusaha ke arah hidup sihat, InsyaAllah...

Fast Action Fast Result
http://www.ebookniaga.com/sorryboss/suemohd%20

Sue Mohd Si Mama Gorgeous
013.510.0005
Never stop to HELP OTHERS TO HELP OTHERS TO HELP OTHERS

Friday, March 7, 2014

Tips kuruskan badan secara semulajadi


Assalamualaikum dan salam sejahtera...

Hari ni MG nak share dengan uols cara nak kurus secara semulajadi, Tips kuruskan badan secara semulajadi ni MG dapat dari sumber Sumber: Majalah Mingguan Wanita

Jom tengok tips2 yang dikongsikan, antaranya limau ni[is, nanas, buah delima, lobak merah dan terima, daun salam dan halia...

1. Limau Nipis
~~~~~~~~~~~~~~

Buah limau nipis adalah tumbuhan perdu yang menghasilkan buah dengan nama yang sama. Tingginya boleh mencapai enam meter dan ia mengandungi banyak air serta vitamin C yang tinggi. 
Untuk membuat ramuan kuruskan badan secara semulajadi, ambillah limau nipis dan belah empat Perahkan jusnya dan campurkan dengan secawan teh pahit yang pekat. 

Minum setiap malam sebelum tidur.




2. Nanas
~~~~~~~~~~~~~

Buah nanas dengan vitamin C serta dapat menyembuhkan beberapa penyakit seperti kekacingan, sakit tekak, beri-beri, sembelit, luka terbakar, gatal, bisul dan obesiti. 

Untuk mengurangkan obesiti, sediakan tidak terlalu masak, kupas dan cuci bersih. Potong mengikut keperluan, dan parut untuk diambil jusnya. 

Ambil pati nanas tadi dan minum dua kali sehari.








3. Buah delima
~~~~~~~~~~~~~~

Buah delima mempunyai banyak cabang, serta mempunyai duri pada cabang dahannya. Terdapat tiga jenis buah delima iaitu delima merah dan delima ungu. Tanaman ini memiliki pelbagai khasiat dan setiap bahagian tanaman ini berguna, dari akar hinggalah ke kulit kayunya. 


Untuk dimanfaatkan sebagai ramuan untuk kuruskan badan, ambil dua lembar daun delima muda.

Cuci dan tumbuk sehingga halus, ramas dan tambahkan air panas sebanyak tiga gelas. Campurkan dengan sedikit garam, dan tapis. 

Amalkan minum dua hingga dua hingga tiga kali sehari sebanyak setengah gelas.



4. Lobak merah dan timun
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Lobak merah dan timun dapat digunakan untuk mengubati obesiti iaitu dengan menjadikan ia jus. Caranya, ambil dua atau tiga batang lobak merah dan sebiji timun berukuran sederhana. 

Parut dan perahkan jusnya. Boleh juga ditambahkan pati limau nipis bagi menambahkan rasanya dan minum dua kali sehari sehinggaanda mencapai berat badan yang diinginkan.


5. Daun salam (atau daun kari)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Daun  salam atau dipanggil daun kari biasanya digunakan didalam masakan. Selain itu, ia juga dapat digunakan untuk mengubati pelbagai penyakit, antaranya adalah kolesterol tinggi, kencing manis, tekanan darah tinggi, cirit-birit dan mengurangi obesiti. 

Bagi yang ingin mengurangkan obesiti/kuruskan badan, ambil lima sehingga tujuh helai daun salam yang masih segar. Cuci sehingga bersih dan masak dengan air secukupnya sehingga mendidih. Kemudian, tapis dan biarkan sejuk. 

Amalkan minum air rebusan daun salam sebelum makan pada waktu siang dan malam.




6. Halia
~~~~~~~~~~~~~~

Jus halia sangat berkhasiat membuang angin serta dapat menurunkan berat badan. Air limau memang sangat bagus untuk pembakaran lemak dalam tubuh badan kita. 

Caranya rebus halia 5 inci yang sudah dibuang kulitnya. Cuci sehingga bersih dan masak dengan air secukupnya sehingga mendidih.

Kemudian, tapis dan biarkan sejuk. Amalkan minum air rebusan sebelum makan pada waktu siang dan malam.






MG doakan semoga UOLS berani menyahut cabaran menurunkan berat badan menggunakan kaedah semulajadi. MG memang salute dengan uols yg mampu melakukannya everyday.

