~ Ya Allah! Apabila rezekiku ada di langit, maka turunkanlah bagiku, apabila di dalam bumi maka keluarkanlah untukku, apabila di laut maka naikkan, apabila jauh maka dekatkanlah bagiku, sekiranya dekat maka permudahkanlah untukku, sekiranya sedikit maka perbanyakkanlah dan sekiranya sedia banyak maka permudahkanlah untukku mendapatkannya, juga berilah keberkatan terhadap rezeki tersebut dan berikanlah rezeki padaku sebagaimana yang kujangka, dengan rezeki yang halal dan baik, serta banyak lagi berkat sehinggakan ku tidak memerukan sesiapa selain dariMu, dan jadikanlah kedua tanganku ini berada di atas dengan suka memberi dan menderma, dan jangan jadikan dua tanganku ini di bawah dengan suka meminta-minta, sesungguhnya Dikau amat berkuasa ke atas setiap sesuatu. Amin. ~

GOOGLE+ FOLLOWERS

Monday, May 5, 2014

Meal Shakes Oh Meal Shakes


Assalamualaikum dan salam sejahtera semua pembaca setia MG..

Hari ni MG nak kongsi tentang supplemen Meal Shakes dengan uols. InsyaAllah pada perkongsian ni rakan2 semua akan lebih kenal supplemen HOT ni... kerana uols dapat menjawab persoalan yang menjadikan anda semua tertanya2.. cewah.
Inilah Meal Shakes Shaklee....
So, soalan-soalan yang bakal MG kupas ialah persoalan seperti berikut;

1. Apa itu Meal Shakes?
2. Apakah nutrisi-nutrisi yang terkandung dalam Meal Shakes?
3. Apakah manfaat utama Meal Shakes?
4. Siapakah yang sesuai untuk mengambil Meal Shakes?
5. Bagaimana cara pengambilan Meal Shakes?
6. Berapakah harga dan berat Meal Shakes?
7. Bagaimana untuk mendapatkan Meal Shakes?
8. Adakah MG juga pengguna Meal Shakes?

Wahhhh... banyakkan yang bakal anda tahu sekiranya meneruskan pembacaan perkongsian MG ni, pemurahkan MG ni (perasan.. sempat lagi) share dengan uols...hihihihi

Jom kita explore semua jawapan untuk soalan-soalan tersebut;

1. Apa itu Meal Shakes?

~ Meal Shakes Shaklee adalah makanan segera yang rendah lemak dan rendah-glycemic. Ia juga merupakan supplemen yang menyediakan  hidangan lengkap dan asid amino serta nutrisi yang mudah untuk diserap untuk kegunaan harian.

2. Apakah nutrisi-nutrisi yang terkandung dalam Meal Shakes?

~ Meal Shaklee Shaklee diperbuat daripada bahan semulajadi iaitu buah-buahan, sayur-sayuran, kacang soya, lactalbumin (sejenis susu) dan lain-lain. Lactalbumin adalah bahan yang terbaik dan mengandungi organisma protein yang sangat berkualiti dan mudah diserap ke dalam sistem tubuh dari peringkat bayi hinggalah orang dewasa.
Nutrisi-nutrisi yang terkandung dalam Meal Shakes Shaklee...
3. Apakah manfaat utama Meal Shakes?

~ Meal Shakes Shaklee ni kegemaran ramai kerana ia memberi banyak manfaat kepada mereka. Antara manfaat yang diperolehi dari Meal Shakes Shaklee ni ialah;

