~ Ya Allah! Apabila rezekiku ada di langit, maka turunkanlah bagiku, apabila di dalam bumi maka keluarkanlah untukku, apabila di laut maka naikkan, apabila jauh maka dekatkanlah bagiku, sekiranya dekat maka permudahkanlah untukku, sekiranya sedikit maka perbanyakkanlah dan sekiranya sedia banyak maka permudahkanlah untukku mendapatkannya, juga berilah keberkatan terhadap rezeki tersebut dan berikanlah rezeki padaku sebagaimana yang kujangka, dengan rezeki yang halal dan baik, serta banyak lagi berkat sehinggakan ku tidak memerukan sesiapa selain dariMu, dan jadikanlah kedua tanganku ini berada di atas dengan suka memberi dan menderma, dan jangan jadikan dua tanganku ini di bawah dengan suka meminta-minta, sesungguhnya Dikau amat berkuasa ke atas setiap sesuatu. Amin. ~

GOOGLE+ FOLLOWERS

Wednesday, July 2, 2014

1 Hingga 2 Botol, 30 Turun 6Bismillahirrahmanirrahim

Assalamualaikum dan salam sejahtera uols..

Petang tadi MG keluar pejabat lewat sikit. Untuk permulaan Ramadhan ini, MG antara orang yang terlewat jugaklah. Biasalah,month end hari tu busy dengan closing, sekarang report time pulak.

So, masa dalam lift terserempak dengan seorang kawan. Lama juga tidak jumpa dia sebab MG jarang berurusan dengan Divison dia. Lagipun geng2 MG ramai berada di wing lain. Memandangkan dah lama tidak bertemu, MG ambil peluang bertanya khabar;

MG: Apa khabar? Sihat?
Kawan: Sihat jugaklah? Sue mestilah sihat kan, ceria je, untunglah orang makan Shaklee...
MG: Alhamdulillah.. trylah Shaklee, InsyaAllah boleh bantu..
Senyap seketika
Kawan: Hmmm... Sue boleh share supplemen untuk kencing manis esok. Email yer..
MG: InsyaAllah esok Sue Email.

Timbul perasaan kesian MG. Sebenarnya MG tahu juga sedikit-sebanyak masalah kesihatan member MG ni. Seorang rakan MG pernah kongsi tahap penyakit kencing manis dia suatu ketika dulu. Tahap insulin dah. So, MG nekad untuk bantu dia sebaik mungkin. Harapan MG, sekurang-kurangnya boleh membantu dia turunkan tahap bacaan kencing manisnya.

Langkah pertama MG, on the way balik, MG share masalah rakan MG ni dalam Group kami. Dalam group inilah MG dan rakan-rakan akan berbincang dan mencari jalan penyelesaian bagi setiap masalah. Syukur ada Group yang sangat supportive.

Tujuan utama kami hanya satu, bantu orang lain menyelesaikan masalah kesihatan mereka kerana bagi kami ramai orang di luar sana yang memerlukan bantuan seperti ini.

Berdasarkan experience, penggunaan supplemen ini sangat membantu Ayah mertua seorang rakan. Ayah mertua berusia 60 tahun, keadaan kencing manis tahap insulin, bacaan 30 turun sehingga 6, memang sangat hampir dengan bacaan normal 4 hingga 5.

Menurut sahabat MG ni juga, sebelum ini semua benda ayah mertuanya cuba tetapi yang ini yang berkesan dan ayah mertuanya bertahan. Penggunaan 1 hingga 2 botol sangat-sangat membantu. Lagipun ayah mertuanya rasa sihat dengan supplemen ni. Alhamdulillah

Dengan info yang ada ni, InsyaAllah esok mudah MG share dengan rakan MG. Syukur ada testimoni terdekat. Mudah sikit untuk membantu dia.

Seharusnya semua orang perlu tahu penyakit kencing manis perlu dibendung kerana ia juga merupakan punca kepada penyakit berbahaya yang lain seperti sakit jantung dan strok.

So, MG menyarankan mereka yang mempunyai masalah kencing manis berusahalah untuk mengawalnya dengan kadar segera kerana semakin lama ia akan menjadi lebih sukar untuk dikawal dan boleh menjadi pembunuh.

Semoga rakan MG bersetuju untuk mencuba supplemen ini. InsyaAllah pengambilan supplemen ini mampu mengelakkan anggota badannya dari dibuang atau dipotong pada masa akan datang, atau meragut penglihatan. Selain dari itu, pengambilan supplemen ini memberikan banyak manfaat untuk kesihatan yang lain.

Doakan kesihatan rakan MG yer. Semoga uols juga mengambil langkah segera sekiranya mempunyai masalah seperti rakan MG ini. sekiranya bukan untuk anda, berusahalah untuk sihat kerana insan-insan tersayang. Fikirkanlah demi keluarga tercinta.

Sue Mohd Si Mama Gorgeous
013.510.0005
https://www.facebook.com/sue.mohd.7
http://www.ebookniaga.com/sorryboss/suemohd
Never stop to HELP OTHERS TO HELP OTHERS TO HELP OTHERS

No comments:

Post a Comment