~ Ya Allah! Apabila rezekiku ada di langit, maka turunkanlah bagiku, apabila di dalam bumi maka keluarkanlah untukku, apabila di laut maka naikkan, apabila jauh maka dekatkanlah bagiku, sekiranya dekat maka permudahkanlah untukku, sekiranya sedikit maka perbanyakkanlah dan sekiranya sedia banyak maka permudahkanlah untukku mendapatkannya, juga berilah keberkatan terhadap rezeki tersebut dan berikanlah rezeki padaku sebagaimana yang kujangka, dengan rezeki yang halal dan baik, serta banyak lagi berkat sehinggakan ku tidak memerukan sesiapa selain dariMu, dan jadikanlah kedua tanganku ini berada di atas dengan suka memberi dan menderma, dan jangan jadikan dua tanganku ini di bawah dengan suka meminta-minta, sesungguhnya Dikau amat berkuasa ke atas setiap sesuatu. Amin. ~

GOOGLE+ FOLLOWERS

Saturday, January 18, 2014

MG bukan Expert tapi MG tau camne buat Facebook Like @blogspot for each post...LIKE,LIKE,LIKE


Assalamualaikum dan selamat sejahtera peminat setia MG..perasan gitu

Hari ni MG excited sangat nak share dengan uols ilmu baru yang MG pelajari ni, memang terujalah MG dapat menyelesaikan masalah MG dan rakan-rakan seperjuangan, pernah juga tanya rakan-rakan lain, belum dapat jawapan, yelah MG faham mereka bukannya tidak mahu membantu tetapi masing-masing ade komitmen.

So, MG positifkan diri untuk buat finding sendiri, dalam hati MG dah tanamkan niat kalau MG berjaya MG akan bantu rakan-rakan MG dan berdoa agar niat suci murni MG ni dipermudahkan Allah... Alhamdulillah, segalanya di permudahkan..terima kasih Allah kerana membatu hambaMu yang kerdil ni.

Maybe bagi uols ilmu ni tak seberapa tapi bagi MG, it's value added to MG... wah begitu dashyat MG menghargai ilmu yang MG perolehi ni.

Sebenarnya ilmu apa yang MG nak share ni panjang giler membebel.. actually MG nak share bagaimana nak add button like facebook kat dalam blog. Dulu MG pernah juga berBLOG, blogspot yang dulu senang je, cuma yang latest ni yang agak sukar.. pening jugalah kepala MG.


Tanya En. Google, try some of suggestion, tak jalan...hmmm.. walaupun tak berjaya MG tetap terus mencuba.. dalam hati MG kata MG boleh... sambill tu layan anak-anak juga, kakak ok je sebab Baby Hasif sleep, kalau tak kecoh jugak sebab suka tarik rambut kakak, then Baby Eiliya pulak nak susu, stop BF kejap... tetiba Baby Hasif bangun, aduhai, memang akan berlaku kekecohanlah kejap lagi... dan jangkaan MG sememangnya betul... menjerit-jerit si kakak..... Nasib baiklah MG memang consume Bcomplex.. Bcomplex ni boleh membantu mengawal stress... hahahaha, sesiapa yang selalu stress bolehlah consume

BComplex Shaklee yang banyak sangat kelebihan...
Ok back to Like button ni... at last MG tengok video Mat Salleh ni... berulang-ulang MG tengok, berulang-ulang MG try... asal tak jadi, banyaknya URL, nak guna yang mana ni, bikin lapa ni... need something to eat.. huhuhu.. MG pergi dapur bancuh Meal Shakes plus Milo.. nak ambik gambar memang x boleh sebab x dan..hahaha.. so uols imagine sendiri lah yer...try punya try rupanya ini like untuk blog bukan like...

Owh...berpeluh-peluh dah ni... without give up, MG browse lagi....jeng..jeng..jeng, jumpa ke jumpa? hehehe, mestilah jumpa, kalau x jumpa, don't call me MG..senang sangat rupanya, simple as ABC, TQ En. Google..muahhhh

ok, let begins..
1st uols pegi to TEMPLATE>EDIT HTML>
2nd press CTRL F
3rd find <data:post.body/>
4th dah jumpa paste code ni kat bwh or atas kod ni <data:post.body/>, MG letak atas
<iframe allowTransparency='true' expr:src='&quot;http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=&quot; + data:post.url + &quot;&amp;layout=standard&amp;show_faces=false&amp;width=100&amp;action=like&amp;font=arial&amp;colorscheme=light&quot;' frameborder='0' scrolling='no' style='border:none; overflow:hidden; width:450px; height:40px;'/>
5th preview dulu, ok ke position uols..klau ok then siap, SAVE TEMPLATE

Senangkan... selamat berjaya dari MG

Fast Action Fast Result

Sue Mohd Si Mama Gorgeous
013.510.0005
Never stop to HELP OTHERS TO HELP OTHERS TO HELP OTHERS

No comments:

Post a Comment