  • Nutrisi yang Lengkap - Meal Shakes menyediakan sebanyak 24 jenis vitamin, mineral dan zat perlu. Kekurangan pengambilan zat boleh menyukarkan kadar serapan vitamin dan serapan vitamin dan mineral oleh tubuh kita. Ia juga mengandungi lesitin soya yang berkerjasama dengan vitamin larut lemak.
  • Membekal Nutrisi kepada Sel Tubuh - Meal Shakes ialah supplemen yang kaya dengan protein ( tidak mengandungi laktosa) membantu pembinaan sel-sel kulit, kuku, rambut, organ, darah, imun dan lain-lain.
  • Membantu Tumbesaran - Meal Shakes mengandungi asid folik, biotin, kaya dengan kalsium dan magnesium yang diperlukan untuk membina tulang dan sel-sel untuk proses membesar.
  • Anti-Oksida - Meal Shakes mengandungi vitamin A, C, E, Zink, Selenium yang merupakan agen anti-oksida yang bertindak melawan jangkitan dan melambatkan proses penuaan.
  • Mengembalikan Seri Wajah - Meal Shakes mengandungi vitamin B yang lengka, Zat Besi dan Copper yang cukup untuk membina sel-sel darah merah yang sihat, sekaligus memberikan kompleksi wajah/kulit yang lebih cantik.
  • Detoksifikasi - Meal Shakes kaya dengan serat larut untuk membantu membuang lemak berlebihan dan sisa buangan dari perut dan usus.
  • Kelazatan Rasanya - Meal Shakes merupakan minuman yang lazat untuk diambil bersama fruktos semulajadi, penggantian segera terhadap kekurangan vitamin, mineral dan juga tenaga.  Ia tidak mengandungi pewarna dan gula tiruan.

4. Siapakah yang sesuai atau perlu mengambil Meal Shakes?

~ Sudah tau manfaat Meal Shake Shaklee, so.. agak-agaknya siapa yang sangat memerlukan Meal Shake Shaklee ni. Antara mereka yang memerlukan Meal Shakes Shaklee ni ialah;

  • Bayi
  • Kanak-kanak yang sedang membesar
  • Pelajar
  • Ibu mengandung
  • Atlit
  • Vegetarian
  • Orang Sakit
  • Orang yang Sibuk
  • Orang yang gemar memakan makanan segera
  • Orang yang berpuasa

5. Bagaimana cara pengambilan Meal Shakes?

~ Now MG nak share pulak cara pengambilan Meal Shakes Shaklee ni dari bayi hinggalah orang dewasa;

  • Bayi 1 - 2 tahun : 1 sudu makan + 1KG susu formula. Gaul sebati. Dibancuh seperti sukatan biasa.
  • Kanak-kanak 3 - 6 tahun : 2 sudu makan 1KG susu formula. Gaul sebati. Dibancuh seperti sukatan biasa.
  • 7 tahun hingga Dewasa : 1 sudu kecil + secawan minuman kegemaran seperti Milo, Horlick, susu atau minuman kegemaran yang sekali setiap pagi.
6. Berapakah harga dan berat Meal Shakes?

~ Harga Retail untuk Meal Shakes Shaklee ini ialah RM113.75, Net Weight 544gram

7. Bagaimana untuk mendapatkan Meal Shakes?

Untuk mendapatkan Meal Shakes Shaklee ini uols boleh contact MG seperti di bawah. MG sentiasa membantu dan berkongsi pengalaman dengan uols semua.

8. Adakah MG juga pengguna Meal Shakes?

~ Jawapannya Ya. MG memberikan Meal Shakes kepada  anak-anak MG, mereka sangat suka, especially anak perempuan MG yang berusia 8 tahun, kadang-kadang MG berikan juga untuk suami tercinta. In fact, MG pun kadang-kadang minum Meal Shakes ni sebab tak tahan dengan aroma French Vanilla tu.. hmmmm memang sedap.. masa tulis ni pun MG dah telan air liur... hihihi

Fast Action Fast Result
http://www.ebookniaga.com/sorryboss/suemohd%20






Sue Mohd Si Mama Gorgeous
SID : 961604
013.510.0005
https://www.facebook.com/sue.mohd.7
https://jomsihatjelita.blogspot.com

No comments:

Post a Comment