~ Ya Allah! Apabila rezekiku ada di langit, maka turunkanlah bagiku, apabila di dalam bumi maka keluarkanlah untukku, apabila di laut maka naikkan, apabila jauh maka dekatkanlah bagiku, sekiranya dekat maka permudahkanlah untukku, sekiranya sedikit maka perbanyakkanlah dan sekiranya sedia banyak maka permudahkanlah untukku mendapatkannya, juga berilah keberkatan terhadap rezeki tersebut dan berikanlah rezeki padaku sebagaimana yang kujangka, dengan rezeki yang halal dan baik, serta banyak lagi berkat sehinggakan ku tidak memerukan sesiapa selain dariMu, dan jadikanlah kedua tanganku ini berada di atas dengan suka memberi dan menderma, dan jangan jadikan dua tanganku ini di bawah dengan suka meminta-minta, sesungguhnya Dikau amat berkuasa ke atas setiap sesuatu. Amin. ~

GOOGLE+ FOLLOWERS

Tuesday, February 4, 2014

VITALEA Shaklee d Great


Assalamualikum dan salam sejahtera peminat MG.....

Memandangkan bulan ni promotion untuk Vitalea buy 6 free 1, dah on 3 hari dah pun... MG nak kenalkan uols dengan Multivitamin terhebat Vitalea with Iron Formula..

Jom berkenalan dengan multivitamin VITALEA Shaklee... sebelum tu tengok poster promosi untuk bulan ni;



Sejarah Vitalea Shaklee;

Vitalea Shaklee adalah multivitamin dan mineral yang pertama dicipta di dunia. Pada awalnya dekenali sebagai VITALIZE-MINERAL dan disingkatkan sebutan kepada VITA-MIN, dan yang menariknya perkataan vitamin yang menjadi sebutan hingga ke hari ini itu sendiri berasal dari VITA-MIN Shaklee. Vitalea, pada awal kemunculannya adalah dalam bentuk cecair (90 tahun dahulu...wow) berubah bentuk kepada tablet ekoran peningkatan teknologi.

Old Vitalea 1915
Teknologi Vitalea;

Tablet Vitale disaluti dengan serbuk nutrisi - spirulina. Ia dihasilkan dengan kaedah yang terkini dan teknologi eksplosif yang kompleks, dinamakan EXPLO-TAB. Ia merupakan tablet multivatimin yang paling pantas di duniaterlarut dalam air dan juga tubuh manusia. Mineral yang terkandung di dalamnya mudah berintegrasi dengan protin untuk penyerapan yang pantas oleh usus kecil.

Keberkesanan Vitalea;

Ujian klinikal telah membuktikan dengan pengambilan Vitalea Shaklee dalam jangkamasa setahun boleh mengurangkan risiko jatuh sakit sebanyak 65%. Vitalea juga telah dipilih oleh Center for Science di Amerika Syarikat sebagai THE BEST MULTIVATIM di dalam PUBLIC INTEREST pada tahun 2000.

Perbezaan Vitalea Shaklee;

Percaya atau tidak Vitalea disokong oleh 7 kajian klinikal. Teknologi salutan mikro membantu dalam pembebasan segera di dalam perut untuk meningkatkan penyerapan asid folik dan vitamin B penting yang membantu menghasilkan dan memelihara sel-sel baru. Vitalea juga menjalani lebih daripada 340 ujian kawalan mutu bagi memastikan ketulenan dan keberkesanan produk.

Kandungan Vitalea;

Vitalea diformulasikan khusus dengan 28 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh orang dewasa.
Nutrisi yang terkandung di dalam Vitalea;