Tapi sekiranya uols nak kurus dengan supplement semulajadi, dengan cara yang lebih mudah, jangan lupa contact MG, MG boleh share & consult uols.

Fast Action Fast Result
http://www.ebookniaga.com/sorryboss/suemohd%20

Sue Mohd Si Mama Gorgeous
013.510.0005
Never stop to HELP OTHERS TO HELP OTHERS TO HELP OTHERS

Monday, March 3, 2014

Gigih Cerita ESP... Bagus Sangat Ke?


Assalamualaikum and Morning...

MG ni selalu cerita pasal ESP, jatuh cintalah, jatuh hatilah... sampai macam tu sekali...betul ke MG ni, ke saje nak pikat orang ramai....

Halooo... bukan senang tau MG nak jatuh hati pastu nak sharing2 dengan uols tau...

Meh.. berkenalan dulu dengan ESP, apa ke bendanya ESP ni?

ESP... Apakah sebenarnya?
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Nama penuh dia, Energizing Soy Protein, Soy Protein Isolate Powder. Ia merupakan sumber protein biologi yang lengkap berasaskan tumbuhan yang secara semulajadi rendah lemak, bebas kolestrol dan kaya dengan asid amino penting.

Didatangkan dalam bentuk satu canister dan berbentuk serbuk. 1 canister ESP = 850gm. 1 tin ESP (850g) dihasilkan daripada 30kg kacang soya. Serving size 28g atau 3 tablespoons. ESP boleh dibancuh dengan minuman kegemaran anda seperti milo, horlick, susu atau buah yang dikisar bersama. ESP digalakkan dibancuh dengan air sejuk atau suam demi memelihara protein supaya tidak termusnah pada suhu yang tinggi.



Apa yang best sangat kalau consume ESP?
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Mestilah banyak yang bestnya, mestilah banyak benefitnya, kalau tidak bukanlah hot item namanya right?

Jom tengok manfaat2 penggunaan ESP ni. Antaranya:

# Kekal Muda/Awet Muda ~~ Asid Amino membina otot manusia, kuku, rambut, darah, organ, kulit, kelenjar, dan lain-lain. Pengambilan Energizing Soy Protein Shaklee adalah kunci untuk mengekalkan kulit muda dan otot serta memastikan kita sentiasa bertenaga.

# Baik Untuk Hormon ~~ kacang soya adalah tumbuhan yang hanya kaya dalam isoflavon yang sama dengan fungsi hormon wanita. Ia membantu dalam mengurangkan paras kolesterol dan mencegah osteoporosis dan penyakit jantung.

# Baik untuk Prostat ~~ genistein yang terkandung dalam kacang soya telah membuktikan bahawa ia mempunyai keupayaan untuk menghalang pertumbuhan dan mencegah sel kanser daripada merebak. Ia memusnahkan radikal bebas di dalam sel badan sebelum ia menukarkan sel DNA kepada sel kanser. Ia juga sangat baik dalam pemulihan uterus, ovari, menopaus dan pembesaran prostat.

# Kulit berseri dan anjal/Kulit Remaja ~~ Meransang pembentukan semula  kulit dan otot, mengurangkan kedutan, agen anti-penuaan, mengembalikan keserian kulit dan kelembutan-lembutan otot, mempercepatkan pemulihan luka dan mengurangkan kesan parut.

# Pemberi tenaga segera ~~ Membekalkan tenaga dengan segera dan meningkatkan sistem imun, dengan itu ia memulihkan keletihan, migrain, insomnia dan tekanan gejala yang berkaitan seperti kemurungan, kebimbangan, ketakutan dan lain-lain.

Membaiki Pigmentasi ~~ Membaiki masalah rambut seperti melambatkan proses uban, rambut gugur, masalah keadaan rambut, masalah pigmentasi, kedutan dan kesan tua.

# Membaiki Memori ~~ meningkatkan kualiti ingatan, kecergasan, keupayaan seksual, dan sebagainya.

So, sekiranya uols ada masalah2 di atas MG mmg galakkan sangat untuk consume ESP... insyaAllah dapat membantu selesaikan masalah anda.. pasti uols pun jatuh hati...

Fast Action Fast Result
http://www.ebookniaga.com/sorryboss/suemohd%20

Sue Mohd Si Mama Gorgeous
013.510.0005
Never stop to HELP OTHERS TO HELP OTHERS TO HELP OTHERS

#nantikan lebih banyak info ESP later