    • Vitamin A ~ Untuk kesihatan mata, anti-oksida, melawan kanser, mencegah rabun malam, membantu tumbesaran, menguatkan kerangka tulang, gusi, gusi, sistem respiratori, sistem imun dan rambut yang sihat.
    • Vitamin C ~ Berfungsi sebagai anti-oksida, melawan kanser, meransang formasi kolagen, meningkatkan daya tahanan penyakit, mempercepatkan sembuh luka, mencegah selsema, gusi berdarah, darah beku serta hidung berdarah.
    • Vitamin D ~ Memperkasakan kepadatan tulang, mencegah penyakit tulang lembut, osteoporosis dan psoriasis.
    • Vitamin E ~ Sebagai anti-oksida, kepejalan kulit, kulit berseri, melancarkan sirkulasi darah, mencegah darah beku, sakit jantung, katarak, atritis, serta baik untuk sistemproduktif lelaki dan mengurangkan kesan parut.
    • Thiamin (Vitamin B1) ~ Untuk menukarkan makanan kepada tenaga, menguatkan memori, kecerdasan mental, membina dan merangsang peredaran darah, membantu tumbesaran, membantu masalah keresahan, mabuk laut/darat serta mengurangkan petanda herpes zoster.
    • Riboflavin (Vitamin B2) ~ Untuk Menukarkan makanan kepada tenaga, anemia, keletihan mata, katarak, jangkitan lidah dan mulut, kekejangan.
    • Niacin (Vitamin B3) ~ Untuk menukar makanan kepada tenaga, menghasilkan hormon, merangsang peredaran darah, lower blood ripid, merawat kepeningan, cirit birit, migrain, ulser, nafas berbau, baik utk perut dan usus.
    • Vitamin B6 ~ Sebagai metabolisma protin, membaiki otot, senggugut, penenang, mengelakkan muntah-muntah, bibir kering, glossitis, dermatitis, kekejangan, kebas dan anemia.
    • Folate (Asid Folik) ~ Untuk kesihatan fetus, merangsang pengeluaran susu badan, kesihatan sel darah merah, mengurangkan risiko sakit jantung dan kanser serviks, anemia, osteoporosis, tekanan, ulser mulut serta kesihatan kulit.
    • Vitamin B12 ~ Membantu tumbesaran  fetus, dan kanak-kanak, membantu selera makan, tindak balas saraf, baik untuk kecerdasan otak, kekuatan fizikal, memori, fokus, keupayaan seksual dan mengelakkan anemia, keletihan, keresahan, diabetis, rabun.
    • Biotin ~ Membantu B-Kompleks berfungsi lebih efektif, mencegah rabun, rambut beruban dan gugur, diabestis, saki otot, ekzema dan keradangan kulit.
    • Phantothenic Acid (Vitamin B5) ~ Meredakan tekanan, kesan penenang, melawan alahan, sembelit, keletihan atritis, meredakan kesan sampingan akibat antibiotik, mencegah jangkitan, mempercepat sembuhan luka.
    • Kalsium ~ Perkasakan tulang dan gigi, darah beku, kebas, kejang, rasa sakit, insomnia, mengekalkan kadar degupan jantung normal, mencegah osteoperosis / penyakit tulang lembut.
    •  Fosforus  ~  Meningkatkan kepadatan tulang, diabetes, batu karang, mencegah pereputan tulang, membantu tumbesaran, meredakan kesakitan akibat atritis, anoreksia.
    • Iodin ~ Baik untuk tirod, membantu tumbesaran fetus, meningkatkan kadar IQ kanak-kanak, membina ligamen/otot dan kesinambungan tisu-tisu, kekuatan fizikal, mengawal berat badan,
    • Magnesium ~ Untuk kesihatan tulang, gigi, merehatkan otot dan sistem saraf, sifat penenang semulajadi, mencegah tekanan, diabetis, sakit jantung, batu karang, sakit buah pinggang, hati dan masalah penghadaman.
    • Zinc ~ Perkasa sistem imun, mempercepat sembuhan luka, keupayaan seksual lelaki, mencegah masalah prostat, baik utk deria rasa dan bau, ketajaman minda.
    • Selenium ~ 
    • Copper ~ Membantu menukarkan zat besi kepada hemoglobin, kesihatan rambut, edema, penyakit berkaitan tulang, masalah kebengkakan.
    • Manganese ~Menyokong kekuatan tulang, fungsi otot dan membantu dalam mengekalkan tekanan darah normal dan denyutan jantung 
    • Chromium ~ membantu mengekalkan tahap normal glukos dalam darah dengan meningkatkan pengunaan insulin oleh badan
    • Molybdenum ~ membantu menbuang toksin dan menghalang penghasilan asid urik dalam badan
    • Nickel ~ pengesan mineral protein hydrolysate
    • Tin ~ pengesan mineral protein hydrolysate
    • Vanadum ~ pengesan mineral protein hydrolysate
    • Boron ~ Membantu dalam metabolisma Vitamin D dan mineral yang terbabit dalam perkembangan tulang
    • Iron ~ Zat besi yang membantu penghasilan sel darah merah bagi penghidap anemia juga utk ibu yang masih menyusukan bayi agar zat besi yang terkandung dalam susuibu dapat disalurkan kepada bayi yang masih menyusu 
Kebaikan2 Vitalea;

Apa kebaikan atau manfaat kalau uols consume Vitalea ni, banyak sebenarnya..antaranya;-

~ Penambahan Tenaga Segera - pemberi tenaga, kecergasan tubuh dan kekuatan mental, sekaligus membantu sistem memori dan fokus dalam aspek pembelajaran mahupun kerja seharian.

~ Pelengkap Nutrisi - Kekurangan pelbagai vitamin dan mineral penting akibat amalan diet yang tidak seimbang, terutamanya mereka yang mengamalkan sayuran (vegetarian) dan anaemia.

~ Keupayaan Sistem Produktif - Penting kepada kanak-kanak dan remaja yg sedang membesar.

~ Metabolisme - Sangat membantu dalam stimulasi metabolisma dan melambatkan proses penuaan.

~ Elemen Penting Pada Sel Tubuh - Menyediakan asas nutrisi, memastikan sel hidup, pertumbuhan sel baru, membantu proses pembesaran, pertumbuhan rambut, otot, kulit, kuku, dan hormon. serta menjaga kesihatan tirod.

~ Melindungi Organ - melindungi fungsi buah pinggang, jantung dan hati.

Siapa Yang Memerlukan Vitale;

Sebenarnya bagi MG ramai yang perlukan Multivitamin Vitalea ni, terutamanya sekiranya uols tergolong dalam;-

Individu dewasa yang mementingkan kesihatandan kecerdasan tubuh jangka panjang.
Indidvidu yang tidak lengkap diet hariannya.
Individu yang ingin meningkatkan sisitem imun.
Remaja yang sedang membesar.
Lelaki dan wanita tidak kira peringkat umur.
Wanita hamil, menyusukan anak dan ibu dalam pantang.
Wanita hamil dan sesiapa sahaja yang mengalami masalah  HB rendah.
Wanita hamil dan menyusukan baby

Cara Pengambilan;

Untuk kesihatan berpanjangan, MG sarankan sebiji waktu pagi, sebiji malam. pastikan diambil selepas makan berat. so... jangan lupa dapatkan Vitalea ni untuk uols serta insan tersayang.

ok.. until we me meet again, salam kesihatan.. muahhhh

Fast Action Fast Result
http://www.ebookniaga.com/sorryboss/suemohd%20

Sue Mohd Si Mama Gorgeous
013.510.0005
Never stop to HELP OTHERS TO HELP OTHERS TO HELP OTHERS

No comments:

Post a Comment